Hur man Använder Flera Skärmar på Din Mac

0
87
Krisda/Shutterstock.kom

Vill bli mer produktiv på din Mac? Lägga till en annan skärm, och du kommer att spendera mindre tid att byta mellan utrymmen, flikar och fönster. Med Catalina, du kan även använda en iPad som en andra skärm med den nya “Sidovagn” – funktionen.

Välj en Skärm

För det första, du har att välja rätt skärm för jobbet. Din budget kommer att spela en stor roll här, så bestäm först vad du vill spendera, och vilka funktioner som är viktigast för dig.

Här är några saker att tänka på innan du väljer en övervaka:

 • Upplösning: Detta är antalet pixlar som visas på skärmen på en gång, mätt på två axlar (till exempel, 1920 x 1080). I allmänhet, ju högre upplösning, desto bättre bildkvalitet. Högre upplösningar, som 4K 5K och kräver mer kraftfull hårdvara.
 • Storlek: de Flesta skärmar är runt 27-tums mark. Mindre, 24-tums skärmar är populärt bland spelare, och människor som har minimalt med utrymme på skrivbordet. Större, 32-tums och ultrawide skärmar finns också. Ditt beslut i slutändan beror på din budget och tillgängligt utrymme.
 • Pixel densitet Mäts i pixlar per tum (PPI), pixel densitet beskriver hur tätt packade pixlarna på skärmen. Ju högre pixel densitet, ju bättre bildkvalitet, som du är mindre benägna att se enskilda pixlar.
 • Display och panel typ: Detta är den viktigaste faktorn när det gäller kvalitet och prestanda. Du kan välja en LCD-panel bygger på IPS, TN, eller VA-teknik eller välja banbrytande OLED-paneler om budgeten tillåter.
 • Uppdateringsintervall: Detta avser antalet gånger displayen uppdateras per sekund. Uppdateringsfrekvensen mäts i hertz (Hz). Grundläggande bildskärmar 60 Hz, vilket är bra för kontorsarbete, webb, eller något utan en snabb-rörliga bilder. De flesta high-refresh-rate skärmar (144 Hz) anses vara “spelande” – skärmar och skulle vara overkill för de som inte är det.
 • Färgåtergivning: Vilken färg profiler gör skärmen stöd? Om du använda din monitor för kreativt arbete, som foto-och videoredigering, eller design, du behöver en med en hög grad av färgåtergivning. Du bör också överväga att köpa en monitor kalibrering av verktyget.
 • Andra egenskaper: vill du ha en böjd skärm för en mer verklighetstrogen upplevelse? Hur du kan använda i stående läge för kodning eller mobil utveckling som går att vinkla 90 grader? Tänker du monterar bildskärmen på en VESA mount?

Om du har hårdvara och budget för en 4K-monitor, HP Z27 rekommenderas varmt från webbplatser som Wirecutter. Du kan få nedsatt, 1440p resolution version av samma display för några hundra dollar mindre.

Apple säger att LG: s Ultrafina 5K display är lämplig att använda med sin senaste serie av bärbara datorer. Denna display använder Thunderbolt-3 för att driva skärmen och samtidigt ge 85 watt kostnad för din bärbara dator via USB-C. Acer XR342CK 34-tums böjd skärm toppbetyg för en ultrawide om du har de nödvändiga utrymme på skrivbordet.

RELATERAT: Hur du Använder Din iPad som en Extern Mac-Skärm Med Sidovagn

Kan Din Mac Hantera Det?

Det är viktigt att se till att din Mac är tillräckligt kraftfull för att driva någon yttre visar på upplösning och uppdateringsfrekvens du behöver. Ett enkelt sätt att göra detta är att kontrollera de tekniska specifikationerna på din modell. För att hitta din modell, klicka på Apple-logotypen i det övre högra hörnet av skärmen och välj “Om den Här datorn.”

Sök efter ditt exakta modellen på Apples webbplats (exempelvis, “MacBook Pro Retina mitten av 2012”), och klicka sedan på “Support” för att avslöja de tekniska specifikationer balansräkning. Under “Grafik och Video Support” (eller liknande), bör du se något i stil med “Samtidigt stöder full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 av 1600 pixlar på upp till två externa skärmar.”

