Bagotte är B600 Robo-Vac Är Behöriga, Men Misslyckas med att Lysa På Funktioner eller Värde

0
99

Betyg:
5/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 220

Köp på Amazon

Michael Crider

Idén om en robot som gör dina hushållssysslor för dig som har ett “budgetalternativ” är en typ av galen. Men här är vi i och med 2019, och här är jag, utvärdera Bagotte BG600 som just en sådan enhet.

Här är Vad Vi Gillar

 • Relativt billigt
 • Enkel att ställa in och aktivera
 • Stor reservoar

Och Vad Vi inte

 • Saknar app eller smarthome funktioner
 • Bas glider runt
 • Mycket smal pensel

Och om idén om ett “budget robot dammsugare” verkar udda, minst verkligheten är ganska okej. Du bör inte räkna med en robot dammsugare för att helt ersätta din vanliga städning. (Kom ihåg att om du endast kan köpa ett vakuum, köp inte en robot.) Men som ett relativt billigt sätt att programmera och automatisera lätta att rengöra, de BG600 fungerar.

Robotar Kan Vara Nybörjar Nu

Den BG600 ger dig en vacker uppsättning grundläggande funktioner. Ställa upp, tryck på knappen och det kommer att rensa i ett automatiserat sätt tills alla hela golvytan har varit täckt, eller tills dess smuts behållaren är full, eller tills batteriet tar slut—vilket som kommer först. Det gör inte leva kartläggning, det gör inte smartphone eller smart home control. En ir-fjärr är ungefär lika komplicerad som det blir.

Det är som en hockeypuck med morrhår. Michael Crider

Roboten kan söka upp sin basstation för att återvända hem för laddning, och det kan känna igen magnetiska remsor (paketet levereras med sex meter på band, men det finns inget klister på baksidan). Du kan kommandot för att göra plats för rengöring i en spiral rörelse, men du måste antingen fysiskt plocka upp det eller vänta tills det blir till rätt plats . . . och med sin lilla behållaren och begränsad sugeffekt, vid denna punkt, du kan lika gärna dra ut den i full storlek vakuum och gör det själv.

Michael Crider

Men vad design syftar till att göra, den gör det på ett kompetent sätt. Trots en borste bredd av endast 5.75 inches, det kommer att bli en hel del damm och djurhår ur min tärda mattor, spara mig behöver för att dammsuga om jag inte har haft någon stor mässar på sistone. För den begränsade nyttan av en robot dammsugare, som är en seger.

Michael Crider

Det ser också ganska bra, för något som inte kan hjälpa men ser ut som en jätte hockey puck. Härdat glas på toppen är snygg, även om det blir dammigt (och den kommer), och den framträdande knappen gör det enkelt att se de olika färgerna på indikatorlampan för status.

Det Får de (Små) Jobbet Gjort

Den manuella hävdar att BG600 batteri kan gå för omkring 100 minuter, och mina tester bär ut det. När det inte komma i kläm vid en viss bit av skräp—som är ganska sällsynta, tack vare dubbla roterande borstar av krigsmateriel—det kommer att gå för fullt runtime utan att klaga.

Michael Crider

Det ska packa in en hel del damm och hund hår i sin reservoar, för—något som dessa robotar har ibland problem med att upptäcka en “full” utrymme när det kan fortfarande vara packad. Tömma ut saker och ting är enkelt och kräver inte att du ska öppna alla slots eller vända vakuum över. Dra bara fälla ut när den är dockad, tryck på samma knapp för att öppna behållaren på sitt gångjärn, och töm den i papperskorgen.

Borsten verkar mer benägen än vanligt att fånga strängar och andra detritus, men det är lätt att springa ut och rensa manuellt. Det samma kan sägas för svepande borstar . . . men borst tycks vara särskilt benägna att bli störd på ett sätt som inte är så lätt att bli fast. Paketet levereras med två reservdelar, men jag tror att användarna kommer att gå igenom dem ovanligt snabbt.

Michael Crider

Den enda andra ordlek jag har är med laddningsstation. Det är så lätt att roboten tenderar att driva det runt om det inte mount perfekt, vilket resulterar i att den som spenderar mycket tid (och batteri) får monteras. Du kan behöva vikt ner det eller tejpa fast den på golvet.

Värde Släpar Efter

Bagotte ber för $220 för BG600 (eller den uppgraderade 1600Pa, som läggs endast ca 7 procent extra kraft för samma pris), vilket är mycket när du kan få nybörjar Roomba 600 och dess smartphone/smarta hem-integration för $50 mer.

Michael Crider

Om du kan hitta BG600 eller 1600Pa på försäljning—vilket händer ganska regelbundet—det är ett relativt bra värde för dess grundläggande funktioner. Om du inte kan, är en dyrare robot, eller en billigare trådlösa stick vakuum, är ett bättre val.

Betyg: 5/10
Pris: sek 220

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Relativt billigt
 • Enkel att ställa in och aktivera
 • Stor reservoar

Och Vad Vi inte

 • Saknar app eller smarthome funktioner
 • Bas glider runt
 • Mycket smal pensel