Het Oplossen van geluidsproblemen in Windows 10

0
265

U start met een PC-spel of streamen van een film, maar je hoeft je geen geluid hoort. Op het oppervlak, er is geen aanwijsbare reden voor het ontbreken van audio. Deze handleiding toont je hoe oplossen van geluidsproblemen in Windows 10.

Helaas, problemen met geluid kan lastig zijn. Problemen kunnen alleen maar verblijven in software van derden, die een patch. Problemen kunnen ook voortkomen uit binnen Windows 10 zelf of van de onderliggende hardware. Mogelijke oplossingen zijn het installeren van nieuwe drivers, het afstellen van instellingen, of zelfs terugkeren naar een eerder herstelpunt.

Deze gids begint met de eenvoudige stappen en bewegingen dieper in de Windows-10 als u nog steeds te kampen met problemen met geluid.

Controleer voor Eenvoudige Correcties Eerste

Er is niets gênanter dan schreeuwen naar de PC over problemen met geluid afkomstig van een onbedoelde druk op de microfoon mute-knop.

Controleer eerst of het geluid niet is gedempt op de PC. Als uw toetsenbord is voorzien van volumeregelaars, moet u op een toets of draai een schuifknop te zien als de on-screen volume balk omhoog en omlaag. U kunt ook brengen de taakbalk om te onderzoeken of het “luidspreker” – pictogram geparkeerd naast de systeem klok.

Zoals hieronder weergegeven, wordt er een “X” naast de virtuele luidspreker-pictogram betekent dat uw geluid is gedempt. Klik gewoon op de knop met de luidspreker uit te breiden met de volume-paneel.

Volgende, klik op de luidspreker-icoon aan de linkerkant van de schuifbalk te schakelen.

U moet ook controleren of het geluid niet is gedempt of op de hardware einde. Bijvoorbeeld, uw luidsprekers kan de volume knoppen, of ze kunnen per ongeluk worden losgekoppeld van de PC of aan het stopcontact.

Ook, uw headset of microfoon kan opnemen in-line volumeknoppen die zijn afgewezen, of ze kunnen gewoon worden losgekoppeld van de PC.

Hieronder een voorbeeld van een Logitech headset in-line besturing voor geluid (dial) en een ingebouwde microfoon (toggle).

Een andere eenvoudige oplossing is om te controleren of het probleem niet gerelateerd aan een specifieke app of een programma op uw computer is geïnstalleerd. Is er mogelijk iets mis met de app of het programma zelf, dat moet patchen of audio is uitgeschakeld of gedempt van binnen.

Dit voorbeeld toont gedempt audio op YouTube.

Andere oplossingen die je kan proberen zijn het installeren van alle Windows-10-updates of het herstarten van uw PC.

Controleer of de Standaard Audio-Apparaat

In het algemeen moet u slechts één geïnstalleerde audio-apparaat. Echter, de lijst met stapels zodra u begint te stapelen zich op externe apparaten zoals de HTC Vive, een draadloze Xbox controller, een headset, enzovoort.

Er kunnen situaties zijn waarin u overschakelt van een headset aan een laptop ingebouwde luidsprekers, maar Windows-10 nog steeds uitgangen audio via uw headset verbroken.

U kunt controleren of de standaard audio-apparaat in één van de volgende twee manieren: via de taakbalk of via het Configuratiescherm.

De Taakbalk Route

Klik op de “speaker” – pictogram naast de systeemklok. Je ziet een naam vermeld boven het volume pop-up-paneel. Klik op de naam te onthullen van een pop-up lijst met het opschrift “Selecteer Apparaat Afspelen” en kies een ander audio-apparaat, totdat u een geluid horen.

Als geen van deze werken, verhuizen naar de “Voer de Probleemoplosser” stap.

Het Bedieningspaneel Route

Hit de Windows-toets, typ “Control Panel” in de taakbalk het zoekveld in en selecteer op het Bedieningspaneel de desktop-app in de resultaten. Selecteer “Hardware en geluiden” op de main Control Panel menu, gevolgd door de “Sound” van het volgende venster.

Het Geluid pop-up-venster verschijnt op het scherm. Zorg ervoor dat uw audio-apparaat is ingesteld als standaard. Zo niet, één-klik op het apparaat vermelding te selecteren en klik vervolgens op de “Standaard” knop. Klik vervolgens op de “OK” knop om te eindigen.

