17 Gripande Sann Brottslighet Poddsändningar om du vill Gräva I Detta Halloween

0
134
Halfpoint/Shutterstock

Spöklikt säsongen är över oss, vilket innebär att det är perfekt tid att gräva i skrämmande historier som gör din hud krypa. Lägg till lite spänning till dina pendla med dessa spännande true-crime podcasts.

Jensen & Hål: Mordet Trupp

Om du inte behöver ett glatt någonsin efter att njuta av en berättelse, kan du njuta av denna podcast. Varje vecka, ex-cold case utredare Paul Hål och undersökande journalist Billy Jensen diskutera olösta mord, förblir oidentifierade och saknade personer fall.

Vad som gör denna podcast unika lyssnare får rida tillsammans med två experter som de försöker lösa brott. Du kan också hjälpa dem genom att ge tips eller ny information. Även om de inte alltid lyckas, berättande är alltid engagerande och lätt att binge.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Clearing

Detta helt nya podcast funktioner April Balascio, en kvinna som, vid en ålder av 40 år, insåg att hennes far, Edward Wayne Edwards, som var en seriemördare. Med värd, John Dean, hon dyker ner i hennes förflutna och aktier glimtar in i det främmande psyke av hennes far. Även hon berättar om hur hennes misstankar ledde henne att kontakta polisen, vilket ledde till hans gripande och övertygelse. Det är en gripande och känslomässig resa som inte bör missas.

Apple Podcast | Spotify | Stitcher

Kriminella

Brottslighet är inte bara om mord—det är en funktion av vårt samhälle, våra hem, våra system och vår historia. Ibland så finns det blod som berörs, eller desinformation, eller hjälplöshet. Med sin hypnotiska ljud design och fängslande ord, brottslingar dela berättelser långt mer komplicerat än det kan verka i början. I denna prisbelönta podcast, förtrollande röst värd Phoebe Domare gräver objektivt till olika brott sagor som kommer att tillfredsställa de mest analytiska och nyfikna sinnen.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Seriell

När det kommer till true-crime, lång-format podcasts, Seriell är G. O. A. T. Med Sarah Koeing imponerande undersökande färdigheter som en journalist, en fängslande story-telling, och utmärkt produktion som går in i varje avsnitt, denna podcast sätter en ny standard i genren.

Säsong fokuserar på de mord 1999 i Baltimore high school-elev som Hae Min Lee, och tvivelaktiga övertygelse om hennes ex-pojkvän, Adnan Syed. Teamet presenterar fakta i fallet, avslöjar nya fakta, och har även en diskussion med Syed.

Podcast gick viral och har vunnit flera stora sänder awards. Se till att ge det ett lyssna.

Apple Podcasts | Stitcher

Hemlig

Medan Seriell spelat en stor roll i att hjälpa Adnan Syed är fallet (se ovan), Hemlig gjorde mer. Ursprungligen är denna podcast var en slags spin-off-Serie. Det som är avsedda att gräva djupare i fallet och tillföra ny information till ljus, i fråga om rättsligt fel, polisens korruption, och obestridliga fördomar. Podcast fortsätter att utreda felaktiga premisser och om brister i den AMERIKANSKA straffrättsliga systemet som lämnar ofta marginaliserade individer till sina egna enheter.

Genom deras berättelser, de producenter som har bidragit till att samla in pengar till försvar och team—kanalisering Innocence Project när den är som bäst avslöjat nya uppgifter som har lett till den jämkning som felaktigt dömd.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Crimetown

Liknande Kriminella, Crimetown går utöver seriemördare berättande. Från Rhode Island för att Detroit, denna podcast undersöker kultur av brottslighet i Amerika genom berättelser av sina medborgare. Från kriget mot droger och politisk korruption, rasism och fattigdom, Crimetown gräver djupt i avgörande frågor, som fortsätter att påverka större städer i USA.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Verklig Brottslighet Profil

Vad har en före detta FBI profiler, en före detta kriminella beteende analytiker för New Scotland Yard, och rollsättare för CBS’ Criminal Minds har gemensamt? Den Verkliga Brott Profil podcast och kärlek till Netflix. Om binge-titta på alla populära true-crime docuseries inte är nog för dig, denna dynamiska trio kan du komplettera med spännande perspektiv och professionella insikter du inte visste du behövde. Denna vecka podcast fokuserar på en del av varje berättelse per show.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

De Senaste Podcast på Vänster

Om du njuta av en sant-deckare, men gillar också att sova på natten, det är denna podcast för dig. En grupp komiker värd De Senaste Podcast på Vänster sida. De täcker ett nytt ämne varje vecka, oavsett om det är en produkt av det onda mänskliga sinnet eller fantasi. Med diskussioner om demoner och seriemördare med en sida av skämt och skratt, denna podcast är mörk humor central.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Min Favorit Mord

Detta är en annan podcast för dem som vill tillfredsställa sin lust för skräck och samtidigt hålla den ljus. Komiker vänner och true-crime-fans, Karen Kilgariff och Georgien Hardstark, träffas två gånger i veckan. De diskuterar udda mord och hemstad brott delas av deras lyssnare och perfekt balans grisly med lite frisk humor. Från det ögonblick de skapade detta ljud serien, de tog världen med storm med sin vänliga inställning till brottslighet undersökning och gav upphov till en gemenskap av fans känd som Murderinos.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

I Mörkret

Detta prisbelönta podcast, värd reporter Madeleine Bala, är ett unikt exempel på undersökande journalistik på sitt bästa. Genom övertygande berättelser som belyser ett brott och ett allvarligt engagemang för att hitta den saknade pusselbiten, I Mörkret ger uppmärksamhet till de fall som aldrig fick nog av det.

