Hur att Anpassa Text för Vertikalt eller Horisontellt i Microsoft Word

0
94

Microsoft Word är utrustad med ett verktyg som låter användare justera texten både vertikalt och horisontellt, vilket ger dig komplett frihet för att bestämma positionen av texten i ett Word-dokument. Här är hur det hela fungerar.

Anpassa Texten Horisontellt i Word

Horisontell justering, även känd som centrerad justering, positioner texten jämnt mellan marginalerna på vardera sida. Detta verktyg låter dig även att vara selektiv med den text du justera horisontellt, vilket ger dig mer kontroll över vad du kan göra för att dina dokument.

RELATERAT: Hur vill Ändra Justeringen av Nummer i en Numrerad Lista i Microsoft Word

För att anpassa texten horisontellt på en sida, markera den text som du vill center. Nästa, klicka på “Center Anpassning” – ikonen i “Punkt” i gruppen “Hem” – fliken. Alternativt, kan du använda Ctrl+E på tangentbordet.

Din text kommer nu att vara i linje horisontellt. Om du inte redan har text som skrivs, det är också ett alternativ för att välja center alternativet justering innan du skriver in text. Det är upp till dig.

Anpassa Texten Lodrätt i Word

Som ni säkert har gissat, vertikala positioner justering texten jämnt mellan de övre och lägre marginaler på sidan. Du kommer inte märka en skillnad i textjustering om du använder den på en sida som redan är full av text.

Att se någon verklig skillnad, prova att aktivera horisontell text innan du matar in text i ditt dokument.

RELATERAT: Hur att Anpassa Texten Efter en Kula i PowerPoint

För att justera texten vertikalt på en sida, gå till “Layout” – fliken och väljer den lilla ikonen i det nedre högra hörnet på “Page Setup” – grupp.

Detta öppnar dialogrutan “utskriftsformat i dialogrutan. Välj “Layout” – fliken och klicka sedan på pilen bredvid “Vertikal position” i “- Sida” – avsnittet. Ett urval av vertikal justering alternativ visas. Gå vidare och klicka på “Center” (eller välja ett annat alternativ som bättre passar dina behov).

Din text kommer att återspegla de utvalda vertikal justering alternativ.

Vad händer om du bara vill justera texten i dokumentet vertikalt? Det är också ett enkelt sätt att göra detta hända.

Först markera den text du vill justera vertikalt. När du valt, kan du gå tillbaka till “Layout” på fliken “Page Setup” – dialogrutan. Nästa, välj önskad vertikal justering typ, öppna den nedrullningsbara menyn bredvid “använd” välj “Markerad text” och klicka sedan på “OK” – knappen.

Den markerade texten kommer nu att återspegla den valda vertikal justering alternativ.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Spelar Video Format som inte Stöds på Windows-10
  • “Anpassa Gmail på Webben
  • “USB4: Vad är Annorlunda och Varför Det är viktigt
  • “Hur vill Kolla Din Utskrivna Dokumentet Historia i Windows 10
  • “Hur man Använder canonicals Livepatch Service på Ubuntu