Glömma Tid För Skärmen! Spåra Din App-Användning i macOS Catalina med Dessa Alternativ

0
105
sergey causelove/Shutterstock

Skärmen Time har för första gången i iOS 12 för att hjälpa dig att övervaka din app-användning på iPhone och iPad. Det är nu på macOS Catalina, med en stor brist: det visar bara hur länge apps är öppna, inte hur länge du använder dem.

Lyckligtvis finns det alternativ till Skärm Tid som är långt bättre på att spåra din skärm tid än Apples inbyggda verktyg.

Problemet med Skärmen Tiden App i Catalina

I iOS, du kan inte ha mer än två aktiva “fokuserad” appar på skärmen samtidigt, men det är inte fallet på en Mac.

De flesta människor lämnar appar som är öppna i bakgrunden på sin Mac utan att ens märka. Har du någonsin stänger din webbläsare? Lyssnar du på musik just nu via Spotify eller Catalina iTunes ersätter? Är de appar som du använder för e-post, anteckningar eller kalender öppen just nu? Vilka program som är öppna i menyraden överst på skärmen?

Tid för skärmen spår öppna apps, snarare än de som för närvarande är i bruk. Som ett resultat, det ger inga meningsfulla uppgifter om var din tid har gått. Du kan inte se hur mycket av din dag du ägnat åt att skriva en rapport, läsa, svara på mail, eller surfar Facebook.

Slutligen, detta gör att Skärmen Tiden ganska värdelös på en Mac om du ville använda den för att öka din produktivitet. En work-around är att stänga av appar så snart du är klar med dem, men det är bara inte hur de allra flesta människor använder sin dator. Om du vill isolera vilka appar som är påfrestande för din tid, du måste hitta ett alternativ.

Skärmen Har Föräldrakontroll

Med Tid för Skärmen, Apple också samman sina befintliga föräldrakontroll i ett enda gränssnitt. De alternativ som tidigare fanns tillgängliga under systeminställningar > Föräldrakontroll kan nu hittas i kontrollpanelen, på System Preferences (inställningar > Skärm Tid i stället.

Detta inkluderar möjligheten att begränsa innehåll baserat på ålder, betyg, blockering vuxna webbplatser, och spela multiplayer-spel via Game Center. Du kan också definiera “Nere” i vilka appar som måste vara godkända för att användas. Så långt, så bra.

Du kan också sätta gränser för hur länge en app kan användas i App Gränser delen av Skärmen inställningar. I teorin låter det bra. Klicka på plustecknet (+) för att lägga till en app eller kategori du vill begränsa, och ställ sedan in den tid som app eller kategori kan användas för varje 24 timmar. Gränserna återställs vid midnatt.

Tyvärr, app gränser är föremål för samma godtycklig övervakning som varje annan app. Om du till exempel ställa in en tidsgräns på två timmar per dag för Safari, timern tickar ner, så länge som appen är öppna, även om ingen använder det. Om du har barn, de kommer nog vara den första att märka hur kortsiktig och “orättvisa” detta är.

Att sätta gränser för barn är en del av att främja en sund relation med modern teknik. Tyvärr, är Apples verktyg för att göra detta är halvfärdiga.

Föräldrar kan fortfarande använda Driftstopp för att begränsa apps mellan ställa in timmar och filtrering för att hindra sina barn från att utsättas för gammal innehåll.

Meddelanden och Mickar inte Alltför bra

Tv Tid också spår hur många meddelanden du får och Pickuper (de antal gånger du vaknar din Mac från vila eller starta om den).

Det är mycket lättare att överrösta meddelanden på din Mac än det är på iOS. På en Mac, media spelare, som Musik och Spotify, tryck en ny anmälan varje gång spåra ändringar. Om du är låg på diskutrymme eller väntar på en macOS-uppdatering, kommer du att avfärda anmälningar hela dagen lång. Den här funktionen är inte nödvändigtvis brytas på samma sätt app spårning är, men det är inte särskilt nyttigt heller.

Mickar lyckas vara ännu mindre användbart. På en iPhone eller iPad, Mickar spår hur många gånger du låsa upp enheten och som app var ansvarig för. Detta kan vara användbart om du vill begränsa din anmälan eller vissa appar under arbetstid för att förbättra din produktivitet. Du kan kontrollera Mickar för att ta reda på vilka appar som är störande dig mest.

