Hoe om te Downgraden van Je Android-Telefoon naar een Vorige Versie

0
92

Niet iedereen waardeert de veranderingen bij de nieuwe Android-versies hit apparaten. Als u terug wilt schakelen, is het soms mogelijk om te downgraden van uw Android-apparaat naar een vorige versie. Hier is hoe je het doet.

Voordat we beginnen is het belangrijk te vermelden dat de risico ‘ s. Downgraden van uw Android-telefoon is over het algemeen niet ondersteund, het is niet een eenvoudig proces, en het zal bijna zeker leiden tot verlies van gegevens op uw apparaat. Zorg ervoor dat u back-up van uw telefoon voordat u begint.

Bovendien, dit proces kan de nietigverklaring van uw apparaat garantie of potentieel baksteen, waardoor uw telefoon niets meer dan e-waste. Zo, we doen NIET raden aan dat u moet doorgaan, tenzij je ervaring hebt met het aanpassen van uw apparaat firmware en volledig begrijpen van de risico ‘ s.

Voor Het Flashen Van Je Telefoon

Hoe gemakkelijk het is voor u om te downgraden van je Android telefoon afhankelijk van de fabrikant. Sommige fabrikanten maken het zeer gemakkelijk voor gebruikers om “flash” firmware beelden op hun apparaten, terwijl anderen maken het bijna onmogelijk.

De typische proces knipperen moet u voor het unlocken van de bootloader eerst. Niet alle Android-telefoons laat deze, dus je zult zelf controleren of de fabrikant van uw apparaat beschikt over een officiële methode voor het ontgrendelen van de bootloader, of dat je nodig hebt om te zoeken naar een alternatieve methode.

Houd in gedachten dat het ontgrendelen van de bootloader zal uw apparaat wissen interne opslag. Zorg ervoor dat u een back-up van uw telefoon of anders uw gegevens voorgoed verloren gaan.

GERELATEERD: Hoe om te Ontgrendelen Uw Android-Telefoon Bootloader, de Officiële Manier

Met de bootloader ontgrendeld, kunt u vervolgens uw flash-apparaat aan op een oudere versie van Android. Wees gewaarschuwd, als het ontgrendelen van de bootloader zal waarschijnlijk vervalt de garantie.

De gemakkelijkste apparaten die flash wel in zijn telefoons in de Google Pixel-serie. Google biedt fabriek beelden voor Pixel-apparaten met verschillende builds voor Android 9 en 10. Moet je de Android SDK geïnstalleerd—met de Fastboot en Android Debug Bridge (ADB) tools—flash Google Pixel apparaten.

Het is een gemengde zak voor andere fabrikanten, echter. Tenzij de fabrikant van hen, je nodig hebt te vinden firmware images geschikt is voor uw apparaat. Het XDA-Developers forum is een goede plek om te zoeken naar geschikte gedegradeerd firmware images voor jouw specifieke Android-telefoon, maar zoek je de website van de fabrikant voor officiële firmware van afbeeldingen, ook.

Knippert niet-Google-apparaten is het mogelijk met de Fastboot-methode, hoewel de tools van derden bestaan voor andere fabrikanten van Android-apparaten als de Samsung.

Handmatig Flashen Via Fastboot en ADB

De enige “officiële” methode voor het downgraden van uw Android-apparaat is de Fastboot-methode. Hoewel niet elke fabrikant moedigt aan, de Fastboot tool is beschikbaar via Google voor u om te gebruiken en werkt met een officiële firmware afbeeldingen van bijna alle Android-fabrikanten.

Om verder te gaan, je hoeft alleen maar te kunnen unlocken van de bootloader en de geschikte firmware afbeelding voor het apparaat en uw vervoerder. Zorg ervoor dat USB-foutopsporing is ingeschakeld op uw Android-apparaat voordat u begint.

GERELATEERD: Hoe om Toegang te krijgen tot Opties voor Ontwikkelaars en Schakel USB Debugging op Android

Als je hebt gevonden een geschikte firmware-image, je bootloader ontgrendeld, en heb je de Android SDK geïnstalleerd, sluit uw Android-telefoon aan op uw PC. Terwijl de onderstaande stappen zijn voor Windows 10 gebruikers, de ADB en Fastboot opdrachten moeten werken op een vergelijkbare manier op macOS en Linux.

