20 Apple Titta på Tips & Tricks som Du Måste Veta

0
111
Denys Prykhodov/Shutterstock

Din Apple-Klocka kan hjälpa dig att hitta din iPhone, låsa upp din Mac, att varna dig om att din hörsel är i fara, eller ens upptäcka när du har haft en jobbig höst och skicka efter hjälp. Här är de funktioner som du borde veta.

Många av dessa funktioner är nya i watchOS 6, som släpptes tillsammans med iOS 13 och macOS Catalina. Apple-Klocka blir mer kraftfull.

Låsa Upp Din Mac

I macOS Sierra, har Apple lagt till en funktion som tillåter dig att låsa upp din Mac med din Apple-Klocka. För att använda denna funktion måste din Apple-klocka måste köra watchOS 3, kopplas ihop med en iPhone 5 eller senare, och din Mac kommer att behöva ha tillverkats någon gång efter mitten av 2013.

Att aktivera automatisk upplåsning, chef för System Preferences (inställningar) > general (Allmänt) på din Mac. Se till att “Tillåt Handoff Mellan Mac och Din iCloud-Enheter” alternativet är aktiverat. Därefter gå till systeminställningar > Säkerhet och Integritet och aktivera “Tillåt att Din Apple Titta på för att Låsa upp Din Mac” under fliken Allmänt.

Din Mac ska nu låsa upp automatiskt när du får inom några meter från login-skärmen. Du måste vara inloggad på samma Apple-ID på din Apple-Klocka, parat iPhone och Mac för att det ska fungera.

Godkänna med Apple Titta i macOS Catalina

Nytt i macOS Catalina är förmågan att “Godkänna med Apple-Klocka” för någon admin-nivå begär tillstånd. Dessa är de frågor som ofta dyker upp när du försöker att ta bort eller installera program, visa sparade lösenord i Safari, eller tillgång låsta inställningar paneler.

Om du redan har ställt in automatisk upplåsning (ovan), då det finns ingenting kvar att göra; att godkänna med Apple Klocka kommer att fungera. Ser du uppmanas att godkänna ändringar på handleden medan du arbetar på din Mac.

Om du inte har aktiverat automatisk upplåsning ännu, följ instruktionerna i föregående avsnitt.

Övervaka Omgivande Buller

Apples watchOS 6 uppdatering lägger till omgivande ljud nivå övervakning om du har en Apple-Klocka Serie 4 eller nyare modell. Funktionen övervakar ljudnivån omkring dig och skickar en anmälan om ljudnivån överstiger ett visst tröskelvärde för tre minuter eller mer.

Denna funktion borde ha meddelat sig när du har uppgraderat till watchOS 6. Om du missade det, kan du aktivera det på din iPhone. För att göra det öppnar du fliken Titta på appen, tryck på “Brus”, och ställ sedan in det tröskelvärde som du föredrar.

Du kan också aktivera en komplikation på urtavlan som kommer att ge dig en realtidsvisning av omgivningens buller. Vi har använt det sedan watchOS 6 lanserades och har inte märkt någon negativ effekt på Apple Titta på batteriet.

Efter att du aktivera omgivande buller övervakning, ser du till en ny post i enlighet med Hälso-app. Det håller reda på de ljudnivåer som du stöter på och varnar dig om du är utsatt för höga ljud under en längre period.

Upptäcka När Du har Haft en jobbig Höst

Apple Titta på Serie 4 eller senare kan också upptäcka när du har “fallit och inte kan få upp.” Om klockan upptäcker en nedgång följt av en period av inaktivitet, det samtal automatiskt räddningstjänsten och ditt valda kontakter nödsituationer.

Som standard är den här funktionen inaktiverad, såvida du är 65 år eller äldre (och inte ens då kan du stänga av det). Du kan aktivera det manuellt, men tänk på att din klocka skulle ringa i en nödsituation när en händelse inte är en verklig nödsituation.