De senaste MacBook Pro-modeller kan stödja fyra externa visar på 4K, eller två på 5K. Vissa människor har anslutit mer än det rekommenderade antalet skärmar framgångsrikt, även om detta oftast resulterar i en betydande hit till prestanda.

Skaffa Rätt Adaptrar och Donglar

amazon.com

Beroende på vilken Mac du använder, du kanske redan har allt du behöver för att ansluta en extra skärm eller två. Om du har en relativt ny MacBook, du kanske behöver köpa en hub få tillgång till en HDMI eller DisplayPort-utgång.

Det finns tre typer av visa anslutningar du är mest sannolikt att stöta på:

 • HDMI: samma teknik som ansluter Blu-ray-spelare och spelkonsoler till din TV kan bära video och ljud. HDMI 1.4 kan upp till 4K-upplösning med 30 bilder per sekund (fps) medan HDMI 2.0 kan göra 4K på 60 fps.
 • DisplayPort: Denna standard anslutning till dator typ för bildskärmar kan bära video och ljud. Ofta gynnas av spelare för högre bandbredd, DisplayPort ger högre uppdateringsintervall, och därmed mer bilder per sekund.
 • Thunderbolt: Denna höga hastighet, aktiv anslutning som utvecklats av Intel och Apple tillåter funktioner som USB power delivery att ladda bärbara datorer. Det gör det också möjligt kedjekoppling för att ansluta flera Thunderbolt-enheter i sekvens.

Du måste matcha din USB-C hub för din anslutning typ. CalDigit producerar en mini dock med dubbla HDMI och en mängd andra hamnar. Du kan också spara lite pengar och bara greppa en rak adapter, som Thunderbolt-3 dubbla DisplayPort-adapter från OWC. Om du ska HDMI eller DisplayPort väg, kom ihåg att inte slösa pengar på dyra kablar.

Thunderbolt 3 skärmar är ett annat bra val. De använda en enkel “aktiv” Thunderbolt-3 kabel, som oftast samtidigt laddar din bärbara dator. Apples officiella kablar är $40 och “officiellt” som stöds, men du kan hitta kablar som kostar hälften att online, som dessa från Zikko. Se bara till att du får en certifierad, 40-Gbps-kabel som har stöd för upp till 100 watt laddning.

Du kan också komma över DVI-och VGA-skärmar, även om dessa är gamla och omoderna nu. Single-link DVI bara lyckas något bättre än 1080p-upplösning och inte göra ljud. VGA är ett föråldrat analog anslutning. Om du vill ansluta en DVI-eller VGA-bildskärm, kommer du även behöva en adapter.

Ordna Dina Displayer

Nu när du har ordnat dina bildskärmar på ditt skrivbord, inkopplad dem, och visade dem på, är det dags att överväga programvara sidan av saker och ting. Detta är hur du kan skapa en konsekvent upplevelse mellan skärmar. Du vill att din mus markören för att naturligt flöde från den ena skärmen till den andra och i den ordning som de är uppställda.

Med din externa skärm(s) är ansluten, startar du systeminställningar > Visas. På din primära bildskärm (dvs, din MacBook eller iMac-skärmen), klicka på “Arrangemang” – fliken. Alla som upptäcks visas syns på bilden. Klicka och håll på en display för att visa en röd kontur på motsvarande skärm. Avmarkera “skärmdubblering” om du ser samma bild på båda.

Nu, klicka och dra din skärmar för att ordna dem i samma ordning som de sitter på ditt skrivbord. Du kan dra en bildskärm till någon sida av skärmen, inklusive ovan och nedan. Uppmärksamma att offset mellan bildskärmar, eftersom detta påverkar den punkt där markören flyttas från den ena skärmen till den andra. Leka med arrangemanget tills du är nöjd.

Upplösning, Färg-Profil, och Rotation

Med System Preferences (systeminställningar) > > Visa öppna, du ser varje display inställningar. Det är där du kan ändra inställningar som upplösning och uppdateringsfrekvens. Lämna upplösningen på “Standard för denna display” för att använda skärmens ursprungliga upplösning (rekommenderas) eller klicka på “Skalas” för att se en fullständig lista över tillgängliga upplösningar.

Om du använder monitorn i stående läge för mobil utveckling eller redigering av text, kan du ställa in aktuell vinkel på “Rotation” drop-down menyn. Beroende på vilket sätt din skärm artikulerar, väljer du antingen 90 eller 270 grader. Om du monterar bildskärmen upp och ner av någon anledning, kan du välja 180 grader.

