Med hjälp av Samsung Dex Som Din Enda PC – Är Det Möjligt?

0
84

Våra smartphones är nu så kraftfulla att de rivaliserande vissa stationära och bärbara lösningar. Inom den tunna telefonen kropp du hittar en full-on för allmänt ändamål dator, begränsas endast av mobila operativsystem gränssnitt utformat för pekskärm användning.

Den Android-operativsystem har faktiskt en kommande desktop-miljö där du kan ansluta en mus, skärm och tangentbord till din Android-enhet och använda det ganska mycket som en DATOR. Men Samsung har gjort något speciellt för sina premium line av smartphones. Den heter Samsung Dex och erbjuder ett mycket spännande erbjudande.

Vad Är Samsung Dex?

Börjar med Galaxy S8-serien av telefoner, användare kan köpa en speciell Dex Station, som gör att du kan ansluta en skärm, mus och tangentbord till enheten. Din Galaxy S telefon är då dockad på stationen och automatiskt startar Dex miljö.

I skrivande stund, i Not 10 och Not 10+ telefoner erbjuder Dex utan behovet av en docka. Du kan använda en USB-C kabel och Samsung Dex-appen för att köra Dex på Windows eller Mac. Ganska användbart om du vill ha en privat skrivbordsmiljö på en offentlig DATOR eller en maskin som inte tillhör dig.

Not 10+ kan också användas för Dex genom att ansluta den direkt till och externa bildskärmen via USB-C. telefonens skärm blir en pekplatta och naturligtvis kan du också ansluta ett tangentbord trådlöst. Förvandla din telefon till en stationär DATOR inom några sekunder.

Slutligen, vissa Samsung-Surfplattor, såsom Fliken Galaxy S4, kan kopplas till Dex-läge med ett tryck. Anslut ett tangentbord och mus och det är lite som att ha en bärbar dator.

Vår Galna Dex Uppdrag

Det är en snygg idé, men hur praktiskt är Dex? Den galna uppdrag vi har accepterat är att använda något annat än Samsung Dex för en hel dag av typiska arbete. Målet är att se hur lönsamt det skulle vara att använda en Dex-aktiverade smartphone som din enda dator. För att ta telefonen med dig då borta från ett skrivbord och för det när du sätter dig ner för mer seriösa ändamål.

Vi kommer att använda en Not 10+ via Samsung Dex ansökan, men testet gäller alla Dex-aktiverade telefonen. Bortsett från prestanda, vilket naturligtvis kommer att variera från modell till modell.

Dex Skrivbordsmiljö

Dex skrivbordet bör vara ganska bekant för alla som har använt Windows, Ubuntu Linux, MacOS eller alla moderna operativsystem. Det är en tapet, det finns ikoner och en slags start-menyn.

Den stora skillnaden här är att ha dina öppna appar som windows. Vissa appar, till exempel Google Chrome uppför sig på ett liknande sätt som i Windows-versionen när det gäller att flytta dem om. Andra är bara en vanlig app inkapslade i ett fönster.

Det är mycket enkel och okomplicerad, vilket är en bra sak generellt. Gränssnittet är ganska chunky och du är alltid medveten om detta fortfarande är en telefon som du arbetar på, men det blir den stora drag rätt.

Multitasking

Med tanke på att dina specifika Dex-enhet är upp till det, multitasking är i stort en bris. I fall av Not 10+ som vi använde för detta experiment, det är en jättestor 12 GB RAM-minne på tryck till på. Så öppna ett gäng appar eller internet flikar aldrig ställt en fråga.

Det är inte att säga att det finns betydande niggles. För en sak, de flesta program är inte utformad med Dex i åtanke, vilket innebär att de inte uppfyller samma konventioner. Det finns också begränsningar för program här som inte finns på mer traditionella stationära installationer.

Framför allt, Google Chrome har inte stöd för att ha flera fönster med flikar. För de flesta människor som kommer att bli ett problem vid en viss punkt, för att dela skärmen i två fönster med särskilda uppsättningar av flikar är ett gemensamt behov.

Klart det inte är fel av Dex, eftersom Google skulle behöva uppdatera Chrome för att köra på detta sätt, men det gör avslöja hur mycket av en kludge Dex är just nu. Efter alla, app-utvecklare inte är skyldiga att följa Dex konventioner.

Arbeta Med Windows

Medan Dex kan se ut som Windows eller något liknande, brist på förfining blir snabbt uppenbart när man faktiskt försöker jobba med delar av ANVÄNDARGRÄNSSNITTET som Windows.

I Windows, det har blivit en andra natur för att använda de olika gester som omedelbart knäppa öppna fönster i olika konfigurationer. De används för man måste vara bra gammal side-kick. Driver ett fönster mot sidorna av skärmen kommer att göra det tar upp halva utrymmet omedelbart. Om du behöver ha, till exempel en webbsida och en ordbehandlare öppna på samma gång, detta är en kritisk funktion.

Tyvärr stöta ett fönster mot sidan av Dex skrivbordet är ungefär lika effektiva som Simba stöta upp mot sin döda pappa i The Lion King. Vilket är att säga att absolut ingenting händer. Manuellt ändra fönsterstorlek är därför en knepig och verkligen gräva ner hela upplevelsen.

Käck Ut & Kommer Tillbaka

En plats där Dex verkligen gjorde shine hålla sig ur vägen. Först av allt, vår telefon lyckligt fortsatte att arbeta som en telefon medan Dex var igång. Det är lätt att glömma att telefonen är faktiskt driver PC-upplevelse. Tills du tanklöst att koppla loss det och bilden försvinner.

Den goda nyheten är att helt enkelt för telefonen igen tar det tillbaka exakt som de var, om du inte manuellt dödade en app medan i telefonläge. Så som en lösning där du kan lämna och komma som man vill, Dex får full poäng.

Är Dex Redo För Primetime?

Det korta svaret är “nej”. Dex är helt enkelt alltför begränsad och alltför otymplig för alla som vill göra ihållande produktivt arbete. Där Dex lyser verkligen är i en nypa eller för användare som har ett mycket begränsat desktop PC behov. Det är ett bra sätt att tillfälligt konvertera en TV till en dator för de ändamål för att skriva en uppsats, men som en daglig produktion driver det är inte där ännu.

Dex är nära men att kopiera en del av kvaliteten-i-livet funktioner som användarna har kommit att förlita sig på i mer mogna desktop-Os kommer att gå en lång väg att göra Samsung Dex livskraftig. Övertygande eller sponsra fler utvecklare av populära produktivitet apps till att omfatta Dex optimering, kommer slutligen försegla affären.