Fredag Roliga: Hur Kameror som Införts Datum på Bilder

0
49
Tillämpad Vetenskap

Oavsett om du är gammal nog att komma ihåg dem, eller har du bara märkt dem även sortera igenom gamla foton familj, du kanske är nyfiken på hur den lilla lysande datum präglade på bilder i slutet av 20-talet.

I den digitala eran fotografering, den lilla orange datum och platsen för frimärke i det nedre högra hörnet av bilder som har till stor del fallit i glömska. Men den teknik som används för att överlagra datum på gamla foton är ganska coolt—och förvånansvärt låg-tech.

I denna video från Tillämpad Vetenskap, vi bjuds på en tur i en gammal kamera kroppen. Du kommer att se hur en liten extra bit i kroppen gjorde det möjligt att lägga till ett datum till ett foto negativa i det ögonblick som den togs.

Ganska coolt! Vi älskar att ta reda på hur saker och ting fungerar—ännu mer så när hur de fungerar är så enkelt och elegant.

[via PetaPixel]