Open de verkenner en ga naar de opgeslagen locatie van uw Android-SDK-installatie. Zorg ervoor dat het Android-image bestanden die u nodig hebt om flash zijn ook hier. Deze komen meestal als een ZIP-bestand met meerdere IMG bestanden binnen. Unzip de inhoud van deze locatie.

In de map, houdt u de shift-toets op je toetsenbord, klik met de rechtermuisknop in het venster en klik op de “Open PowerShell-Venster Hier” knop. Op macOS of Linux, navigeer naar deze map met behulp van de Terminal-applicatie.

Typ adb devices in het Windows PowerShell-venster om te controleren of uw Android-apparaat wordt gedetecteerd. Als dat zo is, typ adb reboot bootloader om start uw apparaat opnieuw op en boot in de Android-bootloader-menu.

Als de ADB commando ‘ s werken niet, type .adb in de plaats.

De meeste fabrikant firmware wordt geleverd met een “flash-alle” script dat knippert alle relevante image bestanden naar uw apparaat. Zodra het apparaat is in de bootloader modus, type flash-alles om te beginnen met het knipperen van het proces.

Als de flash-alle script niet werkt, moet u handmatig de flash van de individuele items in de map. Type de volgende commando ‘ s in Windows PowerShell (of Klem) op de Enter-toets tussen elke stap:

  1. fastboot flash boot loader <bootloader naam>.img
  2. fastboot reboot-bootloader
  3. fastboot flash radio <radio bestandsnaam>.img
  4. fastboot reboot-bootloader
  5. fastboot flash -w update <bestandsnaam>.zip

Zodra dit proces is voltooid, wordt uw telefoon opnieuw moet opstarten. Als het knipperen van het proces succesvol was, wordt uw apparaat zal nu worden uitgevoerd gedegradeerd firmware-image.

Het Gebruik Van Third-Party Knipperen Tools

Dankzij het werk van de vrijwillige ontwikkelaars, derde-partij knipperen tools zijn beschikbaar. Deze fabrikant-specifieke firmware flashen tools bieden u een alternatieve methode voor het flashen van de firmware zonder de Fastboot-methode.

Als uw apparaat niet over een hulpprogramma van derden, kunt u het beste gebruik maken van de Fastboot hierboven beschreven methode.

De Samsung-toestellen kunnen gebruik maken van Odin te downgraden hun telefoons. Dit is een van de meest bekende knipperende tools buiten de officiële Fastboot methode.

De Odin-interface is niet de meest voor beginners-vriendelijk, maar het zal u toelaten om flash op een aantal Samsung-toestellen, waaronder de nieuwste Galaxy-telefoons ontgrendeld.

Houd in gedachten dat sommige mobiele providers het vergrendelen van de bootloader op apparaten verkocht via de winkels. Deze netwerk-exploitanten kunnen worden terughoudend om gebruikers toe te staan om te ontgrendelen hun telefoons, tenzij de handset volledig zijn betaald.

GERELATEERD: het Handmatig Bijwerken van Uw Samsung-Telefoon met Odin

Extra hulpmiddelen zijn beschikbaar voor andere fabrikanten. Deze post op XDA developers een opsomming van diverse knipperende tools voor Motorola-apparaten, met inbegrip van de aanbevolen RSD Lite. Huawei device eigenaren kunnen gebruik maken van de Huawei Herstel Updater (HuRuUpdater) plaats.

We kunnen niet genoeg benadrukken dit genoeg: Deze tools zijn niet gegarandeerd te werken, en ze komen niet met de goedkeuring van de fabrikanten. Ongeacht of u een hulpprogramma van derden of de Fastboot-methode, is het risico van bricken uw apparaat blijft hetzelfde.

Nogmaals, voordat u begint, zorg ervoor dat u een back-up van uw telefoon voordat u een poging om het flash apparaat als uw telefoon worden gewist tijdens het knipperen van het proces.

LEES VERDER

  • “Het Delen van Foto’ s en Video ‘ s Van Je iPhone
  • “Vergeet Scherm Tijd! Volg het spoor van Uw App Gebruik in macOS Catalina met Deze Alternatieven
  • “Hoe in te Spelen op niet-Ondersteunde Video Formaten op Windows-10
  • “Het Aanpassen van Gmail op het Web
  • “USB4: Wat is er Anders en Waarom is Dit belangrijk?