Wat Is de RNG in Video Games, en Waarom Doen Mensen Bekritiseren?

0
90
Gorodenkoff/Shutterstock

Spelers vinden het leuk om kritiek te leveren “RNG” in games. Bijvoorbeeld een foto van een dobbelspel waar jij en je tegenstander allebei een dobbelsteen, en de hoogste worp wint. Dat de “pure RNG.”

Random Number Generator

Een random number generator (RNG) is een algoritme dat produceert willekeurige getallen. In video-games, deze getallen zijn gebruikt om te bepalen willekeurige gebeurtenissen, zoals je kans op de landing van een critical hit of het oppakken van een zeldzaam item.

Willekeurige getallen genereren, of RNG, is een bepalende factor in veel moderne games. Ze zijn de reden waarom je altijd voldoen aan de unieke Pokemon, waarom items in Mario Kart zijn dan elke keer als je ze oppakt, en waarom je willekeurig in het vinden van super cool schat (of niet) in Diablo. Sommige procedureel gegenereerde spellen, zoals De Binding van Issac of Minecraft, zou het niet eens mogelijk zonder RNG.

Niet elk spel is afhankelijk van RNG. Ritme games als Dance Dance Revolution of Guitar Hero is een goed voorbeeld. In de competitieve online multiplayer spelletjes, zoals Raket League en Mortal Kombat zijn vrijwel verstoken van willekeur, ook.

Dit wil niet zeggen dat alle competitie-games voorkomen Rng ‘ s. Counter-Strike: Global Offensive maakt gebruik van RNG om te bepalen hoe de kogels raak doelen, en DOTA 2 maakt gebruik van RNG om te bepalen hoe vaak vaardigheden van invloed zijn op de tegenstanders. Er is een element van willekeur in de gameplay, waardoor het onvoorspelbaar.

RNG Houdt Games Vers (Maar Kan Ondermijnen Vaardigheid)

JJFarq/Shutterstock

Willekeur is wat ervoor zorgt dat de dingen eentonig. Het is wat leidt tot nieuwsgierigheid en risico, en het is een van de beste tools om te voorkomen dat een spel fris.

Denk aan de blokjes in Tetris. Elk blok in Tetris is willekeurig gekozen. Als ze er niet waren, dan Tetris zou het niet leuk zijn, stressvolle, of onvoorspelbaar. Er zou geen risicovolle of slim beweegt; er zou slechts de juiste stap is. Tetris zou een eindeloze memoriseren spel—net als het tellen van de cijfers van Pi.

Zelfs sommige competitieve spellen, zoals Hearthstone, zijn sterk afhankelijk van het risico op basis van de mechanica dat zijn min of meer vergelijkbaar met Yahtzee dan Mortal Kombat. En dat is waar de RNG wordt een controversieel onderwerp. In een RNG-zware game als Hearthstone, vaardigheid kan een achterbank naar geluk. Een gelukkige beginner kan verslaan een pro. Wat gebeurt er als je stick RNG in andere competitieve spellen zoals CS:GO of DOTA?

Je eindigt met een veel pissed off gamers. Terwijl willekeur in een fighting game klinkt misschien leuk voor u of voor mij, sommige competitieve gamers zijn (begrijpelijk) uitgeschakeld door de idee van het verliezen van lady luck. Stel je voor als mensen namen een rechte competitief spel, net als met schaken, en iets toegevoegd, zoals willekeurige power-ups. In de geest van het schaken fans, dit volledig nederlagen het doel van het schaakspel. Een gamer die verliest kan de schuld van een verlies op de “RNG” dat ging in hun tegenstander het voordeel.f

Sommige RNG Kan Worden Gemanipuleerd

sp3n/Shutterstock

Zoals we eerder vermeld, random number generators zijn algoritmen. Ze zijn eigenlijk gewoon wiskundige problemen die spugen willekeurige waarden. Maar als je die kent van je vele jaren van wiskunde ervaring, twee plus twee is altijd gelijk aan vier. Voor een algoritme voor het produceren van willekeurige waarden, het moet variabelen (zoals X-of Y).

Waar komt een video game voor de variabelen uit? Het moet er voor een natuurlijke verandering van de lokale waarden. Een game kan gebruik maken van de console van de interne klok van een variabele, of het aantal objecten op het scherm, of je karakter naam, of zelfs de volgorde van de toetsen die u hebt ingedrukt sinds het begin van het spel. Er zijn vele manieren om een computer om het genereren van willekeurige getallen.

In sommige gevallen zijn deze nummers zijn eigenlijk voorspelbaar genoeg te manipuleren zijn. Het is een beetje zoals het tellen van kaarten, behalve moeilijker.

RNG manipulatie is niet een deel van de competitieve gaming, maar het is een deel van de klassieke Rpg ‘ s en retro video games (waar “RNG” algoritmen werden vrij eenvoudig). Een ervaren gamer kan rekenen op een perfecte Pokemon of druk op schijnbaar willekeurige knoppen om zeldzame items in de Final Fantasy.

RNG: Goed of Slecht?

Voor veel mensen, RNG is geweldig voor het houden van games onvoorspelbaar en vers. Random number generators zijn een cruciaal onderdeel van de gameplay in veel moderne puzzel games, card games en Rpg ‘ s, en ze zijn het met goed gevolg gebruikt in sommige actie-en multiplayer-games.

RNG kan goed zijn. Moet elke Minecraft wereld hetzelfde zijn, of moet elk item dat u in Diablo identiek elke keer dat je speelt? RNG biedt variëteit en kunnen houd het fris.

Maar veel competitieve gamers het gevoel dat RNG ondermijnt vaardigheid. Het kan een vervelende klacht te horen, maar het is alleen vervelend omdat sommige competitieve spellen, zoals Smash Bros, leiden een dubbel leven als casual party-games (die vereisen dat de RNG te blijven leuk). Games die gemaakt zijn voor de esports community mogelijk plaatsen van een te grote nadruk op vaardigheid gebaseerde mechanismen voor deze reden.

GERELATEERD: Wat Zijn Esports, en Waarom Doen Mensen naar Ze Kijken?

LEES VERDER

  • “Hoe om te Downgraden van Je Android-Telefoon naar een Vorige Versie
  • “Het Delen van Foto’ s en Video ‘ s Van Je iPhone
  • “Vergeet Scherm Tijd! Volg het spoor van Uw App Gebruik in macOS Catalina met Deze Alternatieven
  • “Hoe in te Spelen op niet-Ondersteunde Video Formaten op Windows-10
  • “Het Aanpassen van Gmail op het Web