För att slå på Apple Titta falla upptäckt:

 1. Starta Klocka-appen på din iPhone.
 2. Tryck på Emergency SOS.
 3. Växla På “Bli Upptäckt.”

Det finns historier om de har potentiellt rädda liv, men du måste också överväga de rättsliga följderna av en enhet som automatiskt ringer polisen (och avstår från kravet garanterar att ange din fastighet).

Ju mer fysiskt aktiv du är, desto mer sannolikt är det att du aktivera ett falskt positivt. Lyckligtvis, även om klockan försök att varna dig innan det ringer räddningstjänsten.

Hitta Din Försvunna iPhone

En av de mest användbara funktionerna i Apple Titta på är förmågan att “pinga” din iPhone. Detta är perfekt för de tillfällen då du förlorar din iPhone i soffan och kuddar.

För att komma åt denna funktion, dra upp på urtavlan för att avslöja Control Center, och peka sedan på klockan ikonen.

Din iPhone gör ett högt tonläge och hörbar signal. Du kan fortsätta att trycka bell-ikonen tills du har hittat din iPhone. Om du tenderar att lämna din iPhone i konstiga ställen, denna funktion kan vara tillräckligt för att motivera att köpa en Apple-Klocka.

Mute Inkommande Samtal Varningar med en Gest

Ta emot samtal varningar på din Apple-Klocka är praktiskt, men du inte alltid vill ta samtalet. Om du är i ett streck för att snabbt stänga av ljudet för ett inkommande samtal anmälan, bara placera din handflata över din klocka. Det kommer att sluta vibrerar och ringer, men samtalet inte avvisas.

Vaknar upp din klocka eller plocka upp din iPhone innan samtalet ringar om du vill svara på det, annars, det går till en telefonsvarare.

Överföra Inkommande Samtal

Du kan också överföra samtal till din iPhone. Tryck bara till på tre punkter “…” på skärmen inkommande samtal, tryck på “Svar på iPhone” för att starta överföringen.

Samtalet går till din iPhone, där det besvaras automatiskt och placeras på håll. Ett förinspelat meddelande talar om för den som ringer vad det är som händer. Du kan sedan plocka upp din iPhone och återuppta samtalet.

Tala om Tid med Haptic Feedback

Den Taptic Tid funktionen använder haptic feedback förmågor av dina Apple-Klocka tryck ut tid på din handled, så att du inte behöver titta på det. Den här funktionen är särskilt användbar för personer som är synskadade eller långsynt.

Följ dessa steg för att aktivera Taptic Tid:

 1. Starta appen Inställningar.
 2. Bläddra ner och tryck på “Clock.”
 3. Växla På Taptic Tid, och sedan väljer en profil.

Det finns tre profiler som du kan välja mellan: “Siffror,” “Bryskt,” och “morsekod.” “Siffror” ger dig ett långt tryck varje 10 timmar, kort kranar för varje enskild timme, en annan lång peka på var 10: e minut, och enskilda kort kranar för varje minut.

Med “Bryskt” profil, du får långa kranar varje fem timmar, kort kranar för resterande timmar, och långa kranar för varje fjärdedel av en timme.

Den “morsekod” profil kranar varje siffra av tiden i dess associerade morsekod mönster.

När du aktiverar den här funktionen och väljer en profil, plats och håll ned två fingrar på Äpplet Titta på ansiktet för att kontrollera tiden.

Få Tim Haptiska Klockspel

Om du vill känna sands of time slip away på din handled, kan du aktivera “Klockspel.” När din klocka inte är i Tyst läge denna funktion gör en bra och surrar handleden varje timme, halv-timme, eller kvarts timme.

För att aktivera “Chimes,” följ stegen nedan:

 1. Starta appen Inställningar.
 2. Rulla nedåt och knacka på Tillgänglighet.”
 3. Bläddra ner och växla På “Klockspel.”
 4. Tryck på “Ljud” och sedan välja “Klockorna” eller “Fåglar”.
 5. Tryck på “Schema” och sedan på “Timme,” “en Halv-Timme” eller “kvarts Timme.”

