Waar Zijn iTunes-Functies in macOS Catalina?

0
207
Apple

Met macOS Catalina, iTunes is gegaan voor eens en voor altijd. Muziek, video ‘ s en podcasts nieuwe apps, en de Finder verwerkt nu synchroniseren en apparaat voor back-ups. Hier is wat u moet weten in een post-iTunes wereld.

iTunes is niet volledig weg, maar Apple zal nog steeds de klassieke iTunes-applicatie voor Windows-Pc ‘ s.

Muziek is Nu te Vinden in de Muziek App

macOS Catalina heeft een nieuwe app: Muziek, die gebruik maakt van een gelijkaardige app-pictogram om het een keer gebruikt door iTunes. Dit is waar ga je voor het streamen van Apple Muziek, de toegang van eerder gekochte muziek, het beheren van uw lokale muziekbibliotheek, en het maken van nieuwe digitale aankopen in de iTunes store. Dit is ook de plaats waar u kunt vinden Apple ‘s bibliotheek van muziek video’ s.

De Muziek-app lijkt heel erg op iTunes, zij het gestroomlijnde en afgeslankt om de focus puur op de muziek. Als u een Apple-Music-abonnement, wordt de app automatisch te vullen met uw iCloud-muziekbibliotheek, op voorwaarde dat u bent aangemeld met uw Apple ID onder systeemvoorkeuren > Apple ID.

De Muziek-app zal niet te zien in de iTunes Store of uw sterren standaard. U kunt deze functies inschakelen door te klikken op Muziek > Voorkeuren en vervolgens in te schakelen “iTunes Store” en “Sterren” op het tabblad Algemeen. Deze voorkeuren zijn zeer vergelijkbaar met wat je zou eens zoeken in iTunes, met inbegrip van de mogelijkheid om te specificeren lokale media mappen onder het tabblad Bestanden.

Klik op het offerte icoon in de rechterbovenhoek van het scherm voor weergave van de teksten waar deze beschikbaar zijn. U kunt ook klikken op de lijst naast het pictogram om te zien welke nummers zijn het spelen van het volgende. Toegang tot de oude iTunes mini-speler door te klikken op het album artwork Nu Afspelen in het vak.

Als andere gebruikers gedeelde hun bibliotheek lokaal, zie je een drop-down box naast “Bibliotheek” in de zijbalk. Klik op het onthullen van een andere bibliotheken u verbinding kunt maken.

Hoe om Muziek te Delen in macOS Catalina

Als er een ding dat iTunes kreeg gelijk, het was het delen van de bibliotheek—een eenvoudige manier voor het delen van je muziekbibliotheek met de rest van uw lokale netwerk door het aanvinken van een vakje. Gelukkig kun je nog steeds doen; u hoeft alleen in te schakelen van uw Mac de voorkeuren voor het Delen in plaats:

 1. Hoofd naar systeemvoorkeuren > Delen.
 2. Klik op het Delen van Media en geef uw bibliotheek een naam, kijk dan op de “media Delen met gasten” optie.
 3. Klik op “Opties” om een optioneel wachtwoord. U kunt ook opgeven of u wilt dat delen van specifieke afspeellijsten of uw hele muziek bibliotheek.

Dit is ook de plaats waar u kunt inschakelen Home Sharing, waarmee je naadloos deel je je bibliotheek over andere apparaten aangemeld bij hetzelfde Apple ID.

Andere Apps Die Deel iTunes XML-Gegevens

iTunes is vaak geliefd bij Dj ‘ s en andere media professionals voor de eenvoudige benadering van de muziek organisatie. Veel toepassingen van derden zijn ontworpen met de iTunes-bibliotheek in het achterhoofd, zodat Dj ‘ s hun muziek bibliotheek op de derde party apps.

Het verwijderen van iTunes in het voordeel van de Muziek heeft problemen veroorzaakt voor velen. XML-gegevens delen wordt ondersteund in de Muziek, maar veel third-party apps nog niet aangepast om rekening te houden met de wijziging. Apple raadt iedereen, die zich beroept op apps als Traktor en Serato (die beide gebruik maken van iTunes XML-gegevens) wachten tot de ontwikkelaars hebben gepatcht te maken van hun apps.

Voor nu, kunt u nog steeds gebruik maken van de Muziek van XML-gegevens in apps van derden, maar je moet handmatig exporteren elke afspeellijst met behulp van de opties onder ‘Bestand’ > ‘Bibliotheek’ (onthouden van het wijzigen van de “Opmaak” om op te XML). Eventuele wijzigingen niet worden gesynchroniseerd naar uw Muziek bibliotheek, dus dit is echt een tijdelijke oplossing.

Apparaat Synchroniseren wordt Nu Afgehandeld door Finder

de iPhone, iPad en iPod device management is nu afgehandeld geheel met de Finder. Dat omvat het synchroniseren van media, handmatig updaten van iOS, het herstellen naar de fabrieksinstellingen, en het creëren van lokale back-ups. Apple heeft in wezen net verhuisd van de controles die ooit werden gevonden in iTunes en Finder.

