Här är Varför Du Bör Köpa en Push Blocket för Ditt Bord Såg

0
176
Josh Hendrickson

Nästan varje bord såg levereras med en enda knapptryckning stick. Men det räcker inte. Du behöver minst en push stick och skjut block för att ge rätt tryck kontakter. Annars nedskärningarna kommer inte att vara rak, och du riskerar en allvarlig skada.

Med hjälp av en tabell såg innebär alltid en viss mängd av risk. Du är rörliga materialet mot och genom en kraftig snurrande blad. Beroende på hur kraftfull din bordssåg är, klingan snurrar mellan 3 000 och 5 000 varv per minut (RPM). Att så snabbt att ögonen inte hålla upp.

När det kommer till kritan, något som kan skära genom trä kan skära genom din mjuka köttiga kropp. Även utan hänsyn till risken för skada, riskerar du att uppleva bakslag, och din skär inte vara rak, lämnar du med nedslående resultat.

Kast är Otroligt Farligt

Varning: följande avsnitt diskuterar faran med att bordssågar och kan göra att vissa läsare blödiga eller illa till mods; vi rekommenderar dig att hoppa till nästa avsnitt om detta stämmer in på dig.

Om du är obekant med begreppet kast i träbearbetning, räkna dig lycklig. Kast uppstår när snurrande blad av tabellen såg grabbar tag i en bit av det material du är skärning, hissar, och kastar den i höga hastigheter. Eftersom klingan snurrar du, trä, i sin tur, kastas i din riktning och kan slå dig hårt nog för att skada eller till och med döda dig.

Det är inte den enda faran från kast. Eftersom bladet är att dra trä på den, den processen drar händerna mot bladet också. Om du är lycklig, du har mindre skärsår. Men det är också möjligt att du kan gå ner i fingrarna för att den snurrande blad.

En form av kast inträffar under en rip skär som en del av träet börjar passera baksidan av bladet. Om väsentliga avvikelser från rip staket, ett hörn av trä kan fånga upp klingans tänder, som drar trä på bladet, vilket leder till en kastad trä bit.

Följande är en video som visar denna typ av kast. Rättvis varning, personen i videon kommer ut oskadda (knappt), men det är fortfarande skrämmande att se hur nära de kommit till allvarlig skada.

Som videon visar, detta kast sker som din trä bit avvikelser från rip staket och in i bladet väg. Du kan förhindra detta och andra former av kast genom att använda rätt skyddsutrustning och teknik. Den första utrustningen är en riving kniv.

Smal bit av metall bakom blade är en riving kniv och är av avgörande betydelse för säkerheten. Josh Hendrickson

Om du har köpt ditt bord såg nyligen, det kom med en smal bit av metall installerat precis bakom bladet. I allmänhet, om du har särskilda skäl (som att installera Dado blad), bör du inte ta bort den. Den riving kniv fungerar som en fysisk barriär för att förhindra att din trä bit från driver på de bakre tänderna på din spinning sågklinga.

Den andra delen av utrustningen är en push-block eller tryck stick, i kombination med en teknik som gäller tre poäng av trycket. Utöver att skydda dig, att samma teknik kommer också att ge dig bättre-cut resultat.

Använda Tre Poäng av Trycket för Bättre, Säkrare Nedskärningar

Tre poäng av tryck: framåt mot bladet, inåt mot staketet, och nedåt. Josh Hendrickson

Utför en rip skär innebär att skjuta en styrelse över bordet såg ansiktet medan du trycker på rip staket för vägledning till bladet. Om din styrelse driver bort från rip staket, ditt klipp kommer att vara krokig (och du kan uppleva kast).

Så när du kör virket genom tabellen såg, som du vill använda tre poäng av trycket, som ses i bilden ovan. (Obs: jag tog bladet efter snittet att hjälpa till att klargöra bilden.) Det första trycket framåt flytta. Naturligtvis, för att såga i trä på ett bord såg, du behöver för att flytta material mot bladet.

Det andra är ett tryck nedåt. Det är trycket som kommer från ovan och styrelsen mot bordet såg toppen. Pressar nedåt mot styrelsen hjälper till att förhindra att bordet såg att lyfta bladet från din styrelse och kastar det på du.

Den tredje är inåt tryck. För att förhindra att koppla av och underhålla rakt skär, du behöver för att applicera tryck till styrelsen mot rip klippa staketet. Du måste installera den här trycket innan bordet såg bladet, inte efter. Om du försöker att trycka inåt mot stängslet efter klingan, du kommer att orsaka nyklippt trä böja sig i, nypa, som sedan kan leda till bakslag.

