17 Aangrijpend True Crime Podcasts te Graven In Deze Halloween

0
141
Halfpoint/Shutterstock

Spooky seizoen staat voor de deur, wat betekent dat het de perfecte tijd om zich te verdiepen in de enge verhalen die je huid kruipen. Wat opwinding toevoegen aan uw woon-werkverkeer met deze intrigerende true-crime podcasts.

Jensen & Gaten: De Moord Op Ploeg

Als u geen behoefte aan een lang en gelukkig-steeds na te genieten van een verhaal, je zou kunnen genieten van deze podcast. Elke week, ex-cold case onderzoeker Paul Gaten en onderzoekende journalist Billy Jensen bespreken onopgeloste moorden, onbekend blijft, en vermiste personen van de gevallen.

Wat maakt deze podcast is een unieke luisteraars krijgen om te rijden, samen met de twee experts als ze proberen om misdaden op te lossen. Je kan hen ook helpen door tips of nieuwe informatie. Terwijl ze niet altijd lukt, wordt het vertellen van verhalen is altijd aantrekkelijk en eenvoudig te binge.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

De Clearing

Dit gloednieuwe podcast functies April Balascio, een vrouw die, op de leeftijd van 40, besefte haar vader, Edward Wayne Edwards, was een seriemoordenaar. Met host, John Dean, ze duikt in haar verleden en aandelen een glimp op van de vreemde psyche van haar vader. Ook zij vertelt hoe haar vermoedens leidde haar naar contact met de politie, die resulteerde in zijn arrestatie en veroordeling. Het is een aangrijpende en emotionele reis die niet te missen.

Apple Podcast | Spotify | Stitcher

Criminele

Criminaliteit is niet alleen over de moord—het is een functie van onze samenleving, onze huizen, onze systeem, en onze geschiedenis. Soms is er bloed bij betrokken zijn, of desinformatie, of hulpeloosheid. Met haar hypnotiserende sound design en boeiende woorden, criminelen verhalen te delen is veel complexer dan ze lijken misschien op het eerste. In dit award-winnende podcast, de bezwerende stem van de gastheer Phoebe Rechter duikt objectief in verschillende misdaad verhalen, dat zal voldoen aan de meest analytische en nieuwsgierige geesten.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Seriële

Als het gaat om true-crime, lange-formaat podcasts, Seriële is de G. O. A. T. Met Sarah Koeing indrukwekkende onderzoeks vaardigheden als journalist, het meeslepende verhaal vertellen, en de uitstekende productie dat gaat in elke aflevering van deze podcast zet een nieuwe standaard in het genre.

Seizoen één richt zich op de in 1999 de moord van Baltimore op de middelbare school Hae Min Lee, en de twijfelachtige overtuiging van haar ex-vriend Adnan Syed. Het team presenteert de feiten van de zaak, onthult nieuw bewijs, en heeft zelfs een discussie met Syed.

De podcast ging virale en won diverse grote omroep awards. Geef het een luisteren.

Apple Podcasts | Stitcher

Onbekend

Terwijl Seriële een grote rol gespeeld in het helpen van Adnan Syed ‘ s het geval (zie boven), Geheime deed meer. Van oorsprong is dit een podcast is een soort van spin-off van de Serie. Het is de bedoeling om dieper te graven in de zaak en nieuwe informatie aan het licht, wat de justitiële wangedrag, politie corruptie, en niet te ontkennen vooroordelen. De podcast verder te onderzoeken onrechtmatige veroordelingen en de betreffende onvolkomenheden in de AMERIKAANSE strafrechtelijk systeem dat vaak gemarginaliseerde individuen om hun eigen apparaten.

Door hun verhalen, de producenten hebben geholpen geld in te zamelen voor de verdediging teams en het channelen van de Onschuld Project op zijn best—ontdekt nieuwe feiten die geleid heeft tot de vrijspraak van de ten onrechte veroordeeld.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Crimetown

Vergelijkbaar met Strafrechtelijke, Crimetown gaat verder dan de serial-killer verhaal. Vanaf Rhode Island tot Detroit, van dit / deze podcast bespreekt de cultuur van de misdaad in Amerika door middel van verhalen, verteld door haar burgers. Van de oorlog op drugs en politieke corruptie, racisme en armoede, Crimetown graaft diep in de cruciale aspecten die van invloed blijven op de grote steden in de VS

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Echte Misdaad Profiel

Wat doet een voormalig FBI-profiler, een voormalige crimineel gedrags-analist voor New Scotland Yard, en de casting director van CBS’ Criminal Minds gemeen hebben? De Echte Misdaad Profiel podcast en liefde voor Netflix. Als binge-kijken naar alle populaire true-crime docuseries is niet genoeg voor u, dit dynamische trio kan supplement dat je met intrigerende perspectieven en professionele inzichten op die u niet wist dat u ze nodig had. Deze wekelijkse podcast is gericht op één element van elk verhaal per show.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

De Laatste Podcast op de Links

Als u genieten van een true-crime verhalen, maar ook leuk om te slapen in de nacht, dit is de podcast voor je. Een groep cabaretiers host De Laatste Podcast aan de Linkerkant. Ze bestrijken een nieuw onderwerp iedere week, of het is een product van de menselijke geest of de verbeelding. Met discussies over demonen en serial killers met een zijde van de moppen en lachsalvo ‘ s, deze podcast is donkere humor centraal.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Mijn Favoriete Moord

Dit is een ander podcast voor degenen die willen om te voldoen aan hun lust voor horror, terwijl ook het houden van het licht. Komiek vrienden en true crime fans, Karen Kilgariff en Georgië Hardstark, krijgen samen twee keer per week. Ze bespreken vreemde moorden en woonplaats misdrijven gedeeld door hun luisteraars en perfect de balans van de gruwelijke met een beetje gezonde humor. Vanaf het moment dat ze gemaakt deze audio serie, ze nam de wereld door de storm met hun vriendelijke benadering van de misdaad onderzoek en gaf aanleiding tot een gemeenschap van fans bekend als Murderinos.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

In het Donker

Deze award-winnende podcast, gehost door de verslaggever Madeline Bala, is een uniek voorbeeld van onderzoeksjournalistiek op zijn best. Door middel van boeiende verhalen vertellen dat de hoogtepunten van onrecht, en een serieuze inzet voor het vinden van de ontbrekende stuk van de puzzel, In het Donker brengt de aandacht op zaken die nooit genoeg van.

