5 Saker Du Behöver Göra När Du Får en Ny Telefon

0
86

När du får din nya telefon, och det finns ett par saker du måste göra för att få upp farten. Detta kommer inte att vara fluff om vilka appar du vill installera eller ganska bakgrunder. Detta är en full-on, pro-nivå guide till vad du skall göra med en ny telefon.

Du vill föra över alla dina program och data från den gamla telefonen, naturligtvis. Men du bör också se till att det är värt att hålla och göra det så säkert som möjligt.

Inspektera Den Nya Telefonen

Vi förväntar oss att saker ska bli bra direkt ur lådan, men när var sista gången du verkligen kontrolleras? Gör det nu när det fortfarande är under garanti och du har fortfarande tid att ta tillbaka det.

 1. Titta på alla sömmar där glaset uppfyller fall.
 2. Kontrollera alla portar för att se till att de är korrekt montering.
 3. Gå igenom alla objekt som kommer i lådan med det.
 4. Om du kan öppna fallet och kontrollera batteriet, gör det.
 5. Ta ut SIM-kortet fack och microSD-kort facket om det finns något.
 6. Ta en ordentlig titt på allt för sprickor. Sömmar måste vara samma bredd runt om. Det bör inte vara någon missfärgning eller bitar av plast som sticker ut heller.
 7. Pluggar ska passa ordentligt i sina hamnar. På telefoner, bör det inte wiggle room. Om kontakten inte stanna i hamn på sitt eget, eller det svajar en hel del, något som är fel.

Om du ser något av dessa problem, göra en del av dem direkt. Ta bilder om du kan. Om det inte upp till dina krav, ta tillbaka det.

Ladda Telefonen I Åtta Timmar

När telefonen går din visuell inspektion, börjar ladda det. Se till att telefonen är avstängd och att låta det ladda för en hela åtta timmar. Natten är enklast.

Det finns några teorier om det bästa sättet att ladda en telefon, men för första gången, kommer du vill se till att den har en full laddning innan du startar telefonen ställa upp. På det sättet, det kommer inte dö halvvägs genom att installera en app, överföra data, eller uppdatera telefonens operativsystem.

Det Grundläggande Ny Telefon-Upp

Gör absolut minimum för att ställa in din nya telefon. Varje telefonlinje har sina egna setup proceduren, ofta med säkerhet ställa upp, så gå igenom det. Om det finns uppdateringar av operativsystemet för telefonen, tillämpa dem också.

Idealiskt, uppdateringar av operativsystemet för att ge bättre säkerhet och funktionalitet, så det är bäst att alltid tillämpa dessa.

Vissa telefoner kommer att vilja inleda överföringen av data från din gamla telefon till din nya telefon. Om detta steg kan enkelt göras senare, kan det vara en god idé att skjuta upp det. Vi vet fortfarande inte till hundra procent vet att telefonen är bra.

Inspektera Telefonen, Del 2

Vår första inspektionen var bara en fysisk. Vi kommer att behöva göra en funktionell kontroll också. Om telefonen inte att funktionella inspektion och alla våra data är av den gamla telefonen, måste du överföra det tillbaka till den gamla telefonen så att du kan återvända till den nya telefonen.

När vi granskar telefonen den här gången, vi kommer att kontrollera:

Cellulära Anslutning

Om telefonen inte att göra en anslutning till den cell network eller droppar det enkelt, så resten spelar ingen roll.

Du kan kontrollera detta genom att flytta in och ut på ställen som din gamla telefon skulle släppa samtal. Om det droppar samtal förr än den gamla telefonen, det kanske inte är så bra. Hålla i åtanke, cell signaler naturliga variera i styrka, även när du är på samma plats.

Tv-Funktion

 1. Är det delar av skärmen som är mörkare eller ljusare än resten?
 2. Är det döda pixlar?
 3. Gör hela skärmen registrera inslag på rätt sätt?
 4. Är skärmen touch kalibreras så att när vi peka på en plats, det är precis där kranen register?

Port Funktion

 1. Anslut hörlurar på och prova dem. Fungerar det?
 2. Är det något statiskt eller sprakande?
 3. Gör det auto-justera volymen när du ansluter hörlurar till så att det inte blåser dina trumhinnor ut?
 4. Anslut laddkabeln. Gör telefonen omedelbart börja ta betalt?
 5. Syns det att den laddas? Prova med laddare och en USB-port på en dator.
 6. När den är ansluten till datorn kan du överföra filer fram och tillbaka?

Kamera Test

Ta några bilder med alla kameror på telefonen och i alla lägen är möjligt, stillbild, video, panoramautsikt, slow motion…vad lägen har det. Bilderna som kommit ut som de ska? Göra alla de sätt för att fånga en bild arbete, som att trycka på en fysisk eller on-screen-knappen och röstkommando.