Klicka på “Färg” – fliken för att se listan av färg profiler din skärm kan visa. Kolla “Visa profiler för denna visning endast” rutan för att se en lista över officiellt profiler som stöds. Om din bildskärm har uttryckligen stöd för en tredje part färg profil (som Adobe RGB), du kan stöta på felaktiga färger när du använder andra inställningar.

Flera Skärmar och Ipod

Placeringen av bryggan kan innebära vissa problem när du använder flera bildskärmar. Dock är tänkt att visas på den “primära” visa bara, men hur du ordnar dina displayer kan påverka detta. För att ändra din primära skärmen, gå till systeminställningar > Visas, och klicka sedan på “Arrangemang” – fliken.

En av displayerna kommer att ha en vita fältet längst upp på skärmen. Klicka och dra den vita baren för att ställa in en annan bildskärm som primär bildskärm. Om du har dock anpassats till den nedre delen av skärmen, du bör nu se det på din primära bildskärm.

Om du ställer in ipod på sidan av skärmen där din externa bildskärmen, ansluter till din MacBook eller iMac, dock visas på din externa skärm oavsett vad du gör. Du kan inte “tvinga” de dock att hålla sig till din iMac eller MacBook-skärm. Du har antingen att leva med docka längst ner på skärmen, ändra din display arrangemang, eller titta på din externa skärm att använda dock.

Du kan ändra dock anpassningen under systeminställningar > Docka.

Prestanda och Flera Bildskärmar

Även om du inte överstiger den maximala antal som stöds visas enligt din dators tekniska specifikationer, att det är värt att överväga hur den externa displayen påverka deras prestanda. Din Mac har bara så mycket processorkraft, särskilt när det kommer till grafik.

Den visar mer du använder, desto mer av en prestanda hit din Mac kommer att ta. Det är mycket lättare på din Mac om du använder en extern, 1080p-skärm (1920 x 1080 = 2.073.600 pixlar), snarare än en yttre, 4K-skärm (3840 x 2160 = 8,294,400 pixlar). Du kan märka resultat degradations, såsom allmän avmattning, stamning, eller ökad värmeavgivning.

Dessutom, om du sätter ännu mer belastning på din hårdvara med GPU-intensiva uppgifter, som video-redigering, minskning i prestanda kommer att vara ännu mer uttalad. Om du använder din Mac för dessa typer av uppgifter, till en extern GPU (eGPU) kan ge extra kraft du behöver för att driva en extern skärm och få jobbet gjort.

Externa Skärmar och MacBooks

apple.com

En av de bästa saker du kan göra för din produktivitet är att lägga till en extern bildskärm till din MacBook (om man kan hantera det). Lyckligtvis, du kan välja att använda endast en extern bildskärm, men du behöver ett extra tangentbord och en mus eller Magic Trackpad att göra så.

Enkelt ansluta din externa bildskärm till datorn, loggar in som vanligt, och sedan stänger din bärbara datorns lock. Den inre skärmen går in i viloläge, och din MacBook tangentbord och styrplatta är inte längre tillgänglig, men den externa displayen kommer inte vika.

Detta gör att du kan dra nytta av större externa visar samtidigt minska prestanda hit i samband med körning för flera bildskärmar. Det är ett bra sätt att få en vanlig “desktop” – upplevelse från normalt bärbara MacBook. Den enda nackdelen är din MacBook kan producera mer värme i stängt läge eftersom det hämmar passiv kylning via tangentbordet.

Använd Din iPad som Skärm med Sidovagn

Om du har en iPad som stöder iPadOS 13, kan du också använda surfplattan som en extern bildskärm. Du kan även använda din Apple-Penna i macOS med kompatibla program. Det är en av många nya funktioner i macOS 10.15 Catalina som du kan ladda ner gratis från App Store.

LÄS NÄSTA

 • “Hur vill Ändra Standard-Skalet Bash på macOS Catalina
 • “Hur Windows 10 “Återställ den Här DATORN” Har Blivit Mer Kraftfulla
 • “Där Är iTunes Har i macOS Catalina?
 • “Vad är Nytt i Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelin,” Finns Nu
 • “Krydda Din Webbläsare Hemsida med Dessa 10 Slumpmässiga Generatorer Webbplats