Hur Nedgradera Din Android-Telefon till en Tidigare Version

0
84

Inte alla som uppskattar de förändringar när nya Android-versioner hit enheter. Om du vill byta tillbaka, det är ibland möjligt att nedgradera din Android-enhet till en tidigare version. Här är hur du gör det.

Innan vi börjar är det viktigt att nämna riskerna. Nedgradering din Android-telefon är inte stödde i allmänhet, det är inte en lätt process, och det kommer nästan säkert att resultera i att du förlorar dina data på enheten. Se till att du säkerhetskopiera telefonen innan du börjar.

Dessutom, denna process kan upphäva enhetens garanti eller eventuellt tegel, det gör telefonen ingenting mer än e-avfall. Som sådan, det gör vi INTE rekommenderar att du fortsätter om du har erfarenhet ändra enhetens firmware och helt förstår vilka risker som finns.

Innan Blinkar Telefonen

Hur lätt är det för dig att nedgradera din Android-telefon beror på tillverkaren. Vissa tillverkare gör det extremt enkelt för användare att “flash” firmware bilder på sina produkter, medan andra gör det nästan omöjligt.

Den typiska processen för blinkande kräver att du låser upp din bootloader först. Inte alla Android-telefoner tillåter detta, så att du själv kontrollera om din enhet tillverkare erbjuder en officiell metod för att låsa upp bootloader, eller om du behöver för att hitta en alternativ metod.

Tänk på att låsa upp din starthanterare kommer att torka enhetens internminne. Se till att du har säkerhetskopierat din telefon eller annan data kommer att gå förlorade för evigt.

RELATERAT: Hur till Låsa upp Din Android-Telefon Bootloader, det Officiella Sättet

Med upplåst bootloader, kan du sedan flash-enheten till en äldre version av Android. Varnas, som att låsa upp din bootloader förmodligen kommer att ogiltigförklara garantin.

Det enklaste enheter till flash, i särklass, är telefoner på Google Pixel serien. Google ger fabriken bilder för Pixel enheter, med olika versioner för Android 9 och 10. Du behöver Android SDK installerat—med Fastboot och Android Debug Bridge (ADB) verktyg—till flash till Google Pixel enheter.

Det är en blandad kompott för andra enheten tillverkare, dock. Om tillverkaren tillhandahåller dem, måste du hitta firmware bilder som är lämplig för din enhet. XDA-Developers forum är ett bra ställe att hitta lämpliga sänkte firmware bilder för din Android-telefon, men sök tillverkarens webbplats för officiell firmware bilder också.

Blinkande icke-Google-enheter är möjlig med Fastboot metod, även om tredje part verktyg som existerar för andra tillverkare av Android-enheter som Samsung.

Manuellt Blinkar Med Fastboot och ADB

Den enda “officiella” metod för att nedgradera din Android-enhet är Fastboot-metoden. Även om inte alla tillverkare uppmuntrar det, Fastboot funktionen är tillgänglig från Google för dig att använda och bör arbeta med officiella firmware bilder från nästan alla Android-tillverkare.

För att gå vidare, du behöver bara för att kunna låsa upp din bootloader och har en lämplig firmware för din enhet och transportören. Se USB felsökning är aktiverat på din Android-enhet innan du börjar.

RELATERAT: Hur man får Tillgång till Utvecklare Alternativ och Aktivera USB-Felsökning på Android

Om du har hittat en lämplig firmware bild, din bootloadern är upplåst och du har Android SDK installerat, anslut din Android-telefon till din PC. Medan stegen nedan för Windows 10 användare, ADB och Fastboot kommandon ska fungera på ett liknande sätt på macOS och Linux.

Öppna utforskaren och gå till den sparade platsen för din Android-SDK installationen. Se till att Android-bildfiler som du behöver flash är här också. Dessa brukar komma som en ZIP-fil med flera IMG filer som hålls inom. Packa upp innehållet i detta läge.

I mappen håll ned shift-tangenten på ditt tangentbord, högerklicka i fönstret och klicka på “Öppna PowerShell Fönster Här” knappen. På macOS eller Linux, navigera till mappen med hjälp av programmet Terminal.

Skriv adb-enheter i Windows PowerShell-fönstret för att se till att din Android-enhet upptäcks. Om det är, skriv adb reboot bootloader för att starta om enheten och starta i Android bootloader-menyn.

Om ADB-kommandon fungerar inte, typ .adb istället.

De flesta tillverkare firmware kommer med en “flash-alla” – skript som blinkar alla relevanta image filer till din enhet. När enheten är i bootloader mode, typ flash-allt för att börja blinka processen.

Om flash-alla skriptet inte fungerar måste du manuellt flash enskilda objekt i mappen. Skriv följande kommandon i Windows PowerShell (eller Terminal) att trycka på Enter mellan varje steg:

  1. fastboot flash bootloader <bootloader namn>.img –
  2. fastboot reboot-bootloader
  3. fastboot flash radio <radio-fil-namn>.img –
  4. fastboot reboot-bootloader
  5. fastboot flash -w update <bildens filnamn>.zip

När denna process är klar, telefonen startar om. Om den blinkande var framgångsrik, enheten kommer nu att köra sänkte firmware bilden.

Med Hjälp Av Tredje Part Blinkande Verktyg

Tack vare det arbete av frivilliga utvecklare, tredje part blinkande verktyg finns tillgängliga. Dessa tillverkare för specifika firmware blinkande verktyg för att erbjuda dig en alternativ metod för att exponera ditt firmware utan att använda Fastboot-metoden.

Om din enhet inte har ett verktyg från tredje part, är det bäst att använda Fastboot metod som anges ovan.

Samsung-enheter kan använda sig av Odin att nedgradera sina telefoner. Detta är en av de mest kända blinkande verktyg utanför den officiella Fastboot-metoden.

Odin gränssnittet är inte den mest nybörjarvänlig, men det kommer att tillåta dig att flash på vissa Samsung-enheter, inklusive de senaste olåst Galaxy-telefoner.

Tänk på att vissa cellulära bärare låsa bootloadern på produkter som säljs via egna butiker. Dessa operatörer kan vara tveksamma till att tillåta användare att låsa upp sina telefoner om handenheten är helt betald.

RELATERAT: Hur du Manuellt Uppdatera Din Samsung Telefon med Odin

Ytterligare verktyg som är tillgängliga för andra tillverkare. Det här inlägget på XDA developers listar olika blinkande verktyg för Motorola-enheter, inklusive de rekommenderade RSD Lite. Huawei-enhet ägare kan använda Huawei Återhämtning Updater (HuRuUpdater) istället.

Vi kan inte nog betona detta: Dessa verktyg är inte garanterat att det fungerar, och att de inte kommer med godkännande från tillverkare. Om du använder ett verktyg från tredje part eller Fastboot metod, risken för bricking enheten förblir den samma.

Återigen, innan du börjar, se till att du har säkerhetskopierat din telefon innan du gör några försök att flash-enheten som din telefon kommer att torkas under flashningsprocessen.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Dela Foton och Videoklipp Från Din iPhone
  • “Att Glömma Tid För Skärmen! Spåra Din App-Användning i macOS Catalina med Dessa Alternativ
  • “Hur man Spelar Video Format som inte Stöds på Windows-10
  • “Anpassa Gmail på Webben
  • “USB4: Vad är Annorlunda och Varför Det är viktigt