Vergeet Scherm Tijd! Volg het spoor van Uw App Gebruik in macOS Catalina met Deze Alternatieven

0
137
sergey causelove/Shutterstock

De Screen Time functie voor het eerst verscheen in de iOS-12 om u te helpen bij het bewaken van uw app gebruik op de iPhone en iPad. Het is nu aan macOS Catalina, met één grote fout: het laat alleen maar zien hoe lang apps zijn open, niet hoe lang je ze kunt gebruiken.

Gelukkig zijn er alternatieven om het Scherm van de Tijd die zijn veel beter in het bijhouden van uw scherm tijd dan Apple ‘ s ingebouwde tool.

Het Probleem met het Scherm Time-App in Catalina

In iOS, u kan niet meer dan twee actieve “gericht” apps op het scherm op hetzelfde moment, maar dat is niet het geval op een Mac.

De meeste mensen verlaten apps op de achtergrond geopend op de Mac zonder het te merken. Heb je ooit het sluiten van je browser? Luister je naar muziek nu via Spotify of Catalina ‘ s iTunes vervanging? Zijn de apps die je gebruikt voor e-mail, notities, of de agenda openen nu? Welke apps zijn open in de menubalk aan de bovenkant van uw scherm?

Scherm Time tracks openen van apps, in plaats van de momenteel in gebruik is. Als een resultaat, het geeft geen bruikbare gegevens over waar je de tijd voorbij is gegaan. Je kunt niet zien hoeveel dagen je besteed het typen van een verslag, lezen, beantwoorden van e-mails, of bladeren door Facebook.

Uiteindelijk is dit Scherm maakt Tijd vrij nutteloos op een Mac als je wilde om het te gebruiken om je productiviteit te verhogen. Een work-around is om apps sluiten zodra u klaar bent met hen, maar dat is gewoon niet hoe de overgrote meerderheid van de mensen gebruiken hun computer. Als u wilt bepalen welke apps zijn ondermijnt je tijd, je moet op zoek naar een alternatief.

Screen Time Heeft Ouderlijk Toezicht

Met Screen Time, Apple ook samengevoegd zijn bestaande ouderlijk toezicht in een enkele interface. De opties die voorheen beschikbaar onder systeemvoorkeuren > Ouderlijk toezicht kan nu gevonden worden in het configuratiescherm op Systeem Voorkeuren > Scherm de Tijd, in plaats van.

Dit biedt de mogelijkheid tot het beperken van de inhoud is gebaseerd op de leeftijd van beoordelingen, het blokkeren van websites voor volwassenen, en het spelen van multiplayer games via Game Center. U kunt ook definiëren “Downtime” in die apps moeten op de witte lijst staan om te worden gebruikt. Zo ver, zo goed.

Ook kunt u de limieten instellen hoe lang een app kan gebruikt worden in de App slechts een Beperkt gedeelte van het Scherm de Tijd voorkeuren. In theorie klinkt dit geweldig. Klik op het plus teken (+) om een app of categorie u wilt beperken, en stel vervolgens de tijd in de app of categorie kan gebruikt worden om de 24 uur. De grenzen reset om middernacht.

Helaas, de app beperkingen zijn onderworpen aan dezelfde willekeurige controles, zoals elke andere app. Als u bijvoorbeeld een termijn van twee uur per dag voor Safari, de processorklok omlaag zolang u de app opent, zelfs als niemand er gebruik van maakt. Als u kinderen hebt, zullen ze waarschijnlijk de eerste om op te merken hoe kortzichtig en “oneerlijk” is.

Het instellen van limieten voor kinderen is allemaal onderdeel van het bevorderen van een gezonde relatie met de moderne technologie. Helaas, de Apple tools om dit te doen zijn voorgebakken.

Ouders kunnen nog steeds gebruik maken van Downtime te beperken apps tussen vaste uren, en het filteren van inhoud om te voorkomen dat hun kinderen worden blootgesteld aan inhoud voor volwassenen.

Kennisgevingen en pick-ups Zijn niet al Te Handig

Scherm Time wordt ook bijgehouden hoeveel meldingen die u ontvangt, als Pickups (het aantal keren dat u wakker van uw Mac uit de slaapstand of opnieuw starten).

Het is een stuk makkelijker te overstemmen meldingen op je Mac dan op iOS. Op een Mac, media spelers, zoals Muziek en Spotify, duw er een nieuwe melding elke keer dat het bijhouden van wijzigingen. Als u weinig schijfruimte of in afwachting van een os update, zult u worden ontslagen meldingen hele dag lang. Deze functie is niet per se gebroken op dezelfde manier is het bijhouden van apps is, maar het is niet erg nuttig, een van beide.

Pickups erin slaagt om zelfs minder nuttig. Op een iPhone of iPad, Pickups houdt bij hoe vaak u uw apparaat ontgrendelen en die app was verantwoordelijk. Dit kan handig zijn als u wilt beperken uw meldingen of bepaalde apps tijdens de werkuren om uw productiviteit te verbeteren. U kunt controleren Pickups om uit te vinden welke apps zijn hiermee verbergt u het meest.

