Vad Är RNG i tv-Spel, och Varför Människor Kritisera Det?

0
120
Gorodenkoff/Shutterstock

Spelare gillar att kritisera “RNG” i spel. Till exempel, bilden är ett tärningsspel där du och din motståndare både rulla en tärning, och den högsta kast vinner. Det är “ren RNG.”

Random Number Generator

En random number generator (RNG) är en algoritm som producerar slumpmässiga nummer. I video games, är dessa slumptal används för att bestämma slumpmässiga händelser, som din chans att landa en critical hit eller plocka upp ett sällsynt objekt.

Random number generation, eller RNG, som är en avgörande faktor i många moderna spel. De är anledningen till att du alltid möta unika Pokemon, varför poster i Mario Kart är olika varje gång du plocka upp dem, och varför du slumpmässigt hitta super cool skatt (eller inte) i Diablo. Vissa förfarandemässigt genererade spel, som Bindande av Issac eller Minecraft, skulle inte ens vara möjligt utan RNG.

Inte varje spel beror på RNG. Rytm spel som Dance Dance Revolution eller Guitar Hero är ett bra exempel. Konkurrenskraftiga multiplayer-spel som Rocket League och Mortal Kombat är praktiskt taget saknar slumpmässighet, också.

Detta är inte att säga att alla tävlingsmatcher undvika RNGs. Counter-Strike: Global Offensive använder RNG att avgöra hur kulorna träffar mål, och DOTA 2 använder RNG att avgöra hur ofta förmågor kommer att påverka motståndare. Det finns ett inslag av slumpmässighet i det spelet, vilket gör det oförutsägbara.

RNG Spel Håller Färsk (Men Kan Undergräva Färdighet)

JJFarq/Shutterstock

Slumpmässighet är vad som håller saker och ting blir enformigt. Det är vad som leder till nyfikenhet och risk, och det är en av de bästa verktygen för att hålla spelet fräscht.

Tänk på block i Tetris. Varje block i Tetris väljs slumpmässigt. Om de inte var det, sedan Tetris skulle inte vara roligt, stressigt, eller oförutsägbar. Det skulle inte finnas någon risk eller smart drag; det skulle bara vara rätt drag. Tetris skulle vara en oändlig memorering spelet—som räknar ner siffrorna i Pi.

Även några konkurrenskraftiga spel, som Stenhäll, i hög grad förlitar sig på risk-baserade mekanik som är mer jämförbara med Yatzy än de är till Mortal Kombat. Och det är där RNG blir ett omtvistat ämne. I en RNG-tunga spel som Stenhäll, färdighet kan ta ett baksätet till lycka. En lycklig nybörjare slå ett proffs. Så vad händer när du håller RNG i andra tävlingsmatcher, som CS:GO eller DOTA?

Du sluta med en hel del förbannad spelare. Medan slumpmässighet i ett fightingspel kanske låter som kul för dig eller mig, några konkurrenskraftiga spelare (förståeligt) avstängd av tanken på att förlora till lady luck. Tänk om folk tog en rak konkurrenskraftiga spel, som schack, och lagt till något som slumpmässiga power-ups. I sinnet i schack fans, detta helt motverkar syftet med schack. En spelare som förlorar kan skylla en förlust på “RNG” som gick i deras motståndares fördel.f

Vissa RNG Kan Manipuleras

sp3n/Shutterstock

Som vi nämnde tidigare, slumpmässiga nummer generatorer är algoritmer. De är i princip bara matematiska problem att spotta ut slumpmässiga värden. Men som du känner igen från dina många års erfarenhet av matematik, två plus två alltid är lika med fyra. För en algoritm för att producera slumpmässiga värden, det måste omfatta variabler (som X eller Y).

Där spelar ett tv-spel får sin variabler från? Det har att se naturligt förändrade lokala värden. Ett spel skulle kunna använda konsolen interna klocka som en variabel, eller antalet objekt på skärmen, eller din karaktärs namn, eller ens sekvensen av knappar som du har tryckt sedan börjar spelet. Det finns många sätt för en dator att generera slumptal.

I vissa fall, dessa siffror är faktiskt tillräckligt förutsägbar att manipulera. Det är lite som att räkna kort, utom svårare.

RNG manipulation inte är en del av competitive gaming, men det är en del av den klassiska Rollspel och retro tv-spel (där “RNG” algoritmer var ganska enkelt). En erfaren spelare kan räkna sin väg in i en perfekt Pokemon eller tryck på till synes slumpmässiga knappar för att få sällsynta föremål i Final Fantasy.

RNG: Bra eller Dåligt?

För många människor, RNG är stor för att hålla spel oförutsägbar och fräsch. Slumpmässiga nummer generatorer är en avgörande del av spelet i många moderna pusselspel, kortspel och Rollspel, och de har använts med god effekt i några åtgärder och multiplayer-spel.

RNG kan vara bra. Bör varje värld i Minecraft vara samma, eller bör varje objekt du hittar i Diablo vara identiska varje gång du spelar? RNG erbjuder variation och kan hålla det färska.

Men många konkurrenskraftiga spelare känner att RNG undergräver skicklighet. Det kan vara en irriterande klagomål att höra, men det är bara irriterande eftersom vissa konkurrenskraftiga spel, som Smash Bros, lead dubbel-liv som casual part spel (som kräver RNG att stanna kul). Spel gjorda för esports gemenskapen kan placera en tung fokus på skicklighet baserade mekanik för denna anledning.

RELATERAT: Vad Är Esports, och Varför Människor Titta på Dem?

LÄS NÄSTA

  • “Hur Nedgradera Din Android-Telefon till en Tidigare Version
  • “Hur att Dela Foton och Videoklipp Från Din iPhone
  • “Att Glömma Tid För Skärmen! Spåra Din App-Användning i macOS Catalina med Dessa Alternativ
  • “Hur man Spelar Video Format som inte Stöds på Windows-10
  • “Anpassa Gmail på Webben