Wat Nieuw is in Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelijn,” Nu Beschikbaar

0
70

Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelijn” beschikt over een upgrade van de Linux kernel, samen met snellere opstarttijden, bijgewerkt thema ‘ s en experimentele ZFS-bestandssysteem ondersteunt. Of je wel of niet upgraden, Hermelijn toont wat te verwachten van Ubuntu ‘ s volgende LTS release, vanwege April 2020.

Moet U Upgraden?

Ubuntu 19.10 is beschikbaar voor downloaden van vandaag. Upgraden is niet verplicht—in feite, de meeste mensen houden met de lange termijn (LTS) releases en upgrade slechts eens in de twee jaar wanneer de volgende komt. De laatste LTS release van Ubuntu 18.04 LTS “Bionic Bever.”

Voor sommige mensen, als de nieuwste versie niet een Lange Termijn Ondersteuning (LTS) release, de vraag “moet ik upgraden?” is een no-brainer. Canonieke schat dat 95 procent van Ubuntu installaties worden uitgevoerd LTS-versies. Ubuntu 19.10 niet een LTS-release; het is een tussentijdse release. De volgende LTS is in April 2020, wanneer Ubuntu 20.04 zal worden geleverd.

Als 95 procent stick met LTS releases, zijn degenen die wel een upgrade naar tussentijdse releases zijn sterk in de minderheid. Maar er is altijd wel gebruikers die willen de nieuwste glimmende dingen. Ze gaan upgraden. Periode. Het feit dat er een nieuwe versie is reden genoeg.

We hebben dus de LTS-alleen gebruikers in de “zeker niet upgraden” camp, en de geef-me-de-nieuwe-versie-gebruikers nu in de “zeker zal een upgrade van het’ kamp. Als geen van deze is dat je, je moet in de “ik zou upgraden als er iets meeslepends deze nieuwe release” kamp. Hier is onze snelle run-down, zodat u kunt uw mening.

Bijgewerkte Software

Natuurlijk, er is veel van de bijgewerkte software. Hier is een overzicht van wat er is vernieuwd. De versie nummers worden gegeven voor elk pakket. De versie nummers tussen haakjes zijn de versies die werden geleverd met 18.04.

 • GNOME 3.34.1 (3.32.1)
 • Kernel 5.3.0.-13 (5.0.0-8)
 • Thunderbird 68.1.1 (60.6.1)
 • LibreOffice 6.3.2.2 (6.2.2.2)
 • Firefox 69.0.1 (66.0.3)
 • Ubuntu Software 33.0.6-2 (33.0.6)
 • Bestanden 3.34.0 (3.32.0)
 • GCC 9.2.1 (8.3.0)
 • glibc 2.30 (2.29)
 • OpenSSL 1.1.1.c (1.1.1 b)

GNOME

Zodra je start-up van een computer met 19.10 op, zie je een aantal van de cosmetische veranderingen. De gebruiker selectie markeren bar is nu een lichte schaduw van purple, in plaats van de oranje kleur van de vorige versies.

De “Annuleren” en “Aanmelden” In het menu knoppen op het invoerscherm voor de toegangscode ook zijn aangeraakt. De knop “Annuleren” is een soort van roze-magenta, en de “Aanmelden” knop groen is.

De “Opties” cog grijs blijft, met de twee bekende opties in. U kunt beginnen met Ubuntu met de Xorg of Wayland display server.

De Yaru thema is vernieuwd, en er zijn vele nieuwe pictogrammen. Het is niet een massale vertrek van de visuals van 19.04, maar gebruikers van eerdere versies van Ubuntu ziet nogal een verandering van de Ubuntu Ambiance standaard thema.

Achtergrond-Instellingen

Er is een suite van nieuwe wallpapers, zoals verwacht, maar de instellingen voor de achtergrond zijn verbeterd. Wanneer u een wallpaper, wordt u gevraagd om te wijzigen de achtergrond van het bureaublad achtergrond, de achtergrond voor het vergrendelscherm, of beide tegelijk.

