Hoe Chrome Tab “Bevriezen” Zal Redden CPU en Batterij

0
50

Google werkt aan een nieuwe Tab “Freeze” – functie voor Chrome, die zal pauze (bevriezen) tabbladen die u niet gebruikt. Dat betekent een lager CPU-gebruik, een snellere browser, en een langere levensduur van de batterij van een laptop of convertible.

Het Probleem: Te Veel Tabs

Als u slechts één tabblad is geopend op alle tijden, Chrome zou alleen nodig voor het renderen van een pagina in een keer. Maar heb je waarschijnlijk meer. Zelfs terwijl u ze niet gebruikt, op elk tabblad dat u hebt geopend in Chrome bevat een webpagina openen. Deze pagina maakt gebruik van het systeem geheugen. Alle scripts en andere actieve inhoud op het blijven draaien, ook, wat betekent dat u de webpagina kunt gebruiken CPU-bronnen op de achtergrond.

In sommige opzichten is dit een goede: Zelfs als je wisselen van tabbladen, een tabblad kunt blijven afspelen van audio-of zelf updaten op de achtergrond. Wanneer u teruggaat naar het, je hoeft niet te wachten voor de web pagina te herladen—het is direct.

Maar het kan slecht zijn. Als u een groot aantal tabbladen openen of zelfs maar een klein aantal tabbladen die zware webpagina ‘ s—ze kunnen veel gebruik van systeembronnen, het vullen van je geheugen en het nemen van CPU-cycli, het maken van Chrome minder responsief, en het ledigen van uw batterij. Dat is de reden waarom Chrome hebben de technici op het Tabblad Afkeuren en, nu, Tabblad Vriespunt. Ze zijn gerelateerde functies, maar doen verschillende dingen in verschillende situaties.

Hoe Tabblad overboord wordt Opgeslagen in het RAM-geheugen

Tabblad Teruggooi was toegevoegd in 2015. Dit is een “memory-saving” – functie, zoals Google het stelt. Kortom, indien uw computer heeft onvoldoende geheugen, Chrome automatisch “negeren” de inhoud van “oninteressant” tabs. Chrome niet automatisch negeren van een tabblad als je de interactie met ze, maar dat tabblad op de achtergrond je nog niet tegenkwam in uren is een uitstekend doelwit.

Wanneer een tabblad inhoud zijn verwijderd, wordt het verwijderd uit het geheugen van uw systeem, en de staat is opgeslagen op de harde schijf. Er verandert niets in Chrome de interface van het tabblad weergegeven op het tabblad bar en er normaal uitziet. Maar, wanneer u het op en schakel over naar je zult zien Chrome neem een moment om snel herladen van de pagina en ga je terug naar waar je was.

Deze kleine vertraging is de reden waarom Chrome alleen teruggooi tabblad wanneer het geheugen van uw systeem is de “running vrij laag.” Het is goed om het gebruik van uw RAM-geheugen voor opslaan in cache. Maar automatisch te ontdoen van een tabblad en snel heropening is het beter dan het dwingen van Chrome gebruiker om een bladwijzer en sluit tabbladen handmatig.

Wanneer een tab is verwijderd, het proces daadwerkelijk verdwijnt van Chrome ingebouwde taakbeheer en zie je niet het geheugen gebruikt door Chrome meer. Wanneer u het op te laden, het begint weer.

Hoe Tabblad Bevriezing Zal Opslaan van Uw CPU (en Batterij)

Tabblad invriezen is verschillend van het tabblad weggooien. Wanneer een tabblad is bevroren, de inhoud blijven in het geheugen van uw systeem. Echter, het tabblad inhoud worden “bevroren.” De web-pagina in het tabblad niet kunt gebruiken voor de CPU of het uitvoeren van handelingen in de achtergrond. Bijvoorbeeld, laten we zeggen je hebt een zware webpagina openen in een tabblad ergens, en het voortdurend uitvoeren van scripts. Na een tijdje, Chrome automatisch “bevriezen” het en stop het uitvoeren van acties tot interactie met het weer. Dat zijn de basics, en Google zal waarschijnlijk uitleggen hoe het werkt in veel meer detail binnenkort.

