Chocolade Is Voedzaam (Een Heerlijke Halve Waarheid te Rechtvaardigen Uw Halloween Verwennerij)

0
140
progressman/Shutterstock

Halloween markeert het begin van de twee de beste maanden van het jaar gevuld met de Vakanties, familiebijeenkomsten, “friendsgivings,” en tal van heerlijke gerechten. Het markeert ook het begin van die tijd van het jaar wanneer we noemen chocolade voedzaam en vertellen halve waarheden te rechtvaardigen onze uitspattingen.

Wat Is Chocolade Precies?

Laten we beginnen met uit te leggen wat chocolade is gemaakt van cacao bonen. Cacaobonen zijn de zaden van de cacaoboom (Theobroma cacao), een delicate plant oorspronkelijk uit Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, en Afrika. Ze hebben een sterke en bittere smaak en zijn daarom gefermenteerde (met natuurlijke gisten en bacteriën) na de oogst aan de ontwikkeling van de smaak, waarna ze gedroogd, gereinigd en gebrand. Dan, de romp is verwijderd, en de cacao punt dat overblijft, wordt vermalen tot een poeder, cacao vaste stoffen en cacao boter. De cacao boter, die vloeibaar tijdens het verpulveren proces, ook wel bekend als cacaomassa, wordt vervolgens gegoten in mallen en afgekoeld. Dit is wat je tegenkomt als een 100% cacao chocolade bar.

Dus, hier is wat we hebben gevonden tot nu toe. Chocolade komt uit cacaobonen, die eigenlijk cacao boom zaden. Die krijgen geoogst, gefermenteerd, gedroogd, geroosterd en gemalen. Chocolade is dus een plant—en hey, het eten van meer planten het de hoeksteen van een gezond dieet, toch?

Maar Het is Voedzaam, Toch?

Cacao wordt algemeen beschouwd als één van de hoogste antioxidant voedsel in de wereld. Onderzoek suggereert dat het kan helpen bij het verminderen van de bloeddruk, de bescherming van de cellen tegen vrije radicalen, een lager cholesterolgehalte, het reguleren van de bloedsuikerspiegel, om de ontsteking op de lage en zelfs boost functies van de hersenen.

Het is ook rijk aan ijzer, magnesium en vezels, waardoor het een echte superfood. Niet dat dit antwoord het ‘is het voedzaam’ vraag?

Het meest zeker, zonder twijfel, is.

Dus, Waar is de Vangst?

Zie je, het probleem treedt op wanneer dat voedzaam 100% cacao wordt gemengd met andere ingrediënten en verwerkt in iets totaal anders. Suiker, melk, bloem, bakpoeder, maïs-siroop, slagroom en verschillende additieven, vulstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen; zij zijn degenen die de chocolade minder voedzaam is en ontdaan van de meeste van haar grote kwaliteiten.

Dit is waar uw Halloween verwennerij motivering valt door—alle snoep en chocolade eet je op je trick-or-behandeling van de reis hebben weinig tot nul voedingsstoffen buiten, en, suiker.

Maar, Chocolade, Ons Gelukkig Maakt

Leena Robinson/Shutterstock

We weten allemaal chocolade zijn niet’ de beste keuze in eten en een grote Hershey bar zeker niet beschouwd worden als een essentiële macro-of micronutriënten te eten, maar het is moeilijk te negeren zijn heerlijke smaak, en hoe het hebben van een dag dat we helemaal laten gaan van schoon het eten van grenzen is gewoon goed voor onze mentale gezondheid.

Wij voelen zich gelukkiger, minder angstig en meer tolerant te zijn. Hoewel we niet tanken ons lichaam met voedingsstoffen, we doen iets wat bijna net zo belangrijk—het stimuleren van onze serotonine (gelukshormoon) en dopamine niveaus door het dak!

Dit is juist gebleken, zoals chocolade bevat een stof die bekend staat als tryptofaan, die gekoppeld is aan de productie van serotonine. Het is ook aangetoond dat het hebben van meer serotonine en dopamine in ons systeem vermindert stress en angst en brengt een algemeen gevoel van rust en geluk.

Halloween Verwennerij Is niet Zo erg Dan?

Nee, dat is het niet. Het leiden van een gezond en gelukkig leven komt neer op een simpele, maar zeer moeilijk te verkrijgen en te behouden doel: balans.

Evenwicht is de sleutel tot alles in het leven, dus waarom zou het voedsel en de voedingsstoffen worden de uitzondering? Als u aandacht besteden aan wat je eet en voeden van uw lichaam de juiste voedingsstoffen, zich overgeeft aan wat chocolade of andere heerlijke desserts (hallo Thanksgiving taart en Christmas pudding), terwijl tijd doorbrengen met vrienden en familie is niet zo erg. Stress is de grootste boosdoener van alle menselijke problemen, dus laat het een beetje, het leven een beetje; dat is de reden waarom deze tijd van het jaar is zo geweldig na al!

Wat Als Ik Overdrijven?

Eerst en vooral: geen paniek.

Ten tweede, hebt u om te bepalen wat te overdrijven betekent. Ben je bang dat je ging te ver, want je had een tweede plakje van de cake van de chocolade of omdat u aten 75 snickers? In het eerste geval, nee, je hebt niet te ver gegaan, twee plakjes cake zijn volledig in orde. In de tweede, heb je misschien een voorbeeld van onmatigheid, maar in beide gevallen, te kalmeren.

Er is niets erger dan te stressen over en voelt zich schuldig; wat gebeurt is is gebeurt. Alles wat je kunt doen is het accepteren en vooruit. Het betalen van een beetje meer aandacht aan wat je eet uit er op uit, zorg ervoor dat je voldoende voeding, en vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk te lager de ontsteking niveaus en het versterken van uw immuunsysteem. Zo simpel is dat! Het leven is niet lineair, en we gaan door fases, maar zoals we hierboven vermeld, balans is de sleutel, en het vinden en behouden van balans is het ultieme doel.

Halloween wordt wakker van ons innerlijke kind en helpt ons raak in de zorgeloze, vrolijke, gelukkige, anti-angstige gevoelens die we allemaal zo hard nodig hebben om te gedijen en tegenwicht onze serieuze en verantwoordelijke eigenschappen. Dus, ja, chocolade maakt ons blijer, en het kan zeker worden “voedzaam” om onze geestelijke gezondheid.