Voorheen moest je aangeven of u de instelling van de achtergrond van het bureaublad of de achtergrond voor het vergrendelscherm in vooraf van het kiezen van de achtergrond. Als je wilde dezelfde achtergrond op beide, moest je door middel van het selectie proces twee keer.

U kunt kiezen uit een van uw eigen foto ‘ s als achtergrond. Klik op de “Afbeelding Toevoegen” knop, en u kunt gebruik maken van een bestand kiezen om een beeld te selecteren.

Zodra u hebt toegevoegd aan de selectie van achtergronden, het zal altijd beschikbaar, zelfs als u de afbeelding verwijderen van uw computer. GNOME houdt een kopie in de map voor achtergronden.

Night Light

De Nacht Licht instellingen zijn verplaatst naar hun eigen tabblad in het gedeelte “Apparaten” van het dialoogvenster Instellingen.

De functionaliteit blijft hetzelfde. Kunt u de nacht het licht aan en uit handmatig en kies een “warmte” voor de tint die wordt toegepast op uw monitor wanneer de nacht het licht aan is. U kunt ook een schema instellen om de nacht licht automatisch in-en uitgeschakeld.

Dark Theme

Als u de GNOME Tweaks toepassing, kunt u kiezen voor een donkere versie van de Yaru thema. Dit lijkt goed te werken. Een toepassing voor windows en het scherm elementen buiten haar controle, maar het moet voldoen aan de fans van de donkere kant.

Het Groeperen Van Toepassingen

In het applicatie overzicht, kunt u een toepassing pictogrammen en sleep ze naar de andere pictogrammen. Hiermee worden de pictogrammen in de dezelfde manier als u met uw iPhone of Android-telefoon.

Bijvoorbeeld, het slepen van het LibreOffice pictogrammen en vallen ze op dezelfde symbool creëert een groep Kantoor. We konden niet zien een manier om de naam van die groep, echter.

ToDo Applicatie

Er is een nieuwe ToDo-applicatie. Hiermee kunt u lijsten maken van de taken die u kunt aankruisen als u uit te voeren. U kunt ook instellen door-door data voor de taken die deadlines.

Document Scanner

Simple Scan is bijgewerkt en gewijzigd. Het is nu genoemd Document Scanner.

Het bevat bug fixes, een betere vertalingen, en een nieuw uiterlijk.

LZ4 Compressie voor een Snellere Start-Ups

De initramfs-bestandssysteem wordt geladen wanneer Ubuntu opstart. Deze tijdelijke root bestandssysteem is het de taak om te initialiseren dingen ver genoeg zodat je echte root file systeem en de rest van het operating systeem—kunt beginnen op te starten. De initramfs-bestandssysteem is gecomprimeerd.

Hoe sneller de decompressie plaats kan vinden, hoe sneller de boot-tijd. Een set van prestatie-tests werden uitgevoerd om te zien welke compressie./decompressie-algoritme het best presteerde.

LZ4 compressie kwam de winnaar en gaat aan de methode gebruikt in Ubuntu voor de nabije toekomst.

Closed-Source NVIDIA Drivers in de ISO Image

Vasthouden aan uw hoeden. NVIDIA-Linux net een beetje gezelliger. Het omgaan met de grafische kaarten van NVIDIA kan een beetje pijn in het verleden, vooral als je vastzat het installeren van Ubuntu zonder een internet verbinding.

De NVIDIA-stuurprogramma ‘ s zijn nu opgenomen in het installeren afbeeldingen zodat ze kunnen worden geïnstalleerd recht uit van de Live-CD. De Nouveau grafische stuurprogramma ‘ s zijn nog steeds de standaard, maar dit zal de eind-gebruiker een veel soepelere voor een groot aantal van de Ubuntu-gebruikers en–nog belangrijker—nieuwkomers.

Een Einde aan Flikkert voor Intel en UEFI Gebruikers

Een bepaalde groep van gebruikers worden gebruikt om te zien een paar flikkert of scherm knippert tijdens het opstarten in Ubuntu. Als uw computer gebruikt het Intel graphics en je hebt het opstarten met UEFI, u hebt waarschijnlijk wel eens meegemaakt.