In het eerste seizoen, ze vertellen verhalen over de verdwijning van de jonge Jakob Wetterling, die nog steeds niet opgelost voor 27 jaar. In het huidige seizoen, ze bespreken het geval van Curtis Bloemen, die werd veroordeeld zes keer voor vier moorden die hij niet heeft begaan en is nog steeds op death row.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Bear Brook

Het begon allemaal in 1985, toen twee lichamen werden gevonden in een houten vat in een New Hampshire state park. De onderzoeken werden uitgevoerd onvermoeibaar voor de jaren tot in 2000, twee lichamen werden ontdekt in een ander vat. Voor de jaren, de zaak ging onopgelost, totdat het team achter de Bear Brook podcast bracht nieuwe onthullingen aan het licht dat veranderde de loop van dit beroemde geval.

Het team is van mening dat haar stijl van cold-case analyse voor altijd zal veranderen de manier waarop de moorden zijn onderzocht.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Ontbrekende & Vermoord: Het Vinden Van Cleo

Na het succes van zijn eerste seizoen (Die Gedood Alberta Williams?), Ontbrekende & Vermoord: het Vinden van Cleo stelt om te ontdekken wat is er gebeurd Cleo Nicotine Semaganis. Dit jonge meisje uit Saskatchewan werd genomen van haar Cree familie in de jaren 1970 om deel te nemen in een gruwelijke programma genaamd de “Sixties Primeur.”

Met een lichaam van dwingende werk, en een vleugje van de politiek, de verslaggever achter de podcast, Connie Walker, werpt licht op de systematische onderdrukking van de inheemse mensen—vooral vrouwen—hebben doorstaan jaar in Canada. Het is een verbazingwekkende reeks van gebeurtenissen die zal je betrokken vanaf minuut één.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Atlanta Monster

Als seizoen twee van Mindhunter nog niet genoeg is, moet u controleren Atlanta Monster. Deze true-crime podcast, duikt diep in de geruchtmakende zaak van de Atlanta Kind Moorden, die plaatsvond en geterroriseerd burgers bijna 40 jaar geleden.

Ondanks het uitgebreide onderzoek en de veroordeelde moordenaar, zijn er nog tal van onbeantwoorde vragen en het ontbreken van Afro-Amerikaanse kinderen en jonge volwassenen die onze aandacht verdienen.

Indien, na het seizoen, je verlangt naar nog meer, check out seizoen twee, Monster: De Zodiac Killer.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Darknet Dagboeken

Met name relevant in de huidige Wi-Fi-gedreven cultuur, maakt dit indie-podcast verkent de donkere kant van het internet. Bekwame hackers vertellen hoe kwetsbaar je digitale identiteit is. Uit privacy-hacks en cybercriminaliteit, om ransomware en uitgelekte naakt selfies, Darknet agenda ‘ s heeft betrekking op waargebeurde verhalen die je wilt verwijderen al uw social media accounts, en begraaf uw elektronische apparaten in de grond.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Tot en Verdween

In 2005, Tara Grinstead, lerares op een middelbare school en een voormalige schoonheidskoningin in Georgië, verdwenen, waardoor de staat met de grootste dossier in de geschiedenis. Na het leren over de zaak, regisseur Payne Lindsey besloot om actie te ondernemen en te achterhalen wat er met Grinstead. Terwijl professionals kunnen het niet eens met zijn amateur-methoden, Lindsey erin geslaagd om een grote invloed—hij per ongeluk gedwongen de moordenaar te bekennen. Sindsdien Payne is uitgegroeid tot een legende onder de onderzoeks-amateurs.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Ontdekken

Deze onderzoeks-serie van CBC Radio vertelt een misdaad verhaal per aflevering biedt een nieuw perspectief op elke geval, met een respectvol en eerlijk contact. Van de gruwelijke 1999 moord op de 15-jarige Sharmini Anandavel, de seriemoordenaar die het petrified Toronto LGBTQ gemeenschap voor de afgelopen 12 jaar elk geval zal je haak tot het einde.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Serial Killers

Deze podcast neemt je mee op een diepe, duistere reis naar de psyche van seriemoordenaars die nog een gruwelijke, pijnlijke stempel op de geschiedenis. Door het verkennen van hun achtergronden en upbringings vanuit een psychologisch standpunt, de show grondig onderzoekt het criminele gedrag van de daders. Het gaat ook in de grafische details van hun misdaden, onthullen hoe de wrede en goddeloze in hun gedachten werkelijk waren. De verhalen zijn zo boeiend als ze maag-karnen.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Toegeven aan de geest van Halloween door te luisteren naar de vele duistere verhalen over “het kwaad dat mensen doen.” Zeker van zijn dat uw hart bonkend in een mum van tijd, deze podcasts geven zelfs de beste true-crime docuseries op Netflix een run voor zijn geld.