Hoe Gebruik je Meerdere Beeldschermen aan Je Mac

0
144
Krisda/Shutterstock.com

Wilt productiever te zijn op je Mac? Het toevoegen van een andere monitor aan, en u zult besteden minder tijd schakelen tussen spaties, tabs en vensters. Met Catalina, kunt u zelfs gebruik maken van een iPad als tweede scherm bij de nieuwe “Secundaire” functie.

Kies een Monitor

Eerst, moet u kiezen van de juiste monitor voor de job. Uw budget een grote rol zullen spelen hier, dus bepaal eerst wat u wilt besteden en welke functies zijn het meest belangrijk voor je.

Hier zijn een aantal dingen te overwegen voordat u kiest voor een monitor:

 • Resolutie: Dit is het aantal pixels op het scherm in een keer, gemeten op twee assen (bijv., 1920 x 1080). Over het algemeen, hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Hogere resoluties, zoals 4K en 5K, vereisen een meer krachtige hardware.
 • Grootte: geeft de Meeste zijn rond de 27-inch mark. Kleiner, 24 inch schermen blijven populair bij gamers en mensen die een minimale ruimte op het bureau. Groter, 32-inch en ultrawide monitor zijn ook beschikbaar. Uw beslissing is uiteindelijk afhankelijk van uw budget en de beschikbare ruimte.
 • Pixel dichtheid: Gemeten in pixels per inch (PPI), pixel dichtheid wordt beschreven hoe nauw verpakt de pixels op het beeldscherm. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit is, als je minder kans om individuele pixels te zien.
 • Display en bedieningspaneel type: Dit is de belangrijkste factor als het gaat om kwaliteit en prestaties. U kunt kiezen voor een LCD-scherm gebouwd op IPS, TN, of VA-technologie of kies voor de geavanceerde OLED-panelen als het budget het toelaat.
 • Refresh rate: Dit verwijst naar het aantal keren dat het scherm zich per seconde vernieuwt. De refresh rate is gemeten in hertz (Hz). Basic monitoren ondersteunen 60 Hz, prima voor op kantoor werken, browsen op het web, of iets zonder snel bewegende beelden. De meeste high-refresh-rate monitors (144 Hz) worden beschouwd als “gaming” monitoren en zou overkill zijn voor degenen die niet.
 • Kleur:nauwkeurigheid: Welke kleur profielen wordt de monitor ondersteuning? Als u uw monitor voor creatief werk, zoals foto-en videobewerking, of van het ontwerp, moet u een met een hoge mate van kleurechtheid. Je moet ook overwegen de aanschaf van een monitor kalibratie-instrument.
 • Andere kenmerken: wilt u een gebogen beeldscherm voor een intensere kijkervaring? Hoe zit het met degene die u kunt gebruiken in portret-modus voor het coderen of mobiele ontwikkeling die kantelt 90 graden? Bent u van plan om het beeldscherm te monteren op een VESA-mount?

Als u de hardware en het budget voor een 4K monitor, HP Z27 is zeer aan te bevelen van sites zoals Zijkniptang. U kunt de verminderd, 1440p resolutie versie van hetzelfde display voor een paar honderd dollar minder.

Apple zegt dat LG ‘ s Ultrafine 5K display is geschikt om te gebruiken met de nieuwste serie van laptops. Dit scherm maakt gebruik van de Thunderbolt-3 te rijden de monitor en tegelijkertijd zorgen voor 85 watt van de kosten voor uw laptop via USB-C. Acer XR342CK 34-inch gebogen display scores top-merken voor een ultrawide als u de vereiste ruimte op het bureau.

GERELATEERD: Hoe Gebruik Je iPad als een Extern Beeldscherm Met Zijspan

Kan Je Mac Mee Omgaan?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Mac is krachtig genoeg is om een extern beeldscherm aan de resolutie en de vernieuwingsfrequentie die je nodig hebt. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om te controleren de technische specificaties van uw specifieke model. Om uw model te vinden, klik op het Apple-logo in de rechterbovenhoek van het scherm en kies ‘ Over Deze Mac.”

Zoeken naar uw exacte model op Apple ‘ s website (bijvoorbeeld, “MacBook Pro Retina medio 2012”) in en klik op “Support” te onthullen van de technische specificaties van de plaat. Onder “Afbeeldingen en Video-Ondersteuning” (of vergelijkbaar), je ziet iets als, “gelijktijdige ondersteuning voor volledige “native” resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm.”

Recente MacBook Pro-modellen kunt ondersteuning voor vier externe beeldschermen in 4K, of twee op de 5K. Sommige mensen hebben aangesloten op meer dan het aanbevolen aantal displays met succes, hoewel dit meestal resulteert in een aanzienlijke hit op de prestaties.

