Hands-on med Pixel 4: Fan, Google

0
95
Justin Duino

Google presenterade Pixel 4 (bland annat) i dag vid en presskonferens, och det är det bästa, mest kraftfulla och nytänkande Pixel till dag. Jag kunde spendera lite tid med telefonen efter händelsen, och man, det är så bra.

Pixel 3 XL var en ganska polariserande enhet, främst på grund av den stora och helt onödiga hack. Den goda nyheten här är att skåran är borta på Pixel 4 och Google är att använda sig av ramen längs den övre delen av enheten genom att helt förpackning med ny teknik. Gillar ny teknik—inte bara “ny Pixel” – tech.

Jag talar, naturligtvis, om Projektet Soli och Pixel 4: s nya radar chip. Detta nya chip detekterar rörelse nära telefonen, så att du kan göra saker som att hoppa över spår eller avfärda larm genom att bara vifta med handen över telefonen. Men det är inte ens verkligt värde i radar chip—det bästa är att det är en del av Pixel 4 s Face Unlock-funktionen som låter dig låsa upp telefonen bara genom att titta på det.

Det är inte Googles första försök på att låta användare låsa upp sina telefoner med deras ansikten, naturligtvis–Face Unlock har funnits under en lång tid. Men här är grejen: det brukade vara, tja, dåliga. Som, unusably dåligt. Det kan bli lurad av en bild och det var verkligen inte säker på alla. Det var en gimmick.

Men Face Unlock på Pixel 4? Nä, man. Detta är inte din mormors face unlock (lol, gör din farmor ens vet vad face unlock-är?); detta är nytt. Detta är Google ta på Face ID, som, låt oss vara ärliga här, är ganska badass. Men jag skulle kunna argumentera för att Face Unlock på Pixel 4 är badasser. Att använda det är att älska den, tro mig.

Justin Duino

Och det är en bra sak, eftersom fingeravtrycksläsare är borta—nej i-display jankiness, och Pixel avtryck sensor på baksidan finns inte mer. Jag vet att det kommer att bli ett hårt slag för några av er, men tro mig, det är för det bästa. Ansiktslås är sanningen.

Det gör också för en renare estetiska helhetsintrycket. Baksidan är platt och smidig…för det mesta. Det är stor ol’ kamera bump till huset de dubbla bakre skyttar—en 12 MP huvudkamera och 16 MP teleobjektiv—men annars, det är bara en sömlös bit av glas. Den Klart Vit och Åh Så Orange enheter har en “soft touch” glas tillbaka, medan Bara Svart modell är polerad och blank. De ser riktigt bra person, men det kontrasterande färg runt kameran modulen tar lite tid att vänja sig vid den Vita och Orange modeller.

Pixel 4 har en 5.7-tums 1080p-panel, medan den större XL modellen packar en 6,3-tums 1440p displayen. Båda använder Googles nya “Smidig Display” – funktionen, som kommer att driva den uppdateringsfrekvens “på upp till 90 Hz.” Efter att ha använt 90 Hz visar på både OnePlus 7 Pro och 7T, jag kan tala om för dig att detta är något som du vill, men jag är lite störd av “upp till 90 Hz” formulering. Det visar att displayen inte alltid köra på 90 Hz, men på något sätt på ett intelligent sätt lyckas när det bula uppdateringsfrekvensen och då för att få ner den igen.

Det är dock en inställning i-Utvecklare Alternativ som kommer att tvinga skärmen att alltid köra på 90 Hz, men jag är säker på att det kommer ske på bekostnad av batteritid (återigen referera till mina erfarenheter med de senaste OnePlus enheter). Jag måste spendera mer tid med telefonen och dess standardinställningar för att se om jag kan berätta när det ramper upp eller ner, för att sedan göra ytterligare tester med funktionen aktiverad hela tiden. Du kan förvänta dig att se de resultat i full review.

Justin Duino

Annars, vi tittar på standard biljettpris för hårdvara av Snapdragon-855-processor, 6 GB RAM och antingen 64 eller 128 GB lagringsutrymme.

På mjukvarusidan, det är i princip bara Android-10 på en Pixel telefonen. Om du har använt 3 eller 3a, då du har använt 4 så långt som programvaran är berörda, åtminstone för det mesta. Finns det några nödvändiga hård-specifika ändringar är, naturligtvis, främst i kameran och inställningarna för menyn. Annars standard.

På tal om program, låt oss tala om Google ‘ s special sås i kameran. Det är saker som har gjort Pixel telefoner de bästa kamerorna som finns på telefoner för några generationer nu, och det är overkligt på Pixel 4. Även med ganska standard hårdvara, Google är att utnyttja digitalt fotografi att göra ännu mer fantastiska saker med 4. Det är på riktigt.

Justin Duino

Här är en snabb genomgång av några av de ändringar i Pixel 4 kamera:

  • Live HDR+: Realtime HDR förhandsvisningar
  • Dubbla Exponeringen på arbetsplatsen: kan Du inte bara kontrollera ljusstyrkan, men även skuggorna med hjälp av skjutreglagen.
  • Smartare Automatisk Vit Balansera: Telefoner har använt automatisk vit balansera på ett tag, men den Pixel 4 tar det ett steg längre med smartare och mer realistisk vita toner, speciellt i extrema situationer (som snö).
  • Bättre Stående Läge: Det fungerar nu med större objekt (som motorcyklar) och personer som är längre bort.
  • Natten Syn Förbättringar: Natt Ögon redan var en bluff, men nu är det bättre. Du kan även använda den för att ta bilder av månen och stjärnorna. Det är vilda.

Generellt, mitt första intryck av Pixel 4 är jäkligt positivt. Jag har använt varje generation av Pixel telefonen, och medan vissa av de beslut längs vägen har varit tveksamma (som, ni vet, den Pixel 3), Pixel-4 känns som en återgång. Återkomst till det som gör Pixlar speciellt i första hand—en innovativ telefon som sätter trender, inte en som följer trender bara för sakens skull.