Kontrollera Trådlösa Anslutningar

Se till att din nya telefon kommer att ansluta till WiFi och Bluetooth-enheter och upprätthåller en anslutning via ett rimligt avstånd. Det ska vara ansluten till WiFi-var som helst i ditt hem som dina andra enheter kan ansluta från.

För Bluetooth, du ska kunna hålla kontakten på ett minimum av 30 meter från Bluetooth-enheten om det inte finns några väggar mellan telefonen och enheten. Båda dessa tester är inte slutgiltig, men. Om vi drabbas av ett problem, problemet kan vara med wi-fi trådlöst Lan eller Bluetooth-enheter och inte telefonen. In med andra enheter om du har någon.

Om telefonen har NFC-funktioner och du kan använda de tjänster som Apple Betalar eller Google Wallet, som ska testas så snart som möjligt.

Kontrollera GPS. Om du kan ställa in telefonen för att hitta din position med hjälp av bara GPS-signalen, kan göra det. Kontrollera sedan på telefonens karta och se om det lokaliserar exakt var du är. Om du står på ett öppet fält, telefonens GPS ska vara korrekt inom en 16 meter. radie. Hur ska vi veta? Vi vann inte, men vi vet om GPS: en väg att gå och säger att vi är två gator över.

Kontrollera Telefonens Sensorer

Smartphones har flera sensorer inbyggda. Dessa kan omfatta ett gyroskop, magnetometer, accelerometer, närhet och ljussensorer.

Gyroskop sinnen telefonens position. Testa den genom att vrida din nya telefon och se om det gör vad det ska göra. Att vrida i sidled bör ta med din telefon visas i liggande läge. Att vända den över gör att skärmen stängs av för många telefoner.

Magnetometern band i nära samarbete med GPS. Tänk på det som en kompass. Öppna telefonens kompass-appen och se om den finner nord-och förändringar av anvisningar om du slår runt.

Sensorer används för att se hur långt din telefon från andra fasta föremål. Det använder en kombination av ir-ljus sensorn och en ir-LED. LED lyser IR-ljus, vilket vi inte kan se, och IR-sensorn plockar upp det. Detta är hur telefonen vet att det är nära ditt öra och stänger av skärmen.

Ljus Sensorer känner av hur starkt ljuset är runt telefonen. Detta är den sensor som används när kameran är i blixtautomatik läge. Om det är tillräckligt ljust, flash inte gå ut och vice versa. Det är så vi kan testa det också.

Vissa telefoner har barometrar inbyggd. Barometern, som känner av lufttrycket. Det kan användas för att bestämma hur långt ovan havet nivå vi är eller om det är inkommande väder förändringar. Inte alla telefoner har dessa. Om din gör, det kommer att vara en app som kan komma åt det och visa om det fungerar.

De flesta telefoner nu har en fingeravtrycksläsare, som används för ytterligare säkerhet. Ställa in säkerhet för att kräva fingeravtryck och testa det. Om du inte kan komma in telefonen enkelt med fingerprint-sensor, det kan vara fel.

Ställa In Telefonen Säkerhet

Sedan smartphone är en elektronisk förlängning av våra liv, vi behöver för att hålla telefonen säker och trygg. Identitetsstölder ökar lavinartat. Det faktum att vi har allt från vår familj foton till regeringen ID bank-och kreditkort som lagras på våra telefoner, som gör dem till en uppskattad mål för tjuvar.

 • Säkra din telefon. Att sätta den högsta nivån av säkerhet på det som du kan. För de flesta telefoner, det betyder att ställa upp fingeravtryck lås. Det är hög säkerhet och hög bekvämlighet så varför inte?
 • Ställ upp förmågan att fjärradera din telefon. Om telefonen försvinner eller blir stulen kan du torka det från vilken dator som helst.
 • Kryptera telefonen. Genom att kryptera all data på telefonen, även om någon stjäl din telefon och kopierar alla data från det på något sätt, uppgifterna kommer fortfarande att vara värdelös för dem. Det är möjligt att de kan dekryptera det med tillräckligt med tid och resurser, men det är mycket lättare för dem att bara stjäla ytterligare tio telefoner som inte är krypterade. Brottslingar i allmänhet är opportunistiska. När något blir svårt, det är inte värt sin tid.

Slutligen, säkra din nya telefon fysiskt. Få ett bra fall för det som kommer att skydda den från stötar och fall. Det kommer inte att vara bombsäker, men det hjälper telefonen att pågå fram till det är dags för nästa uppgradering.

Det är Bra Att Gå

Nu när telefonen är fullt testad och skyddade, du vet att det kommer att fungera bra för dig under en lång tid. Visst, gör dessa saker är inte så kul som bara skjuter upp telefonen och spela spel eller lägga upp bilder, men det gör att du kan göra det när du vill på vägen.

Det är inte heller så lång process som du kanske tror. Hela denna process, utanför väntar på att telefonen ska ladda, överföra data, och kryptera det bara tar ca en halvtimme. Då är det dags att njuta av telefonen i flera år.