Met behulp van Samsung Dex Als Je Alleen de PC – Is Het Mogelijk?

0
100

Onze smartphones zijn zo krachtig dat ze kunnen wedijveren met bepaalde desktop-en laptop-oplossingen. In dat slanke telefoon lichaam u vindt een full-on general-purpose computer, alleen beperkt door de mobiele interface is ontworpen voor touchscreen gebruik.

Het Android besturingssysteem is eigenlijk een aanstaande desktop omgeving waar kunt u het aansluiten van een muis, scherm en toetsenbord naar uw Android-apparaat en gebruik het vrij veel als een PC. Echter, Samsung heeft iets bijzonders gedaan voor hun premium-lijn van smartphones. Het heet Samsung Dex en biedt een zeer intrigerende waarde propositie.

Wat Is Samsung Dex?

Te beginnen met de Galaxy S8-serie telefoons kunnen gebruikers kopen een speciale Dex Station, waarmee je de plug een scherm, muis en toetsenbord op het apparaat. Uw Galaxy S-telefoon wordt vervolgens gekoppeld aan het station en start automatisch de Dex-omgeving.

Op het moment van schrijven, de Noot 10 en Noot 10+ telefoons bieden Dex, zonder de noodzaak voor een dock. U kunt gebruik maken van een USB-C-kabel en de Samsung Dex app te voeren Dex op Windows of Mac. Vrij handig als je wilt hebben een eigen desktop omgeving op een openbare PC of een apparaat dat niet van jou is.

De Opmerking 10+ kan ook worden gebruikt voor Dex en door de verbinding rechtstreeks naar en van het externe display via een USB-C. het scherm van De telefoon wordt een touchpad en natuurlijk kunt u ook verbinding maken met een draadloos toetsenbord. Als u uw telefoon in een desktop-PC in seconden.

Tenslotte, bepaalde Samsung-Tablets, zoals de Galaxy Tab S4, kan worden overgeschakeld naar Dex-modus met een tik op. Sluit een muis en toetsenbord en het is een beetje als het hebben van een laptop.

Onze Crazy Dex Missie

Het is een goed idee, maar hoe praktisch is Dex? Het gekke missie die we hebben aanvaard gebruik niets, maar Samsung Dex voor een hele dag van typisch werk. Het doel is om te zien hoe haalbaar het gebruik van een Dex-smartphone als je alleen de computer. Het nemen van de telefoon bij u te hebben als u een bureau en een docking wanneer je gaat zitten voor meer serieuze doeleinden.

We worden met behulp van een Opmerking 10+ via de Samsung Dex toepassing, maar de test geldt voor alle Dex-enabled telefoon. Afgezien van de prestaties, die duidelijk zal variëren van model tot model.

De Dex Desktop-Omgeving

De Dex bureaublad moet worden vrij vertrouwd aan iedereen die heeft gebruikt Windows, Ubuntu Linux, MacOS of een moderne PC-besturingssysteem. Er is een wallpaper, er zijn pictogrammen en een soort van menu start.

Het grote verschil hier is dat je apps open als windows. Sommige apps, zoals Google Chrome, gedragen op een vergelijkbare manier als bij de Windows-versie als het gaat om het verplaatsen van hen over. Anderen zijn gewoon de normale app ingekapseld in een venster.

Het is zeer eenvoudig en duidelijk, dat is een goede zaak in het algemeen. De UI is vrij dik en u bent altijd op de hoogte van dit nog steeds een telefoon waar u mee bezig bent, maar het wordt de brede lijnen recht.

Multitasking

Gezien het feit dat uw specifieke Dex apparaat is te multitasken wordt door een briesje. In het geval van de Noot 10+ die we hebben gebruikt voor dit experiment, er is een maar liefst 12 gb RAM op tik op. Dus het openen van een heleboel apps of internet tabbladen vormde nooit een probleem.

Dat is niet om te zeggen dat er belangrijke tekortkomingen. Voor een ding, de meeste apps zijn niet ontworpen met Dex in gedachten, wat betekent dat ze niet voldoen aan de dezelfde conventies. Er zijn ook beperkingen aan de software die niet aanwezig zijn op meer traditionele desktop-opstellingen.

Met name Google Chrome ondersteunt niet het hebben van meerdere vensters met tabbladen. Voor de meeste mensen is van plan om een probleem op een bepaald punt, omdat het splitsen van uw scherm in twee vensters met specifieke sets van tabbladen is een gemeenschappelijke behoefte.

Duidelijk is dit niet de schuld van Dex, sinds Google zou google Chrome bijwerken te voeren op deze manier, maar het legt bloot hoe veel van een kludge Dex is op het moment. Immers, app-ontwikkelaars zijn onder geen verplichting om te voldoen aan Dex verdragen.

Werken Met Vensters

Terwijl Dex zou kunnen zien als Windows of iets dergelijks, het gebrek aan verfijning wordt al snel duidelijk wanneer u probeert te werken met UI-elementen, zoals Ramen.

In Windows, het is een tweede natuur worden om het gebruik van de diverse bewegingen die direct snap open vensters in diverse configuraties. De meest gebruikte is de goede oude zijde-module. Het duwen van een venster tegen de zijkanten van het scherm zal het duren tot de helft van de ruimte direct. Als u bijvoorbeeld een webpagina en een tekstverwerker openen op hetzelfde moment, dit is een kritische functie.

Helaas stoten een venster tegen de zijkant van de Dex desktop is ongeveer net zo effectief als Simba botsen tegen zijn dode vader in De Lion King. Dat wil zeggen dat er helemaal niets gebeurt. Handmatig de grootte wijzigen van vensters is daarom een hele klus en echt verzandt de hele ervaring.

Je Rent Heen & Terug Komen

Een plek waar Dex echt schitteren in het verblijf van de weg. Eerste van alles, onze telefoon zalig bleef werken als een telefoon, terwijl Dex werd uitgevoerd. Het is gemakkelijk om te vergeten dat je telefoon is eigenlijk het inschakelen van de PC-ervaring. Totdat je gedachteloos koppelt u het dockingstation los en het beeld verdwijnt.

Het goede nieuws is dat gewoon docking de telefoon opnieuw brengt de dingen terug zoals ze zijn, tenzij u handmatig doodde een app, terwijl in de tel. – modus. Dus als een oplossing waar u kunt vertrekken van en komen zoals je wilt, Dex krijgt de volle merken.

Is Dex Klaar Voor Primetime?

Het korte antwoord is “nee”. Dex is gewoon te beperkt en te onhandig voor iedereen die het doen aanhoudende productief werk. Waar Dex schijnt echt in een snuifje of voor gebruikers die slechts een zeer beperkte desktop PC. Het is een geweldige manier om tijdelijk te zetten, een TELEVISIE in een computer voor de toepassing van het schrijven van een essay, maar als een dagelijkse productie driver het is er nog niet.

Dex is dicht maar, het kopiëren van enkele van de kwaliteit-van-leven biedt gebruikers vertrouwen op in de meer volwassen desktop Os ‘ en zal een lange weg te gaan om het maken van Samsung Dex haalbaar is. Overtuigend of sponsoring meer ontwikkelaars van de populaire productiviteits-apps om Dex optimalisatie, eindelijk seal the deal.