Voor de Juiste Adapters en Dongles

amazon.com

Afhankelijk van de Mac die u gebruikt, hebt u mogelijk al hebt alles wat je nodig hebt voor het aansluiten van een extra beeldscherm of twee. Als je een vrij recente MacBook, moet u misschien voor de aankoop van een hub om toegang te krijgen tot een HDMI-of DisplayPort-uitgang.

Er zijn drie soorten display-verbindingen u bent het meest waarschijnlijk tegenkomt:

 • HDMI: dezelfde technologie die verbindt Blu-ray spelers en spelcomputers op uw TV kan dragen video en audio. HDMI 1.4 is geschikt voor 4K resolutie met 30 frames per seconde (fps), terwijl de HDMI-2.0 kunt doen 4K op 60 fps.
 • DisplayPort: Deze standaard computer type aansluiting voor geeft kan video ‘ s en audio. Vaak begunstigd door gamers voor de hogere bandbreedte van de verbinding, DisplayPort maakt een hogere refresh rates, en dus meer frames per seconde.
 • Thunderbolt: Deze high-speed, actieve verbinding die is ontwikkeld door Intel en Apple het mogelijk maakt functies zoals USB-aansluiting van de levering in rekening te brengen laptops. Ook kunt daisy-chaining voor het aansluiten van meerdere Thunderbolt-apparaten in de juiste volgorde.

Je moet overeenkomen met uw USB-C-hub aan op de connector van het type. CalDigit produceert een mini dock met dual-HDMI en een verscheidenheid van andere havens. U kunt ook wat geld besparen en je kan gewoon een rechte adapter, zoals de Thunderbolt-3 dubbele DisplayPort-adapter van OWC. Als u de HDMI-of DisplayPort-route, vergeet niet om geld te verspillen aan dure kabels.

Thunderbolt 3 monitors zijn een geweldige keuze. Zij maken gebruik van een simpel “actief” Thunderbolt-kabel 3, die meestal tegelijkertijd de kosten van uw laptop. Apple ‘ s officiële kabels zijn $40 en “officieel” worden ondersteund, maar u kunt vinden kabels die kosten de helft van die online, zoals deze van Zikko. Maar zorg ervoor dat je een gecertificeerde, 40-Gbps-kabel die ondersteunt tot maximaal 100 watt opladen.

Je zou ook kunnen komen over DVI-en VGA-beeldschermen, hoewel deze zijn oud en achterhaald nu. Single-link DVI beheert alleen iets beter dan 1080p resolutie en audio niet dragen. VGA is een verouderd analoge verbinding. Als u wilt aansluiten van een DVI-of VGA-beeldscherm, moet u ook een specifieke adapter.

Het Regelen Van Uw Displays

Nu dat je hebt geregeld uw monitors op uw bureau, aangesloten hen in, en draaide ze op, het is tijd om te overwegen de software-kant van de dingen. Dit is hoe je een consistente ervaring tussen de schermen. U wilt uw muis cursor stroming van het ene scherm naar het andere, en in de volgorde waarin ze zijn ingedeeld.

Met de externe beeldscherm(en) aangesloten, start systeemvoorkeuren > Beeldschermen. Op uw primaire beeldscherm (d.w.z. van uw MacBook of iMac scherm), klik op de “Regeling” tabblad. Alle gedetecteerde geeft zijn zichtbaar op de afbeelding. Klik en houd op een display te tonen van een rode contour op de bijbehorende monitor. Zet het vinkje bij “Spiegel Toont” als je ziet hetzelfde beeld op beide.

Nu, klik en sleep uw monitor schik ze in dezelfde volgorde waarin ze zitten op uw bureau. U kunt slepen om een monitor aan elke kant van het scherm, boven en onder. Aandacht besteden aan het verschil tussen de monitoren, zoals dit is van invloed op het punt waar de cursor verplaatst zich van het ene scherm naar het andere. Spelen met de opstelling tot u tevreden bent.

Resolutie Kleur Profiel en Rotatie

Met de Systeem Voorkeuren > Weergave open is, zie je elke weergave-instellingen. Dit is waar u de instellingen wijzigen, zoals de resolutie en de vernieuwingsfrequentie. Laat de resolutie op “Standaard weergave” op de monitor resolutie (aanbevolen), of klik op “Geschaald” om een volledige lijst van beschikbare resoluties.

Als u uw monitor in portrait-modus voor mobiele ontwikkeling of het bewerken van tekst kunt u de huidige hoek in de “Rotatie” drop-down menu. Afhankelijk van de manier waarop uw monitor staat aangegeven, kiest u ofwel 90 of 270 graden. Als u het monteren van uw monitor ondersteboven voor een of andere reden, kunt u kiezen 180 graden.