Tabblad Invriezen is een experimentele functie. Het is gebouwd in de huidige stabiele versie van Chrome 77, maar kan alleen handmatig worden gestart. In Chrome Canary builds van de komende Chrome 79, Chrome zal in staat zijn om automatisch te bevriezen tabbladen net als het automatisch kan negeren.

In Chrome Canary, er zijn verschillende opties beschikbaar voor het tabblad bevriezen als je hoofd naar chrome://flags en zoek naar “Tab te Bevriezen.” Met deze optie ingeschakeld, Chrome wordt automatisch bevriezen “in aanmerking komende” tabs nadat ze zijn in de achtergrond voor vijf minuten. Afhankelijk van de optie die u kiest, kan Chrome laat ze bevriezen of de bevriezing opheffen ze voor tien seconden om de vijftien minuten—net genoeg tijd om te synchroniseren met een server of een beetje werk gedaan als ze het nodig hebben. Google is duidelijk te testen welke optie het beste is.

Tijdens het tabblad invriezen is een experimentele functie, het is bijna zeker komen naar stabiele versie van Chrome binnen afzienbare tijd—in een bepaalde vorm, op zijn minst. De opties in Chrome Canary werden gespot door TechDows.

Hoe om te Spelen Met Tab het Vriespunt (en Weggooien) Vandaag

De huidige stabiele versie van Chrome kunt u spelen met zowel de kenmerken als u wilt weten hoe ze werken. Net typechrome://teruggooi in de Omnibox van Chrome en druk op Enter.

U zult zien dat een diagnostische pagina met een lijst van uw open tabbladen en of ze kunnen worden geblokkeerd of verwijderd. Aan de rechterkant van de pagina zie je action-links te “Bevriezen” en “Negeren” elk tabblad.

Je kunt testen om te zien het verschil zelf. Bijvoorbeeld, als u bij het starten van YouTube en start het afspelen van een video, klik op “Bevriezen” voor dat tabblad pauzeert het afspelen van video, maar het verwijderen van de YouTube-tab inhoud van het geheugen in de Task Manager. Klik op “Negeren” in plaats pauzeert het afspelen van video en het verwijderen van het tabblad de inhoud van het geheugen—u zult zien dat het verdwijnt als je het openen van taakbeheer van Chrome. Klik op “Load” laadt de tab inhoud van het geheugen.

Waarom Weggooien en Bevriezing Zijn Zo Handig

In andere woorden, als uw systeem is het geheugen vol is, Chrome zal negeren tabbladen die u niet gebruikt om ruimte vrij te maken. Het zal stil laden ze bij u op het tabblad klikt, maar je zult merken dat het laden van de pagina voor een fractie van een seconde. Er is geen noodzaak voor Chrome te verwijderen tabs hebt u genoeg van het memory—Chrome is met dat geheugen als cache plaats van het verlaten van het leeg. Deze snelheden dingen.

Maar, zelfs als je veel geheugen, Chrome zal binnenkort kijken naar het vriespunt tabbladen je bent niet de interactie met het opslaan van de CPU-tijd en de batterij mogelijk maken van Chrome en de andere toepassingen op uw systeem sneller. Het zal nog steeds houden ze in het geheugen op die manier, wanneer u het heractiveren van een bevroren tabblad door te schakelen, wordt de web-pagina in het tabblad is klaar om te gebruiken zo snel mogelijk.

Als Chrome moet vrijmaken geheugen, het zou kunnen ontdoen van een bevroren tabblad. Maar je kan het niet bevriezen van een afgedankte tabblad: Het is al uit het geheugen verwijderd, en is niet echt open, zodat het niet kan geen acties meer uitvoeren in de achtergrond.

Nu dat de aanstaande versie van Microsoft Edge wordt op basis van Chroom, Google ‘ s werk op Chrome zal ook Windows-10 standaard web browser beter. Verwachten toekomstige versies van de Edge-om te beginnen met het invriezen tabbladen automatisch ook.

LEES VERDER

  • “Wat Is de Gig-Economie, en Waarom Is Het Zo Controversieel?
  • “De Beste manier om Je SSH Server
  • “Wat Is Leetspeak, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Stel Jezelf de volgende Vragen Voordat u een Smarthome
  • “Is Uw Oude Router Nog Steeds Beveiligingsupdates?