Registrera Träning

Apple-Klocka är en bra övning följeslagare, men det behöver inte nödvändigtvis ha ett träningspass för varje typ av aktivitet som du kanske vill spela in. Du kan dock välja “Andra”, som delar ut verksamhet på ungefär samma takt som en rask promenad. Om din puls höjs och lyfter under denna period, se awards mer aktivitet.

För en bättre organisation av träningsdata, du kan märka dessa pass, men fönstret för att göra så är ganska smal. Har du att märka det på den sammanfattning på skärmen direkt efter din träning. Följ dessa steg:

 1. Tryck på “Andra” träning och slutföra din aktivitet.
 2. Avsluta din träning, och sedan vänta på att träna sammanfattning visas.
 3. Tryck på “Namn Träning” och sedan väljer du från listan av tillgängliga träning.

Du kommer nu att kunna välja denna träning typ (eller etiketten) från master listan av träning i Träning app.

Några av de intressanta träningspass typer är: “Martial Arts” “Utförsåkning,” “Pilates” och “Kickboxning.”

Anpassa Träning Visar

Varje träningspass visas annorlunda när det är aktivt på din Apple-klocka. Till exempel, en cykel-träning visar höjdstigning, distans och medelhastighet, medan en promenad träningspass visar genomsnittliga takten och totalt antal kalorier (eller kilojoule) bränd.

Det är möjligt att anpassa dessa visar att en liten grad. För att göra det öppnar du fliken Titta på appen på din iPhone och bläddra ner till “Träning.” Tryck på “Träning” för att se en lista av träningen visar att du kan anpassa. Apple begränsar vad du kan lägga till och ta bort baserat på typ av träning.

De flesta träningspass visar att redan vara “full”, vilket innebär att du måste ta bort objekt från “Include” – lista innan du kan lägga till en från “Inte är” – listan.

Växla Mellan Aktuell och Senast använda Appar

För att snabbt växla mellan två program på din Apple-klocka -, dubbel-tryck på den digitala krona. Om du hellre vill använda den app switcher och bläddra igenom en lista över dina senast använda appar (som du kan på din iPhone), tryck på den sida knappen en gång.

Mata Ut Vatten Från Apple Klocka

Den första generationens Apple och Titta på Serie 1 är vatten-resistenta, men du ska inte dränka dem i vatten. Du kan dyka och användning av Serie 2 och nyare i grunt vatten (inklusive saltvatten).

Om du inte dränka din Apple Titta på, se till att du mata ut vatten från huset när du är tillbaka på torra land. För att göra detta, du måste själv aktivera vatten lås på din Apple Titta på, och sedan slå på den digitala kronan så att högtalaren kan förvirra vatten som är fångade inne.

Här är hur man gör det:

 1. På urtavlan, svep upp från den nedre delen av skärmen.
 2. Tryck på vattnet lås-ikonen (den droppe vatten).
 3. Vrid digital kronan tills du hör och känner flera långa toner.
 4. Upprepa vid behov tills du är säker på att det är inte mer vatten inne.

Helst bör du aktivera vattenlåset innan du hoppar i duschen, poolen eller havet. Detta lås pekskärmen och förhindrar att din Apple-Klocka från att registrera oavsiktligt drar. Din klocka gör detta för dig om du startar en “Simning Träning.”

Använd Apple Titta på som en Walkie-Talkie

I watchOS 5, Apple lagt till en ny gimmick: den walkie-talkie-funktion. Det fungerar bara med andra som har en Apple-Klocka, och det är lite temperamentsfull i den bästa av tider. Du behöver en Apple-Klocka Serie 1 eller senare för att använda walkie-talkie-funktion.

För att använda den, se till att din klocka är uppdaterad och körs watchOS 5.3 eller senare. Din iPhone bör vara igång iOS 12.4 och har FaceTime-appen installerad och konfigurerad. Gå till Inställningar > FaceTime och slå på FaceTime.

Öppna Walkie-Talkie app, tryck på “Lägg till” för att hitta den person som du vill chatta med, peka och hålla ned på skärmen för att välja en kontakt, och släpp den sedan. Ditt meddelande skickas sedan till din kontakt.

