Uitlijnen van Tekst Verticaal of Horizontaal in Microsoft Word

0
145

Microsoft Word is uitgerust met een tool die gebruikers in staat stelt om tekst uitlijnen zowel verticaal en horizontaal, zodat je de volledige vrijheid voor het bepalen van de positie van de tekst in een Word-document. Hier is hoe het allemaal werkt.

Het uitlijnen van Tekst Horizontaal in Word

Horizontale uitlijning, ook wel bekend als gecentreerd uitlijnen, plaatst u de tekst gelijkmatig tussen de marges aan beide zijden van de pagina. Dit gereedschap kunt u ook selectief te zijn met de tekst horizontaal uitlijnen, waardoor u meer controle over wat u kunt doen om uw document.

GERELATEERD: Hoe Wijzig de Uitlijning van de Getallen in een Genummerde Lijst in Microsoft Word

Als u tekst wilt uitlijnen horizontaal op een pagina en markeer de tekst die u wilt centreren. Klik vervolgens op de “Midden Uitlijnen” pictogram in de “Lid” van de groep van de “Home” tab. U kunt ook gebruik maken van de Ctrl+d sneltoets op het toetsenbord.

Uw tekst wordt nu horizontaal worden uitgelijnd. Als je geen tekst hebt getypt, het is ook een optie voor het selecteren van het centrum uitlijning optie voor het invoeren van de tekst. Het is allemaal aan jou.

Het uitlijnen van Tekst Verticaal in Word

Zoals u waarschijnlijk al geraden, de verticale uitlijning van de posities van de tekst gelijkmatig tussen de bovenste en onderste marges van de pagina. U zult geen verschil merken in de uitlijning van de tekst als je op een pagina die al vol tekst.

Om te zien echt het verschil, probeer het horizontale tekst optie voor het invoeren van de tekst in uw document.

GERELATEERD: Uitlijnen van Tekst Nadat een Kogel in PowerPoint

Als u tekst wilt uitlijnen verticaal op een pagina, ga dan naar het tabblad “Indeling” en kies het kleine pictogram in de rechterbenedenhoek van het dialoogvenster “Pagina-instelling” groep.

Dit opent het dialoogvenster “Pagina-instelling” dialoogvenster. Selecteer het tabblad “Indeling” en klik vervolgens op het pijltje naast “Verticale Uitlijning” in de “Pagina” – sectie. Een selectie van de verticale uitlijning van de opties zal verschijnen. Ga vooruit en klik op “Center” (of kies een andere optie die beter aansluit bij uw vereisten).

Uw tekst wordt aangepast aan de geselecteerde verticale uitlijning optie.

Wat als u alleen wilt uitlijnen specifieke tekst in het document verticaal? Er is ook een gemakkelijke manier om dit te realiseren.

Eerste, markeer de tekst die u wilt uitlijnen verticaal. Zodra het geselecteerd is, ga je terug naar het tabblad “Indeling” van de “Pagina-instelling” dialoogvenster. Kies vervolgens de gewenste verticale uitlijning type, open het drop-down menu naast “van Toepassing Op” selecteer “alleen Geselecteerde tekst en klik daarna op de knop “OK”.

De geselecteerde tekst wordt aangepast aan de geselecteerde verticale uitlijning optie.

LEES VERDER

  • “Hoe in te Spelen op niet-Ondersteunde Video Formaten op Windows-10
  • “Het Aanpassen van Gmail op het Web
  • “USB4: Wat is er Anders en Waarom is Dit belangrijk?
  • “Hoe om te Controleren Uw Afgedrukte Document Geschiedenis in Windows 10
  • “Hoe het Gebruik van Canonical’ s Livepatch Service op Ubuntu