I den första säsongen, de berättar om försvinnandet av unga Jacob Wetterling, som förblev olösta för 27 år. Under innevarande säsong, de diskuterade fallet med Curtis Blommor, som dömts sex gånger för fyra mord han inte begått och fortfarande i dödscell.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Björn Bäck

Det hela började 1985 när två kroppar hittades i en trä-fat i en New Hampshire state park. Undersökningarna har genomförts outtröttligt för åren fram till år 2000, två organ som upptäcktes i ett annat fat. För år, ärendet gick olöst tills teamet bakom Björnen Brook podcast medfört nya uppenbarelser till ljus som ändrats av denna berömda fall.

Teamet anser sin stil av cold-case-analys kommer att för alltid ändra sättet att mord ska utredas.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Missing & Mördad: Hitta Cleo

Efter framgångarna med den första säsongen (Som Dödade Alberta Williams?), Missing & Mördad: Hitta Cleo syftar till att upptäcka vad som hände med Cleo Nikotin Semaganis. Denna unga flicka från Saskatchewan togs från henne Cree familj i 1970-talet för att delta i ett skrämmande program som kallas “Sextiotalet Scoop.”

Med en kropp av tvingande arbete, och en skvätt politik, reportern bakom podcast, Connie Walker, kastar ljus på det systematiska förtryck infödda människor—särskilt kvinnor—har uthärdat år i Kanada. Det är en häpnadsväckande serie av händelser som kommer att få dig engagerad från minut ett.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Atlanta Monster

Om säsong två av Mindhunter var inte tillräckligt, bör du kolla Atlanta Monster. Detta true-crime podcast dyk djup i kontroversiella fall av Atlanta Barn Mord som ägde rum och terroriserade medborgare nästan 40 år sedan.

Trots den omfattande utredning och de dömda mördare, det finns fortfarande många obesvarade frågor och missa Afrikansk-Amerikanska barn och unga vuxna som förtjänar vår uppmärksamhet.

Om, efter säsong ett, du sugen på ännu mer, kolla in säsong två, Monster: Zodiac Killer.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Darknet Dagböcker

Särskilt relevant i dagens Wi-Fi-driven kultur, detta indie podcast utforskar den mörka sidan av internet. Skickliga hackare för att berätta hur sårbar din digitala identitet är. Från sekretess hacka och it-brott, ransomware och läckt ut naken selfies, Darknet Dagböcker omfattar berättelser från verkliga livet som gör att du vill ta bort alla dina konton i sociala media och begrava din elektroniska enheter i marken.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Upp och Försvann

I 2005, Tara Grinstead, en high school-lärare och före detta skönhetsdrottning i Georgien, försvunnit, lämnar staten med sitt största fall-fil i historien. Efter att lära sig om fallet, filmare Payne Lindsey bestämde sig för att agera och ta reda på vad som hänt Grinstead. Medan professionella kanske inte håller med hans amatör metoder, Lindsey lyckats göra ganska en inverkan—han oavsiktligt, tvingat den då påstådda mördare att erkänna. Sedan dess Payne har blivit en legend bland undersökande amatörer.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Avslöja

Denna undersökande serien från CBC Radio berättar en crime story per episod och ger ett nytt perspektiv till varje enskilt fall, med en respektfull och ärlig kontakt. Från den ohyggliga 1999 mordet på 15-åriga Sharmini Anandavel, att den seriemördare som petrified Toronto är HBTQ-samhället under de senaste 12 åren, i varje fall kommer att koppla dig till slutet.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Seriemördare

Denna podcast tar dig med på en djup, dunkla resa in i psyket på seriemördare som har lämnat en hemsk, smärtsam prägel på historien. Genom att utforska sin bakgrund och uppfostran från en psykologisk synvinkel, visa grundligt undersöker kriminella förövarna. Det går även till de grafiska detaljerna för sina brott, avslöjar bara hur onda och ogudaktiga deras sinnen verkligen var. Berättelser är lika spännande som de är mage-spottar.

Apple Podcasts | Spotify | Stitcher

Duka till Halloween-anda genom att lyssna till de många mörka berättelser om “det onda som människor gör.” Se till att ha ditt hjärta dunkande i ingen tid, dessa podcasts ger även den bästa true-crime docuseries på Netflix en kör för sina pengar.