Hur Att Spela Wii U-Spel På Din Windows-PC

0
137

Wii U-spel konsolen har upphört sedan början av 2017. Men om du vill spela den här gamla Nintendo-konsolen på modern hårdvara kan du, tack vare Cemu emulator för Windows-Datorer.

Inte bara detta-emulator som låter dig spela Wii U-spel på en PC, men det förbättrar också på den ursprungliga hårdvaran, uppskalning vissa spel upp till 4K-upplösning. Varnas dock att medan Cemu är under ständig utveckling, kvaliteten på spelet varierar från spel till spel.

Lagliga Sätt Att Spela Wii U-Spel På en PC

Piratkopiering är ett problem som spel företag som Nintendo tar på största allvar. Det innebär att det inte är lämpligt att hitta och ladda ner piratkopierade Wii U spel online.

Det bästa sättet att spela Wii U-spel är att faktiskt köpa Wii U-spel som du vill spela andra sidan och använda ddd WiiU Titel Dumper eller disc2app verktyg för att skanna och “dumpa” Wii U-spel-filer. Du behöver en “homebrew” Wii U-konsolen som har ändrats för att tillåta dig att köra icke-Nintendo-programvara för att kunna göra detta.

Om du inte kan kopiera Wii U-spel själv eller om du inte har en homebrew Wii U-konsolen tillgängligt, du behöver för att söka efter Wii U-spel-filer på nätet. Som vi har nämnt, men detta är inte medför risker och kunde bryta lagarna i ditt land, så det är inte något vi vill rekommendera.

Installera Cemu Emulator

Förutsatt att du har Wii U-spel och filer redo att spela, och innan du installerar den Cemu emulator, du behöver en DATOR med rätt krav på systemet. Minimum system krav är att ha Windows 7 (eller högre) med minst 4 gb RAM, även om 8 GB rekommenderas. Du måste se till att den senaste versionen av C++ – paket är installerat på din DATOR.

Du kommer också att behöva en bra kvalitet NVIDIA eller AMD-grafikkort. Om du har en Intel-grafik, Cemu för närvarande går det inte. Den Cemu team har angett att detta är på grund av extrema visuella problem som hindrar dig från att spela spel med denna typ av grafik chipset.

  • Om din DATOR uppfyller systemkraven, ladda ner den senaste versionen från Cemu webbplats. Installationen kommer som en ZIP-fil, så att extrahera den till en lämplig plats som Skrivbordet i Windows-mappen.
  • Du kommer också att behöva göra samma sak med Cemu Krok, en grafik och prestanda add-on till Cemu. Ladda ner matchande Cemu Krok-versionen för din version av Cemu, sedan extrahera innehållet i ZIP-filen till din Cemu installationskatalogen.
  • Med Cemu Krok är installerat, kör Cemu genom att dubbelklicka på den Cemu.exe fil i din Cemu katalog. Om det är en “felande delade teckensnitt” visas på botten av din Cemu skärmen, klicka på Ladda ner Nu. Processen kommer att slutföra automatiskt.
  • Det finns också ett betydande antal av gemenskapen grafik förpackningar för Cemu som är utformade för att förbättra spelupplevelsen. Om du kör Cemu version 1.15.1 och ovan kan du ladda ner dessa automatiskt. För att göra detta, klicka på Alternativ, och sedan Grafik Förpackningar. Klicka på Ladda ner senaste gemenskapen grafik förpackningar.
  • Slutligen, kan du överväga att ladda ner shader cachar för din Wii U-spel. Detta är inte nödvändigt, men om du inte gör det, Cemu emulator kommer att behöva generera shader cachar själv. Det här kan orsaka tung spelande lag under den första försök till spelet medan cache skapas. Detta Reddit inlägg har en lång lista av cachar du kan ladda ner. Kopiera ingår BIN-filer till din Cemu installationsmappen/shaderCache/överlåtbara/ katalog.

När din shader-cache installerad, kan du nu börja anpassa din Cemu installation.

Att Sätta Upp Wii U-Emulator

Det finns en hel del inställningar, inklusive din grafik add-ons och controller-inställningar som du behöver för att ändra eller konfigurera i Cemu först innan du kan börja spela.

Gemenskapen grafik packar du ner automatiskt i sista steget har alla individuella inställningar för varje spel. Du måste ställa in dessa för varje spel du planerar att spela.

  • Klicka på Alternativ,Grafik Förpackningar. För varje spel, klicka på + pil. Varje spel kommer att ha en upplösning, så klicka på Upplösning, och välj därefter din valda upplösningen från Aktiv preset drop-down-menyn till höger. Bekräfta eventuella andra inställningar eller grafik ändringar för ditt spel i detta skede.

Nästa, måste du ställa in en regulator. Cemu stöder dig med hjälp av tangentbord och mus, samt USB-och Bluetooth-handkontroller. Du kommer att behöva för att kartlägga din valda controller till emulera Wii U controller knapptryckningar.

  • Klicka på Alternativ, och sedan in Inställningar. Under Efterlikna Controller, välj Wii U Pro Controller. Välj din Controller API genom att välja Tangentbord för ditt tangentbord eller XInput för en USB-styrenheten. Välj Wiimote om du använder en äldre Bluetooth Wii remote.
  • För varje knapp, tryck på nästa för att varje bokstav eller controller punkt, tryck på en tangent eller flytta eller tryck på lämplig knappsatsen på fjärrkontrollen för att kartlägga det. När handkontrollen har varit helt kartlagt, typ en profil med namn på Profilen i rutan, klicka sedan på Spara för att spara profilen.

Du kan hitta mer information om mappning av din controller genom att besöka Cemu styrenhet konfiguration guide.

Att Spela Wii U-Spel I Cemu

Inte alla Wii U-spel som kan spelas i Cemu. Cemu är fortfarande räknas som en “experimentell” emulator, med vissa spel helt ospelbar. Med detta i åtanke, bör du kontrollera de officiella Cemu gameplay rating sidan för att avgöra om ett spel är spelbara eller inte.

  • Om det är, och du har rätt gameplay filer som finns tillgängliga, klicka på Filen och sedan Belastning. I val av fil-menyn, leta upp din Wii U-spel-filer. Dessa kommer i WUD, WUX, ISO eller RPX-format, beroende på hur du köpte spelet filer. Klicka på Öppna för att starta spelet.

En gång startade, kan du börja spela ditt spel i Cemu fönster. Den kommer som standard att använda upplösning och controller alternativ för dig som är etablerade i föregående steg.

Om du har några frågor, Cemu wiki har ytterligare guider och anvisningar om hur du dumpa din Wii U-spel skivor och hur att konfigurera och felsöka Wii U-spelet på din DATOR.