Op een Mac werkt dit niet veel zin te maken, hoewel. Meldingen niet wakker van het scherm de vraag of dezelfde hoeveelheid aandacht die ze doen op iOS. Wanneer ik laat de Muziek spelen en wake mijn Mac, Scherm Tijd registers Muziek in Pickups als de reden dat ik wakker werd van mijn Mac. In werkelijkheid, ik wilde gewoon wakker van de computer, dus ik kon weer aan het werk.

De Beste Alternatieven voor macOS Scherm Tijd

Apps voor het bijhouden van uw gebruik van de computer zijn niet nieuw. Sommige mensen gebruiken ze om te verbeteren en bijhouden van hun productiviteit. Sommige freelancers die rekenen een uurtarief gebruiken om rapporten te maken. Anderen gewoon gebruiken om zichzelf eraan herinneren dat ze echt iets gedaan gedurende de dag.

Timing is een van de meest talentvolle apps van dit type. Het is beschikbaar in drie lagen: de Productiviteit ($39), Professionele ($69) of Deskundige ($99). Op het meest basale instellingen, de Timing houdt automatisch hoe lang je in elke app en bevat informatie zoals de titelbalk en de padnaam.

Alle data is verzameld en weergegeven op het scherm voor beeldcontrole. Dit is waar je kunt zien welke apps je gebruikt. U kunt ook het organiseren van het gebruik door het project of taak. U ziet de websites die u heeft bezocht, relevante zoekwoorden (zoals een project dat de titel), en de mappen die u hebt bezocht het meest.

De Timing app is het beste voor mensen die graag hands-on met hun productiviteit. De app kan genereren productiviteit score, maar hoe goed werkt deze functie is afhankelijk van hoe je het organiseren van de gegevens. U kunt uw gegevens exporteren in raw.De CSV-indeling. Als u een upgrade uitvoert, kunt u deze exporteren in XLS en PDF-formaten en genereren van facturen.

Als u kiest voor de Professionele editie van de Timing, kunt u gegevens toevoegen punten voor handmatige taken die u volledig afstand van je Mac, zodat u kunt bijhouden van alle aspecten van uw dag. Als u nodig hebt om volledig aanpassen van rapporten, facturen genereren, en een API en Zapier plugin, ga voor de Expert niveau. U kunt ook de Expert versie van Timing op SetApp.

manytricks.com

Tijd Gootsteen is een ander alternatief, en het kost slechts $5. Het is veel gemakkelijker te gebruiken dan de Timing, maar het werkt op dezelfde manier. De app automatisch en nauwkeurig volgt de tijd die u doorbrengt in verschillende apps. U kunt ook handmatig registreren van activiteiten die u uitvoert afstand van je Mac.

Tijd Gootsteen maakt gebruik van Zwembaden om u te helpen bijhouden gerelateerde activiteiten. Omdat deze groepen vergelijkbare activiteiten in categorieën (zoals “Chatter”), krijgt u een breed overzicht van waar je de tijd gaat—zelfs niet het Scherm de Tijd doet dit. Tijd Gootsteen ook registreert zowel de totale tijd van een app geopend is en de hoeveelheid tijd die je actief gebruiken. U kunt dit allemaal zien in de app ‘ s Verslag van zijn Activiteiten.

Als u meer krachtige functies, zoals facturen of een API, dan is de Tijd Gootsteen is niet voor jou. Echter, als je gewoon behoefte aan een goedkope app om je te helpen met het bijhouden van je dagelijkse gewoonten en het verbeteren van uw productiviteit, Tijd Gootsteen kan worden de beste 5 dollar die u besteedt deze week.

activitywatch.net

ActivityWatch is een gratis time-app voor Windows, Mac en Linux. Het registreert automatisch uw activiteit op uw Mac, met inbegrip van de toepassingen die u gebruikt en op welke domeinen u de meeste tijd doorbrengen. Een kleine applicatie in de achtergrond draait om het verzamelen van de gegevens, die u kunt bekijken in je browser.

Andere soortgelijke Mac apps die automatisch bijhouden van uw app gebruik zijn ManicTime, RescueTime, en WakaTime,

Gebruik het Scherm Tijd voor Ouderlijk toezicht

Geen van de alternatieven voor het Scherm Tijd alles bieden als het ouderlijk toezicht Apple heeft ingebouwd in haar eigen functie. Als u wilt om ouderlijk toezicht te gebruiken op je Mac, je moet nog steeds set-up Scherm de Tijd.

Echter, als je voornamelijk wilt volgen exact wat je aan het doen bent met uw tijd tijdens uw werkdag, je hebt veel meer nauwkeurige opties dan het Scherm van de Tijd.

Hoe Apple kon dit zo verkeerd, wanneer producten zoals Timing en Tijd Gootsteen hebben gekregen van het recht zo lang, is onthutsend.

LEES VERDER

  • “Hoe in te Spelen op niet-Ondersteunde Video Formaten op Windows-10
  • “Het Aanpassen van Gmail op het Web
  • “USB4: Wat is er Anders en Waarom is Dit belangrijk?
  • “Hoe om te Controleren Uw Afgedrukte Document Geschiedenis in Windows 10
  • “Hoe het Gebruik van Canonical’ s Livepatch Service op Ubuntu