De Probleemoplosser wordt uitgevoerd

Windows-10 heeft een ingebouwde probleemoplosser het systeem scant en biedt mogelijke oplossingen.

Druk op de Windows-toets, typ “Audio” in de taakbalk het zoekveld in en selecteer “Zoeken en Oplossen van Problemen met het Afspelen van Geluid” in de resultaten. Dit opent een probleemoplosser in het Configuratiescherm.

U kunt ook toegang krijgen tot deze probleemoplosser door te gaan naar Start > Instellingen > Systeem > Geluid > problemen Oplossen.

Nadat u de probleemoplosser voor scans voor audio-apparaten, selecteer het apparaat dat u wilt oplossen en klik op de knop “Volgende”.

Windows 10 scans voor problemen. Volg alle beschikbare aanwijzingen voor het oplossen van audioproblemen.

Herstart de Audio Services

Tik op de Windows-toets, typ “Diensten” in de taakbalk het zoekveld in en selecteer de Services desktop app in de resultaten.

In het venster Services, moet u opnieuw drie diensten:

  • Remote Procedure Call (RPC)
  • Windows Audio
  • Windows Audio Endpoint Builder

Voor elke service, single-klik om te selecteren, met de rechtermuisknop te klikken wordt het service menu, en selecteer dan de “Start” optie. Als een “Herstart” grijs wordt weergegeven, probeer dan de “Refresh” optie gebruiken.

Schakel Audio Toebehoren

Deze “verbeteringen” van audio-hardware leveranciers en Microsoft ernaar streven om de best mogelijke ervaring. Ze kon echter het onderliggende probleem.

Typ “Control Panel” in de taakbalk het zoekveld en selecteer de resulterende Control Panel desktop-app.

Selecteer “Hardware en geluiden” op de main Control Panel menu, gevolgd door de “Sound” van het volgende venster.

Selecteer uw audio-apparaat in de lijst onder het tabblad “Afspelen” en klik met de rechtermuisknop om een menu te openen. Selecteer “Eigenschappen” – optie aan de onderkant.

Zodra de Luidsprekers / Hoofdtelefoon venster Eigenschappen wordt weergegeven, klikt u op de “Verbeteringen” tabblad. Vink het selectievakje aan naast ‘Alle geluidseffecten Uitschakelen” (of “Uitschakelen Alle Toebehoren”). Bevestig de wijziging door te klikken op de knop “OK”.

Als dit niet werkt, kan je niet de juiste audio-apparaat is ingesteld als standaard. Volg het Bedieningspaneel route-instructies voor het instellen van uw standaard audio apparaat. Als dat nog niet werkt, ga dan verder met de volgende stap.

Audio-Indeling Wijzigen

De huidige audio-indeling kunnen mogelijk niet correct werken met de hardware van uw computer. Om te zien of dit het geval is, typ “Control Panel” in de taakbalk het zoekveld en selecteer de resulterende Control Panel desktop-app.

Selecteer “Hardware en geluiden” op de main Control Panel menu, gevolgd door de “Sound” van het volgende venster.

Selecteer uw audio-apparaat in de lijst onder het tabblad Afspelen en klik op de rechtermuisknop om een menu te openen. Selecteer “Eigenschappen” – optie aan de onderkant.

Zodra de Luidsprekers / Hoofdtelefoon Eigenschappen venster verschijnt, klik op het tabblad “Geavanceerd”. Een drop-down menu wordt weergegeven in de “Standaard Opmaak” sectie. Selecteer een ander formaat en klik op de “Test” knop om te zien of er een andere indeling werkt. Als dat zo is, klikt u op de knop “Toepassen”, gevolgd door de knop “OK”.

Als het wijzigen van de audio-indeling werkt niet, ga dan verder met het bijwerken van uw audio driver.

Het Stuurprogramma bijwerken

Er zijn twee manieren om uw audio driver. Vele ingebouwde Pc ‘ s van Dell, HP en meer de installatie van een “command center” toepassing die scant uw apparaat en installeert de bijgewerkte stuurprogramma ‘ s.

