Filter Google Kalkylark Data utan att Ändra Vad Medarbetare Se

0
113

Filter i Google Kalkylark låter dig analysera data i ditt dokument genom att visa bara de saker du vill ha. Men, det förändrar hur andra ser på den handling, alltför. Så här kan du använda filtret över att lämna varje medarbetare anser oförändrad.

Brand upp Google Kalkylark och öppna upp ett kalkylblad för att komma igång.

Klicka På Data > – Filter Utsikt > Skapa Nytt Filter Utsikt.

Radnummer och kolumn brev kommer att förvandla en mörk grå färg när den aktiveras. Vid denna tid, bör du ge ditt filter visa ett namn för att skilja det från andra synpunkter som du gör i framtiden och kolla utbudet är korrekt. Du kan alltid redigera båda dessa senare om det behövs.

För denna guide, vi vill filtrera något i den tabell som har ett pris per enhet är större än $10. Klicka på filterikonen i fältet “Pris Per Enhet.”

För denna nästa del, du kan välja att filtrera antingen genom värden eller villkor för att analysera dina data. “Filter av Värde” erbjuder ett enkelt sätt att se data och välja specifika värden i kolumnen. “Filter by Villkor” ger dig en mycket mer detaljerad strategi med möjlighet att lägga till egna formler för att hitta data.

För det första, klicka på “Filtrera efter Tillstånd” för att utöka avsnittet, klicka på den nedrullningsbara rutan, och klicka sedan på “Större Än” – alternativet.

RELATERAT: Hur man Markera en Rad i Google Kalkylark med Hjälp av Villkorsstyrd Formatering

Ange villkor för filtret och klicka på “OK” – knappen.

Precis som att, du kan nu se alla produkter som kostar mer än $10 per enhet utan att störa den bild av någon annan bidragsgivare.

Eftersom du kan växla endast ett filter på en gång, kan du stack filter för varje kolumn för att öka dina data analysera potentiella. Allt du behöver göra är att klicka på en annan av filtret ikoner och upprepa samma process.

För att vända alla filter utsikt bort, klicka på “X” i det övre högra hörnet av bladet.

När du vill aktivera en filtrerad vy tillbaka på, klicka på Data > Filtrera Vyer och välj sedan ett filter för att visa.

En av de bra sakerna med filter över är möjligheten att visa filtrerade data utan att ändra andra medarbetare kalkylblad visa. Men om någon vill använda ditt filter åsikter, de kan det—även personer som har skrivskyddad åtkomst.

Klicka på Data > Filtrera Vyer och välj sedan ett av de egna synpunkter som gjorts av andra medarbetare.

Även om detta är en mycket grundläggande användning av en filtrerad vy, det verkar inte finnas några gränser för dess användning. Du kan stapla flera filter och även lägga till egna formler för att analysera och sortera dina data utan att behöva störa andra människor som du arbetar med.

LÄS NÄSTA

  • “Hur vill Ändra Standard-Skalet Bash på macOS Catalina
  • “Hur Windows 10 “Återställ den Här DATORN” Har Blivit Mer Kraftfulla
  • “Där Är iTunes Har i macOS Catalina?
  • “Vad är Nytt i Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelin,” Finns Nu
  • “Krydda Din Webbläsare Hemsida med Dessa 10 Slumpmässiga Generatorer Webbplats