Att upprätthålla dessa tre kontaktpunkter säkerställer du inte bara att få ett rakt snitt (eftersom du rider rakt av din rip staket), men det kommer också minimera kast risk. Den allmänna idén är att hålla ditt material rör sig smidigt genom skära väg utan att glida på bladet.

Den GRR-RIPPER push blocket är ett enda verktyg lösning för tre poäng av trycket. Josh Hendrickson

Du kan uppnå dessa tre punkter av trycket med hjälp av en push-stick och en push blocket. Ditt bord såg sannolikt kom med en push pinne, och så länge du använder rätt teknik, det kommer att fungera bra. Du bör använda push-minne till din inåt kontaktpunkt mot staketet.

Nästa, lägg din push-block på bordet du tänker klippa och applicera ett jämnt tryck fram och nedåt för att flytta styrelsen genom bladet. Håll ögonen på staketet för att se din styrelse är inte driver bort från det.

Medan du kan, i teorin, använd två push-minnen, kan du inte få nog ett tryck nedåt för att förhindra bakslag. Med en push-stick, du fokuserar nedåtgående kraft styrelsens tillbaka hörn i stället för över ytan.

Alternativt, istället för en push stick och skjut block, kan du använda en GRR-RIPPER push blocket. Det kan säkert ge alla tre poäng av trycket i ett enda verktyg.

Oavsett vad du använder, det viktigaste är att hålla fingrarna långt borta från den roterande kniven. Att förstöra en push blocket är mycket bättre än alternativet.

Push-Block Ska Du Köpa

Nu när du vet varför du behöver en push blocket, det är dags att köpa en. Det finns massor av alternativ att välja från, och något är bättre än ingenting. Men här är några bra val:

En Bra Push-Block: Big Horn 10230 Push Stick

Big Horn

Ibland ser du fråga push blocken och driva pinnar används omväxlande, och det är fallet med Stora Horn 10230 Push-stick. Den kritiska delen är säkerheten det ger. Som har en fjädrande spets på ryggen som sträcker sig ut för maximalt grepp på slutet av din styrelse. Och en gummi spets konsistens längs botten för att öka grepp som du trycker och framåt. Sluten konstruktion som omger din hand bör innebära att om något går fel, är det troligt att pinnen kommer att träffa din bladet innan dina händer gör, vilket ger dig ett extra lager av skydd.

En Bra Push Blocket

Big Horn 10230 Träarbetare Makt Händer Säkerhet Push Stick

Detta push-block innehåller gummi texturerat grepp och en fjäderklämma. De två tillsammans ska ge dig en bra tätning på brädan som du driva igenom bladet.

Handla Nu

$17.36
Fler erbjudanden

En Trevlig Multi-pack: Säkerhet Träbearbetning Paket

PeachTree Träbearbetning Leverans

Om du vill ha massor av alternativ, säkerhet paketet har du omfattas. Det har inte bara en tabell såg vänlig knuff pinnar och tryck block, men det har också driva block som kommer att arbeta med din router tabell och rikthyvel. Några av de push blocken har en tjock fråga gummi för extra greppvänlig textur. Den ljusa orange färg är också ganska bra när du försöker hitta där i butiken den säkerhetsutrustning som slutade upp…igen.

En Bra Multi-pack

Säkerhet Träbearbetning Push Blockera och Tryck Stick Paket 5 Bit I Säkerhet Orange Färg, Perfekt för Träarbetare och Använda På bordssågar, Router Tabeller, Jointers och bandsågar

Ett mycket bra val om du vill ha lite av allt för att inte en massa pengar. Detta paket levereras med flera tryck pinnar och tryck block. Gummi konsistens lagts till push-block är en fin touch.

Handla Nu

$17.50
Fler erbjudanden

En förstklassig Upplevelse: GRR-3D RIPPER Pushblock

Micro Jigg

Om du vill ha det bästa, säkraste, mest bekväm upplevelse, det är svårt att slå GRR-3D RIPPER Pushblock. Det är otroligt justerbart så att du lätt kan arbeta med både tjocka styrelsen och tunna skivor, bred och smal nedskärningar. Micro Kanna erbjuder även ytterligare tillbehör för ännu mindre skär eller avancerade tekniker som koniska nedskärningar. Det kan kosta mer, men du får en förstklassig upplevelse för dina pengar. Denna enda push blocket är kapabel att i alla tre tryckpunkter, och texturerat gummi grepp att hålla block är låsta till din ved.

En Förstklassig Upplevelse

GRR-3D RIPPER Pushblock för bordssågar, Router Tabeller, bandsågar, och Jointers av MICROJIG

En enda lösning för alla tre poäng, som du kan anpassa Grr-ripper för att oavsett vad ditt behov är. Med några add-on tillbehör, du kan göra mycket avancerade skärningar.

Handla Nu

$56.81
Fler erbjudanden