Zolang uw Intel graphics zijn redelijk moderne, nieuwe code toegevoegd aan Ubuntu 19.10 moet lossen dat voor u op.

Experimentele Ondersteuning voor het ZFS-bestandssysteem

Het ZFS-bestandssysteem is een geavanceerd bestandssysteem dat is ontstaan bij Sun Microsystems. Het is uitzonderlijk fout-tolerant en combineert functies die leveren bestand systeem van pooling, klonen en kopiëren, en RAID-functionaliteit zelf.

ZFS stond oorspronkelijk voor “Zettabyte File System”, maar het kan momenteel maximaal 256 Zebibytes.

Waarschuwing: U moet dit behandelen als alpha software. De Ubuntu-uitvoering is zelfs niet op de beta nog. Het is opgenomen in 19.10 te laten testen worden uitgevoerd door de nieuwsgierige, de dappere en onverschrokken. In geen geval mag u zet in op de productie van computers. We raden aan dat u dat nog niet zetten op de home computers zonder een betrouwbaar back-up systeem in de plaats. Dit is echt iets voor “het vrije, I don ‘t care” hardware en virtuele machines alleen.

De mogelijkheid om gebruik te maken van het ZFS-bestandssysteem wordt weergegeven wanneer u op het partitie-opties scherm. Let op dat Canonical heeft het woord ‘EXPERIMENTEEL’ in hoofdletters, en het woord “Waarschuwing” in het rood. En ze zijn niet een grapje.

Deze optie wordt alleen weergegeven op het bureaublad installeren. Het is zelfs niet in de server te installeren maar.

Dat is je enige kans om het te gebruiken.

Als u de optie “Iets Anders” optie en kiezen voor het maken van uw eigen partities, je krijgt niet de mogelijkheid om te kiezen voor ZFS in het bestand menu systeem.

De versie van mkfs voorzien 19.10 niet bieden ZFS als een keuze. ZFS werd beschikbaar in de repositories van Ubuntu terug in Ubuntu 16.04, maar het is nooit geïntegreerd in de installer als dit voor.

GERELATEERD: Welke Linux bestandssysteem Moet U Gebruiken?

Wat niet de Cut te Maken?

De power management-programma TLP was in eerste instantie gepland om te worden opgenomen, maar het niet maken. TLP biedt een breed scala van instellingen van uw computer worden de subsystemen. U kunt de tweak hen om te maximaliseren van de levensduur van de batterij van laptops en om het stroomverbruik te minimaliseren op desktops.

U kunt installeren TLP met dit commando:

sudo apt te installeren tlp

Ook GSConnect niet maken. GSConnect kunt u integreren in uw Android-telefoon met uw GNOME-bureaublad. Met het, kunt u de overdracht van bestanden, controle van uw telefoon vanaf uw bureaublad, zie telefoon-notificaties op uw bureaublad, en nog veel meer.

GERELATEERD: Hoe om Draadloos Overdracht Android-Bestanden op een Linux-Desktop

Om te Upgraden of Niet?

Misschien vindt u een aantal van de bovenstaande aantrekkelijk genoeg om te rechtvaardigen met het uitvoeren van een upgrade. Of kunt u niet wachten om te worden vrij is van een tekortkoming of fout in de versie van Ubuntu u bent momenteel op.

Of u een upgrade uitvoert of niet, het is interessant om te bekijken Ubuntu 19.10 als een springplank naar de volgende LTS-versie, 20.04, en de richting die Canonical is het verplaatsen van in.

Ondanks de enge waarschuwingen rond deze tijd voor het ZFS-bestandssysteem, het zou geweldig zijn om uiteindelijk zie het als een levensvatbare standaard bestandssysteem in toekomstige iteraties van Ubuntu, en in de bredere Linux-gebied.

LEES VERDER

 • “Spice Up van de Startpagina van Uw Browser met Deze 10 Willekeurige Website Generatoren
 • “Het Oplossen van geluidsproblemen in Windows 10
 • “Hoe Chrome Tab “Bevriezen” Zal Redden CPU en Batterij
 • “Wat Is de Gig-Economie, en Waarom Is Het Zo Controversieel?
 • “De Beste manier om Je SSH Server