De Beste Apps voor Kinderen Met een verstandelijke Handicap

0
282
Sharomka/Shutterstock

Ieder kind moet thuis studeren, en leerproblemen kan versterken deze behoefte. Gelukkig zijn er tal van aanvullende educatieve apps gebouwd voor kinderen met een verstandelijke handicap. Deze apps betrekking tot elk onderwerp, van het lezen van de wiskunde aan sociale of emotionele intelligentie.

All-Doel Te Leren Van Apps

Monkey Business Images/Shutterstock

De meeste educatieve apps focus op één onderwerp, zoals wiskunde of lezen. Maar enkele doel om alle bases. Deze all-purpose educatieve apps kunnen leren van taal en wiskunde vaardigheden, samen met vaardigheden voor het sociale en emotionele intelligentie.

Deze apps kan worden gebruikt om kinderen van alle niveaus. Ze kunnen gebruikt worden voor zelfstandig leren, maar ze werken het beste bij een volwassene is rond om te helpen.

 • Otsimo (iOS/Android): Een visueel aantrekkelijke app vol met educatieve spelletjes voor alle vakken en niveaus. Het is gebaseerd op de principes van de Toegepaste gedragsanalyse therapie en kunnen geoptimaliseerd worden voor kinderen op basis van hun ontwikkelingsbehoeften.
 • De Khan Academy Kinderen (iOS/Android): met Deze gratis app maakt gebruik van leuke spelletjes en visuals te leren rudimentaire lezen, schrijven en wiskunde. Het is een veel meer visueel interessanter dan de meeste educatieve apps, dat is geweldig als je kind moeite heeft met scherpstellen.
 • PBS KIDS Video (iOS/Android): de Stroom van de PBS kanaal of afleveringen van PBS toont gratis. Dit is een grote passieve leerinstrument dat kan uw kind leren lezen, schrijven, rekenen en sociale of emotionele vaardigheden.

Uiteraard zijn op deze all-purpose apps zijn vrij breed. Als uw kind behoefte heeft aan een meer gerichte studie sessie, dan is het misschien de moeite waard het downloaden van een app die specifiek bedoeld zijn voor de taalvaardigheid, wiskundige vaardigheden, emotionele vaardigheden.

Begrijpend Lezen

Rawpixel.com/Shutterstock

Lezen is niet makkelijk, maar een paar educatieve apps kunnen helpen scherpen uw kind vaardigheden of het verhogen van hun vertrouwen. Sommige van deze apps, zoals de Voice-Dream Reader tekst-naar-spraak app kan ook gebruikt worden als toegankelijkheid gereedschappen voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Hier zijn de beste begrijpend lezen apps:

 • Klinknagel Beter Lezen (iOS/Android): Klinknagel is een gratis reading app die gebruik maakt van punten en visuals om te houden van uw kind betrokken. Het is perfect voor alle niveaus, en het helpt ronde uit gebieden waar uw kind problemen ondervindt.
 • Elmo Houdt van Abc (iOS): Een premium app die leert uw kind om te bepalen en geluid uit woorden en letters. Het bevat leuke leren spellen, samen met digitale kleuren pagina ‘ s en clips van Sesame Street.
 • Autisme Therapie met MITA (iOS/Android): Dit is een vroege interventie is een app voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Het is een geweldige vocab-building tool, maar het helpt ook verminderen stimulus over selectiviteit (tunnel vision).
 • Stem Droom Reader (iOS/Android): Deze premium tekst-naar-spraak app kunt elk boek in een luisterboek. Het is een uitstekende tool voor elk kind, en vooral de kinderen die worden overspoeld door boeken of kinderen met dyslexie.

Natuurlijk, de taal is meer dan alleen het geschreven woord. Communicatie is net zo belangrijk als lezen, en er zijn een aantal leuke apps voor nonspeaking of mondeling uitgedaagd kinderen.

Spreken en Luisteren

Antonio Guillem/Shutterstock

Zelfs kinderen, die zijn goed in het lezen van kan hebben moeite met communiceren. Als uw kind is non-verbale of heeft moeilijkheden met spreken, dan is het misschien de moeite waard het downloaden van een AAC-of logopedie app.

AAC apps zetten symbolen in woorden (zoals een tekst-naar-spraak programma, maar met tekeningen), terwijl logopedie apps doel om te gaan met spraak vertragingen en de articulatie van problemen.

Hier zijn de beste spreken en luisteren apps:

 • Proloquo2Go (iOS): Een premium AAC tekst-naar-spraak app voor kinderen die moeite hebben met spreken. U kunt in de app communiceren met behulp van foto ‘ s.
 • LetMeTalk (iOS/Android): Een gratis AAC-app voor kinderen die moeite hebben met spreken. Het blijkt eenvoudig beelden in woorden en heeft een aantal aanpassingen en functies voor het profiel.
 • Splingo Taal van het Universum (iOS): Een premium interactief spel helpt kinderen herkennen woorden en het vormen van zinnen. Het is ontwikkeld door logopedisten voor nonspeaking of mondeling gehandicapte kinderen.
 • Otsimo logopedie (iOS/Android): Een interactieve app die gebruik maakt van uw apparaat microfoon en camera om te helpen met spraak vertragingen, stotteren en articulatie problemen. Het is een visueel aantrekkelijke app die is ontwikkeld door logopedisten speciaal voor kinderen.