Voor het beheren van uw iOS-apparaat in macOS Catalina:

 1. Sluit uw iPhone of iPad aan op je Mac via een Lightning-kabel.
 2. Uw apparaat ontgrendelen en tik op “Vertrouwen” en voer vervolgens uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
 3. Open een Finder venster en ga naar beneden in de zijbalk totdat “Tim’ s iPhone” (of wat dan ook uw iPhone wordt genoemd).
 4. Klik op de iPhone en klik op “Vertrouwen” en dan wachten.

U ziet nu uw iPhone worden weergegeven in de Finder-venster en een reeks tabbladen voor het beheer van de instellingen van het apparaat en de media. Op het tabblad Algemeen kunt u het selectievakje “Toon deze iPhone als op Wi-Fi om draadloos te synchroniseren (let wel dit is een stuk langzamer dan met een Lightning-kabel).

Deze controles zijn vrijwel identiek aan die gevonden in iTunes voordat hij met pensioen. U kunt kiezen om een back-up van je iPhone handmatig op uw computer hier, ideaal voor als u overschakelt van een oude iPhone naar een nieuwe. Als u wilt beheren op je iOS-apparaat handmatig back-ups, kunt u nog steeds vinden ze in de ~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/ map.

Klik op elk van de tabbladen te beheren, Muziek, Films, TV-Shows, en andere inhoud die u misschien wilt synchroniseren met je iOS-apparaat. Het tabblad Bestanden u kunt bestanden downloaden en uploaden naar de app mappen, een functie die voorheen bekend als “de iTunes File Sharing.” Gebruik slepen en neerzetten bestanden kopiëren van en naar uw mobiele apparaat.

Opmerking: Apple heeft gehandhaafd achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van iOS, zodat u kunt synchroniseren pre-iOS-13-apparaten met behulp van Catalina en de Finder. Als u hebt bijgewerkt uw iOS-apparaat met iOS 13, echter, moet u gebruik maken van Catalina te synchroniseren en beheren van uw apparaat (eerder mac os-versies niet werken).

Luisteren naar Podcasts in de Nieuwe Podcasts-App

Een nieuwe app Podcasts is nu gebruikt voor podcast-beheer. Dit ziet er vrijwel identiek aan de Muziek-app, maar in plaats van muziek, vindt u nieuwe afleveringen van je favoriete podcasts. Podcasts die u wilt synchroniseren met uw iPhone zal worden beheerd met behulp van Finder.

U kunt gebruik maken van de Podcasts-app om te surfen op het Apple Podcasts bibliotheek, abonneert u zich op nieuwe shows en zie wat er populair door te klikken op de Hitlijsten. Hoofd naar Podcasts > Voorkeuren om opties in te stellen zoals hoe vaak de app controleert voor nieuwe content, bij het downloaden van nieuwe afleveringen, en schakel automatisch verwijderen van de gespeelde episodes.

Gedownloade podcast-episodes niet meer weergegeven in uw iTunes Bibliotheek map, en in plaats daarvan kan worden gevonden, verborgen in ~/Library/Group Containers/243LU875E5.groepen.com.apple.podcasts/Bibliotheek/Cache.

Bekijk Video-Inhoud op de TV App

De laatste nieuwe app heet TV, en ondanks de naam, het is een thuis voor alle video-inhoud die je kunt kopen, huren of abonneer u op. Dat is alles wat je eerder hebt gekocht in de iTunes store, nieuwe films voor de huur en de nieuwe abonnementsdienst van Apple TV+.

Klik op het tabblad library (Bibliotheek) om snel toegang te krijgen tot video ‘ s die je reeds bezit. De andere tabbladen zijn voor het browsen, verhuur en aankoop van nieuwe content. Klik op een film of TV-show te bekijken van trailers en meer over te leren. U vindt daar ook een lijst van acteurs en crew betrokken bij de film, en u kunt klikken op een van hen om meer te zien van hun inhoud.

De lancering van TV – > Voorkeuren en klik op Bestanden opgeven van de gewenste locatie map ‘ itunes media. U kunt het importeren van films en andere inhoud door slepen en neerzetten. Alles wat u downloadt, worden opgeslagen in uw gewone Films map als een MOVPKG extensie die kunnen worden afgespeeld op de TV app. Apps van derden niet in staat zijn deze bestanden op de juiste manier door de gebruikte DRM.

Afscheid iTunes

Het verwijderen van iTunes is één van de meest ingrijpende veranderingen in macOS Catalina. Met behulp van speciale apps voor muziek, podcasts en video zinvol is. Het verwijderen van iOS device management van iTunes is een beweging die Apple waarschijnlijk zou moeten hebben jaren geleden gemaakt. Dingen maken dus veel meer zin nu.

Dit zijn niet de enige functies die we graag over Apple ‘ s nieuwste desktop OS. Check out wat is nieuw in macOS Catalina, en of je nu moet upgraden of te wachten.

GERELATEERD: Wat is Nieuw in macOS 10.15 Catalina, Nu Beschikbaar

LEES VERDER

 • “Wat Nieuw is in Ubuntu 19.10 “Eoan Hermelijn,” Nu Beschikbaar
 • “Spice Up van de Startpagina van Uw Browser met Deze 10 Willekeurige Website Generatoren
 • “Het Oplossen van geluidsproblemen in Windows 10
 • “Hoe Chrome Tab “Bevriezen” Zal Redden CPU en Batterij
 • “Wat Is de Gig-Economie, en Waarom Is Het Zo Controversieel?