Hur Till Stopp iTunes Öppnas Automatiskt När Du Klickar På En iOS-Länk

0
153

Om iTunes öppnas automatiskt varje gång du klickar på en iPhone eller iPad app download länken, då din webbläsare är förinställda för att öppna programmet. Du kan stoppa iTunes öppnas automatiskt App Store länkar genom att ändra hur din webbläsare hanterar dessa länkar.

Varför skulle du vilja stoppa detta från att hända? Medan det finns absolut några riktigt bra iOS-appar som finns, att det kan vara ganska frustrerande om allt du vill är att läsa igenom en app beskrivning eller visa sin rating. Det är särskilt irriterande om iTunes inte redan är öppen, och nu har du att vänta tills det att ladda fullt, bara så att du kan stänga ner det.

Varje webbläsare fungerar på ett lite annorlunda sätt, så välj den uppsättning av anvisningarna nedan för att ansöka till programmet där länkar öppnas i iTunes automatiskt.

Tips: med iTunes kan vara jobbigt när det kommer till andra uppgifter också. Lära sig hur att förhindra iTunes från att ändra mappen musik om det gör det också.

Varför iOS Länkar Öppnas Automatiskt?

Detta sker eftersom en punkt i det förflutna, när du har klickat på en iOS-länk, du blev tillfrågad om du vill öppna den i iTunes. Du måste ha kryssat i en kryssrutan för att minnas ditt beslut, så att varje efterföljande gång du öppnar en iTunes-länk, öppnas appens informationssida i programmet i stället för i din webbläsare.

Hur detta fungerar är att via en fil som slutar med den .itms file extension. Eftersom iTunes medarbetare .itms filer med sig, en fil på din dator och som slutar med som en förlängning, eller någon fil som du försöker öppna från din webbläsare, kommer att starta i iTunes.

Observera: Den enda skillnaden är med Chrome och Kant, som inte innefattar en möjlighet att “komma ihåg” ditt svar och kommer därmed alltid öppna iOS länkar i iTunes, men bara om du manuellt säger att man ska göra så. Du kan inte tvinga dem webbläsare för att sluta fråga dig och du kan inte komma ihåg att ett “ja” eller “nej” – svar.

Firefox

 • Välj tre-kopplade meny-knappen på övre högra sidan av Firefox.
 • Välj Alternativ.
 • Sök efter Ansökan från sökfältet längst upp.
 • Leta upp posten som kallas itms.
 • Välj i den nedrullningsbara pilen till höger och välj fråga Alltid.

Opera

Opera har en Hanterare – menyn i inställningar där du kan hindra webbplatser från att kommunicera med dina program, till exempel iTunes. Tyvärr, du kan inte inaktivera bara iTunes-länkar, så när du har slutfört dessa steg för att förhindra iTunes öppnas automatiskt när du klickar på iOS länkar, du är också stoppa alla andra protokoll som hanterar (såsom mailto: länkar öppnas i ditt e-postprogram).

 • Välj Opera-menyn från det övre vänstra hörnet av programmet.
 • Välj Inställningar.
 • Sök efter handlers.
 • Klicka På Webbplatsinställningar.
 • Bläddra ner och välj Handlers.
 • Inaktivera inställningen genom att klicka på knappen, vilket gör det vitt istället för blått.

Internet Explorer

Internet Explorer protokoll som hanterar lyckades inte i webbläsaren utan istället via Kontrollpanelen. Men att gå den vägen fungerar inte alltid, så det bästa sättet att se till att du kan redigera iTunes och Internet Explorer association med .itms filer är att göra en liten förändring i Windows-registret.

 • Öppna Registereditorn genom att lansera dialogrutan Kör (WIN+R) och skriva in regedit.
 • Navigerar du till HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftInternet ExplorerProtocolExecuteitms.
 • Dubbelklicka på WarnOnOpen från den högra rutan.
 • Ändra värdet till 1.
 • Välj OK.

Ingen omstart är nödvändig för att göra dessa förändringar stick. Nästa gång du öppnar en iOS-länk i Internet Explorer, kommer du att bli ombedd att starta iTunes.

Bara lämna den skärmen, eller välj Tillåt men också kryssa i rutan som frågar om du ska alltid vara snabb med det här fönstret. Den säkerställer att iTunes inte öppnas automatiskt när du klickar på en iOS-länk.

Chrome & Edge

Kant och moderna versioner av webbläsaren Chrome inte automatiskt att starta iTunes, så det finns ingen anledning att ändra några inställningar. Du kan dock fortfarande bli tillfrågad om du vill öppna iTunes när du klickar på en iOS-länk.

För att stoppa detta från att hända i dessa webbläsare när du öppnar itms länk, bara klicka på det alternativ som säger att inte öppna iTunes. I Chrome väljer du Avbryt, eller Något i Kanten.

Eller, om du har länk till app kopiera, klistra in den utan att trycka enter, och ta bort itms:// del i början. Ange den nya URL kommer att låta dig visa app detaljer i din webbläsare istället för iTunes.