Deze apps zijn ontwikkeld door artsen en nuttig kunnen zijn voor sommige gezinnen. Maar kinderen kunnen het gezicht van verbale uitdagingen voor een verscheidenheid van verschillende redenen, dus het is de moeite waard met uw arts voordat u geïnvesteerd in de AAC-of logopedie apps.

Wiskundige Begrip

Syda Productions/Shutterstock

Wiskunde kan overweldigend zijn, maar dat maakt wiskunde apps een uitstekende bron voor kinderen met een verstandelijke handicap. In plaats van het maken van wiskunde stressvolle, wiskunde apps zorgen ervoor dat wiskunde leuk. Ze zet wiskunde in een spel, en ze zijn geweldig voor het onderwijs van uw kind de fundamenten (of soms zelfs de meer geavanceerde dingen).

Hier zijn een aantal grote wiskundige apps voor kinderen met een verstandelijke handicap:

 • Prodigy Math Spel (iOS/Android): Een educatieve wiskunde game vermomd als een avontuur RPG met quests, multiplayer, en in-game-levels. Wiskundige problemen kan ingesteld worden voor niveau of op het niveau van de staat criteria (Common Core, TEKS, enz.).
 • Elmo Houdt van 123s (iOS/Android): Elmo leert uw kind de fundamenten van de cijfers en tellen. Dit is een premium app, maar het komt met puzzels, spelletjes en clips van Sesame Street.
 • Math Kinderen (iOS/Android): Een gratis app die leert uw kind rudimentaire optellen en aftrekken door middel van leuke spelletjes en eenvoudige visuals.
 • Wiskunde Master Hersenen Quizzen en Puzzels (iOS/Android): Een wiskunde quiz spel met ingebouwde awards en een leaderboard. Het heeft zowel betrekking op elementaire en geavanceerde wiskunde en is een goede optie voor oudere kinderen die behoefte hebben aan meer “volwassen” lessen.

Houd in gedachten dat, terwijl deze apps kan worden gebruikt voor het zelfstandig leren, ze werken het beste wanneer er een volwassene in de buurt is om te helpen. Wiskunde kan stressvol zijn.

Sociaal Begrip en Emotionele Stabiliteit

ANURAK PONGPATIMET/Shutterstock

Sommige leerproblemen maken het moeilijker voor kinderen om te begrijpen sociale signalen, zoals lichaamstaal, toon van de stem, of gezichtsuitdrukkingen. Een kind kan hebben zelfs moeite met het begrijpen van hun eigen emoties, wat kan leiden tot problemen met angst of self-control.

Deze vaardigheden zijn belangrijker dan het lezen of het doen van wiskunde. Gelukkig zijn er tal van middelen voor onderwijs sociale begrip en emotionele intelligentie, met inbegrip van apps.

 • Daniel Tijger Buurt (iOS/Android): Een sociale en emotionele intelligentie spel dat volgt Daniel Tijger, een personage die dansen, verkent de buurt en gaat naar de dokter.
 • ChoiceWorks (iOS): Een visuele planning app die uw kind helpt aanpak dagelijkse uitdagingen. Ook stimuleert het geduld en emotionele intelligentie.
 • Ademen, Denken, Doen met Sesam Straat (iOS/Android): Deze app is gebouwd om uw kind te leren een “Adem, Denken, Doen’ – strategie voor het oplossen van problemen. Het is een goede bron voor kinderen die nerveus over alledaagse problemen en beslissingen.
 • Stop, Adem en Denken (iOS/Android): met Deze app leert emotionele intelligentie door middel van dagelijkse check-ins, tijdschriften en mindfulness sessies. Deze is beter geschikt voor oudere kinderen.

Ook gaven we deze apps al eerder, maar ze zijn het vermelden waard weer:

 • Otsimo (iOS/Android): Een goed onderwijs-app die is gebaseerd op de principes van de Toegepaste gedragsanalyse therapie.
 • PBS KIDS Video (iOS/Android): de Stroom van de PBS kanaal of afleveringen van PBS toont gratis. PBS shows zijn geweldig voor het onderwijzen van sociale of emotionele intelligentie. Denk dat van deze app als een massief passief leren.

We hebben al veel van de grond hier, van wiskunde apps emotionele intelligentie apps. Als u niet zeker bent van wat het onderwerp om scherp te stellen op, dan proberen een aantal algemene-apps gebruiken zoals de Khan Academy Kids (iOS/Android) of Otsimo (iOS/Android). Of, vraag een arts welke onderwerpen worden het meest nuttig zijn voor uw kind.