Vrijdag Lol: Hoe Film Camera ‘s Opgelegd van de Datum op Foto’ s

0
149
Toegepaste Wetenschap

Of je oud genoeg bent om ze te onthouden, of heb je net zag ze tijdens het sorteren door middel van oude foto ‘s van familie, u misschien wel benieuwd hoe de kleine gloeiende datum was bedrukt met foto’ s in de late 20e eeuw.

In het digitale fotografie tijdperk, de kleine oranje-date postzegel in de rechterbenedenhoek van snapshots is vooral gedaald door de kant van de weg. Echter, de technologie die wordt gebruikt om bovenop de data op oude foto ‘ s is vrij koel—en verrassend low-tech.

In deze video van Toegepaste Wetenschap, we zijn getrakteerd op een rondleiding van een oude camera. Je zult zien hoe een klein beetje extra in het lichaam maakte het mogelijk om de datum op een foto negatief het moment dat het werd genomen.

Pretty cool! We liefde uit te zoeken hoe de dingen werken—nog meer als hoe ze werken is zo simpel en elegant.

[via PetaPixel]