På en Mac, detta gör inte mycket mening, dock. Anmälningar inte vakna skärmen eller kräva samma mängd uppmärksamhet som de gör på iOS. När jag lämnar Musiken och vakna min Mac, Tid för Skärmen register Musik i Mickar som anledningen till att jag vaknade i min Mac. I verkligheten, jag ville bara vakna datorn så att jag kunde komma tillbaka till arbetet.

De Bästa Alternativen till macOS Tid för Skärmen

Appar som spårar din dator användning är inget nytt. Vissa människor använder dem för att förbättra och följa deras produktivitet. Några frilansare som tar ut en timtaxa använda dem för att skapa rapporter. Andra bara använder dem för att påminna sig själva om de faktiskt fick något gjort under dagen.

Timing är en av de mest fulländade program av denna typ. Den finns i tre nivåer: Produktivitet ($39), Professional ($69), eller Expert ($99). I sin mest grundläggande inställningar, Timing spårar automatiskt hur lång tid du tillbringar på varje app och innehåller information som fönster titel och sökväg.

Alla data samlas in och visas på granskningsskärmen. Det är där du kan se vilka appar som du har använt. Du kan också organisera användningen av projekt eller en uppgift. Du kommer att se webbplatser som du har besökt, som är relevanta sökord (som ett projekt titel), och de mappar som du som besöks mest.

Tidpunkten app som är bäst för människor som gillar att vara ” hands-on med deras produktivitet. Appen kan generera en produktivitet betyg, men hur väl fungerar denna funktion beror på hur du organisera data. Du kan exportera din data i raw.CSV-format. Om du uppgraderar, du kan exportera i XLS-och PDF-format och skapa fakturor.

Om du väljer Professional edition av Timing, kan du lägga till data punkter för manuella uppgifter du slutföra bort från din Mac, så att du kan hålla reda på alla aspekter av din dag. Om du behöver för att fullt ut anpassa rapporter, skapa fakturor, och ett API och Zapier plugin, gå på Expert nivå. Du kan också hitta Experten version av Timing på SetApp.

manytricks.com

Tid Handfat är ett annat alternativ, och det kostar bara $5. Det är mycket lättare att använda än Timing, men det fungerar på samma sätt. Appen automatiskt och exakt följer den tid du spenderar i olika appar. Du kan även manuellt registrera aktiviteter du utför bort från din Mac.

Tid Sjunka använder Pooler för att hjälpa dig att spåra relaterade aktiviteter. Eftersom det grupper med liknande verksamhet i kategorier (som “Prat”), kan du få en bred översikt av var din tid går—inte ens Tid för Skärmen gör detta. Tid Sjunker också registrerar både den totala tiden för en app är öppen och den tid som du inte aktivt använder den. Du kan se allt detta i appen s verksamhetsberättelse.

Om du behöver mer kraftfulla funktioner, som faktura generation eller ett API, sedan Sjunker är inte för dig. Men om du bara behöver en billig app för att hjälpa dig att spåra din dagliga vanor och förbättra din produktivitet, Tid Sjunka kan vara den bästa $5 du spendera denna vecka.

activitywatch.net

ActivityWatch är en fri tid-spårning app för Mac, Windows och Linux. Det loggar automatiskt din aktivitet på din Mac, bland annat vilka program du använder och på vilka domäner som du spenderar mest tid. Ett litet program som körs i bakgrunden för att samla in data, som du kan visa i din webbläsare.

Andra liknande Mac-program för att automatiskt spåra din app användning inkluderar ManicTime, RescueTime, och WakaTime,

Använd Skärmen för Föräldrakontroll

Inget av alternativen till Tid för Skärmen att erbjuda något som föräldrakontroll Apple har byggt in i sin ursprungliga funktion. Om du vill använda föräldrakontroll på din Mac, kan du fortfarande behöver för att ställa in Tid för Skärmen.

Dock, om du i första hand vill spåra exakt vad du gör med din tid under din arbetsdag, du har långt mer noggranna val än Tid för Skärmen.

Hur Apple kan få det så fel, när de produkter som Timing, turtagning och Tid Diskbänken har fått det rätt så länge, är förbryllande.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Spelar Video Format som inte Stöds på Windows-10
  • “Anpassa Gmail på Webben
  • “USB4: Vad är Annorlunda och Varför Det är viktigt
  • “Hur vill Kolla Din Utskrivna Dokumentet Historia i Windows 10
  • “Hur man Använder canonicals Livepatch Service på Ubuntu