Klik op de “Kleur” tabblad om de lijst van kleurprofielen uw beeldscherm ondersteunt. Kijk in het “Tonen profielen voor dit display is alleen” venster ziet u een lijst van officieel ondersteunde profielen. Tenzij uw monitor expliciet ondersteunt een derde kleur profiel (zoals Adobe RGB), die u zou kunnen ondervinden onjuiste kleuren bij het gebruik van andere instellingen.

Meerdere Beeldschermen en het Dock

De positie van het dock kan opleveren enkele problemen bij het gebruik van meerdere monitoren. De dock wordt verondersteld te verschijnen op de “primaire” alleen weergeven, maar hoe u het regelen van uw displays kan de impact van dit. Het wijzigen van uw primaire beeldscherm, het hoofd naar Systeem Voorkeuren > weergave en klik vervolgens op de “Regeling” tabblad.

Een van de displays hebben een witte balk aan de bovenkant van het scherm. Klik en sleep deze witte bar om een ander display als de primaire monitor. Als je de dock uitgelijnd op de onderkant van uw scherm, moet je nu zien op de primaire monitor.

Als je de dock aan de zijkant van het scherm waar de externe monitor aangesloten op je MacBook of iMac, de dock wordt weergegeven op het externe display, ongeacht wat je doet. U kunt niet “dwingen” de dock te houden aan je iMac of MacBook scherm. Je hebt om te leven met het docking-station aan de onderkant van het scherm wijzigen van uw display afspraak, of kijk op de externe display voor gebruik de dock.

U kunt het dock uitlijning onder systeemvoorkeuren > Dock.

Prestaties en Meerdere Schermen

Zelfs als u niet meer dan het maximum aantal ondersteunde beeldschermen volgens uw computer technische specificaties, het is de moeite waard om te overwegen hoe de externe displays invloed op de prestaties. Je Mac heeft alleen zo veel rekenkracht, in het bijzonder als het gaat om de graphics.

De meer geeft u gebruikt, hoe meer de prestaties van je Mac gaat duren. Het is een stuk makkelijker op je Mac als u een externe, 1080p scherm (1920 x 1080 = 2,073,600 pixels), eerder dan een externe, 4K-weergave (3840 x 2160 = 8,294,400 pixels). U zou kunnen opmerken prestaties degradaties, zoals de algemene vertraging, stotteren, of hogere warmteafgifte.

Bovendien, als u nog meer belasting op uw hardware met GPU-intensieve taken, zoals het bewerken van video, de daling van de prestaties zal zelfs nog meer uitgesproken. Als u uw Mac voor deze soorten taken, die een externe GPU (eGPU) zou de extra energie die u nodig hebt om te rijden externe displays en de klus te klaren.

Externe Monitoren en MacBooks

apple.com

Een van de beste dingen die je kunt doen voor je productiviteit is het toevoegen van een externe monitor aan op je MacBook (als het kan verwerken). Gelukkig, kunt u ervoor kiezen om alleen gebruik maken van een extern beeldscherm, maar je moet een reserve-toetsenbord en een muis of Trackpad te doen.

Sluit uw externe beeldscherm aan op je MacBook, meld u aan, en sluit vervolgens uw laptop deksel. De interne display gaat slapen, en je MacBook toetsenbord en de trackpad niet langer toegankelijk zijn, maar uw externe display geeft geen krimp.

Dit kunt u profiteren van grotere externe displays, terwijl de beperking van de performance hit geassocieerd met het besturen van meerdere beeldschermen. Het is een geweldige manier om een standaard “desktop” – ervaring van uw normaal MacBook. Het enige nadeel is dat je MacBook zou kunnen produceren meer warmte in de gesloten positie, want het remt passieve koeling door middel van het toetsenbord.

Gebruik Uw iPad als een Display met Zijspan

Als je een iPad ondersteunt iPadOS 13, kunt u ook gebruik maken van uw tablet als een extern beeldscherm. U kunt zelfs gebruik maken van uw Apple Potlood in macOS met compatibele apps. Het is een van de vele nieuwe functies in macOS 10.15 Catalina die je gratis kunt downloaden uit de App Store.

LEES VERDER

 • “Het Wijzigen van de Standaard-Shell Bash op macOS Catalina
 • “Hoe Windows 10 de “Reset Deze PC” Heeft Gekregen Krachtiger
 • “Waar Zijn iTunes-Functies in macOS Catalina?
 • “Wat Nieuw is in Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelijn,” Nu Beschikbaar
 • “Spice Up van de Startpagina van Uw Browser met Deze 10 Willekeurige Website Generatoren