Bijvoorbeeld, Alienware Pc ‘ s schip met SupportAssist die scans uit op verouderde drivers, hardware problemen, enzovoort. Deze toepassingen uitvoeren om te controleren op updates van het stuurprogramma.

De tweede aanpak is om het stuurprogramma bij te werken via apparaatbeheer handmatig. Om te beginnen, klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer “Device Manager” in het pop-up menu.

Vouw de “Sound, video and game controllers” item om een lijst met alle beschikbare audio-apparaten. Klik één keer op de primaire apparaat—in dit voorbeeld wordt Realtek Audio—klik met de rechtermuisknop om het openen van een pop-up menu. Selecteer “Update Driver” optie.

Selecteer “Automatisch Zoeken naar Bijgewerkte Stuurprogramma-Software” in het volgende venster.

U kunt ook zoeken in de geluidskaart van de website van de fabrikant voor nieuwe stuurprogramma ‘ s downloaden en op uw PC. Als je die route, kies dan de “Browse My Computer for Driver Software” optie gebruiken. Gewoon directe Windows-10 naar de download locatie.

Een andere “Browse My Computer for Driver Software” optie is het installeren van stuurprogramma ‘ s die compatibel te maken uit een lijst. Dus, in plaats van het invoeren van een locatie downloaden, klik op de “Laat Mij Kiezen uit een Lijst met Beschikbare Stuurprogramma ‘s op Mijn Computer” optie.

Zorg ervoor dat de “compatibele hardware Weergeven” is aangevinkt, selecteer een van de weergegeven stuurprogramma ‘ s in het volgende venster. Klik op de knop “Volgende” om te voltooien.

Verwijderen en opnieuw Installeren van Uw Audio-Apparaat

Het verwijderen van uw audio-apparaat helemaal niet meer en laat Windows 10 detecteren en installeren van de juiste stuurprogramma.

Rechts-klik op de Start-knop en selecteer vervolgens “apparaatbeheer” in het contextmenu.

Wanneer Device Manager op uw scherm verschijnt, selecteer en vouw de “Sound, Video and Game Controllers” vermelding. Klik één keer op de primaire apparaat—in dit voorbeeld wordt Realtek Audio—klik met de rechtermuisknop om het openen van een pop-up menu. Selecteer de “verwijdering van Apparaat” – optie en start uw PC opnieuw op.

Windows 10 installeren van de juiste audio-stuurprogramma na het opnieuw opstarten. Om te controleren, terug te keren naar het apparaatbeheer en kijk of uw audio-apparaat wordt weergegeven onder “Sound, Video and Game Controllers.”

Als het er niet is, klikt u op om de categorie te selecteren, gevolgd door een klik op de rechtermuisknop om het openen van een pop-up menu. Selecteer het menu “zoeken naar gewijzigde apparaten” optie.

Als uw audio apparaat nog steeds niet wordt weergegeven, hebt u waarschijnlijk problemen met de hardware, een stuurprogramma-update/kan het vernieuwen van niet-mailadres.

Het uitvoeren van een Systeem te Herstellen

Ten slotte, als al het andere faalt, hoop dat het Windows-10 gemaakt van een herstelpunt voordat je problemen met geluid begon.

Type “Herstellen” in de taakbalk het zoekveld en selecteer “een herstelpunt Maken” in de resultaten.

Klik op de “System Restore” knop op het volgende venster systeemeigenschappen te starten.

Een venster systeemherstel wordt weergegeven op het scherm. Klik op de knop “Volgende” om verder te gaan.

In de volgende stap, klik op het vakje naast “Toon Meer herstelpunten” en selecteer een herstelpunt voordat u begon met het ervaren van problemen met geluid. Klik op de knop “Volgende” om verder te gaan.

Klik op de knop “Voltooien” en Windows 10 zal gaan om te herstellen van uw PC.

LEES VERDER

  • “Spice Up van de Startpagina van Uw Browser met Deze 10 Willekeurige Website Generatoren
  • “Hoe Chrome Tab “Bevriezen” Zal Redden CPU en Batterij
  • “Wat Is de Gig-Economie, en Waarom Is Het Zo Controversieel?
  • “De Beste manier om Je SSH Server
  • “Wat Is Leetspeak, en Hoe Gebruik Je Het?