Din Apple-Klocka automatiskt spelar högt för alla meddelanden du får, även om Tyst läge är aktiverat.

För att göra dig själv otillgänglig på Walkie-Talkie, svep uppåt på urtavlan för att avslöja Control Center, och tryck sedan på den gula Walkie-Talkie-ikonen, det kommer att gråna.

Snabbt Radera Alla Meddelanden

För att se en lista över meddelanden som du har fått på din klocka, genom att dra nedåt från toppen av skärmen på urtavlan. När du har meddelanden i detta “fack”, kommer du se en röd prick på toppen av urtavlan.

För att snabbt rensa alla aviseringar och den röda pricken, dra ner på urtavlan för att avslöja dina meddelanden. Nästa, Kraft Peka på skärmen (dvs trycker det hårdare än du normalt gör, tills du känner en haptisk klicka). Tryck på “radera Alla” för att radera alla meddelanden.

Handsfree-Siri

Till skillnad från din iPhone, Siri är inte alltid lyssna på din Apple-Klocka, men du kan fortfarande använda den för hands-free. För att aktivera Siri, höja din Apple Titta på ditt ansikte innan du talar med din fråga. Du behöver inte säga, “Hej, Siri,” i förväg.

Det kan ta ett tag att vänja sig vid detta. Vi har upptäckt att om du höjer din hand, och sedan pausa en stund innan du talar, det ger bäst resultat.

Döda Svarar Apps

Ibland, precis som på iOS apparna kraschar på watchOS. När detta händer, du måste döda dem, precis som du skulle på en iPhone.

För att göra detta, tryck på vänster-knappen (inte den digitala krona) en gång för att öppna app switcher. Bläddra till den app som du vill döda, och dra sedan åt höger. Tryck på den röda “X” som verkar för att döda app.

Bläddra i App Store

Med watchOS 6, du kan bläddra bland och installera watchOS appar från startskärmen på din Apple Titta på, snarare än att behöva göra allt det på din iPhone. Detta fungerar på alla Apple-Klocka kompatibel med watchOS 6 (Serie 1 och nyare), så se till att du har uppdaterat under bevakning > Allmänt > System Preferences (systeminställningar) på din iPhone.

Skaka Upp startsidan

Här har vi två tips i ett! Om du Kraft Touch (tryck hårdare än vanligt tills du känner en haptisk klicka) på startskärmen på din Apple Titta på, kan du välja mellan standard ikoner och mer traditionell lista visa, som du kan navigera via den Digitala Krona.

Om du vill hålla med ikoner, det är mycket lättare att ordna det via din iPhone. Bara starta Klocka-app, markerar du Appen Layouten och dra sedan dina program var du vill ha dem.

Lägg till Dina Initialer att Titta på Ansikte

Vissa titta på ansikten kan visa ett monogram på upp till fem bokstäver. För att ställa in din monogram, starta Klocka-appen på din iPhone, och bläddra sedan ner till Klocka. Typ fem bokstäver du vill under “Monogram”, och sedan lägga till den monogram komplikation av att titta på inför ditt val.

Mer Kommer

Om det finns en sak som Apple har visat med Apple Titta på, det är ett åtagande till uppdatering av programvara. Den watchOS har förändrats dramatiskt sedan den introducerades på den första generationens Apple Titta på. Varje år, nya funktioner har lagts till, så räkna med ännu mer godsaker från Apple med watchOS 7 år 2020.

Har du bara plocka upp en ny Apple-Klocka Serie 6? Här är hur du kan stänga av den alltid visa eller dölja känsliga komplikationer.

LÄS NÄSTA

 • “Hur vill Avbryta Din Apple TV+ Abonnemang
 • “Varför Kan Du inte Blockera BitTorrent på Din Router
 • “Hur till Skapa Genvägar på Skrivbordet i Ubuntu
 • “Det Bästa Sättet att ta Itu med LastPass Säkerhet Utmaning
 • “Hur man Installerar en Video Dörrklocka