Tips Voor Het Gebruik Van Google-Documenten Op Uw Mobiele Apparaat

0
101

Google Docs op mobile (iOS/Android) is vrijwel hetzelfde als de desktop-versie, maar je bent gedwongen om het te gebruiken in nieuwe manieren vanwege het kleinere formaat en het ontbreken van randapparatuur. Gelukkig, met wat oefening kunt u rond de hindernis die tekstverwerking op een touch screen.

Hoewel het moeilijk om te wennen aan de Google Documenten-app, zult u al snel merken dat het echt maakt dingen makkelijker bij je kan passen in een beknopte tekst bewerken en tekstverwerking op de weg. Het zal brengen nieuwe productiviteit in uw leven tijdens de momenten dat anders verloren zou gaan.

In feite, de woorden die je leest zijn bewerkt op de Google Docs app voor het live gegaan. De veelzijdigheid is net zo eindeloos als de desktop-versie als je eenmaal meester de UI en mobiele gerichte functies. Laten we eens kijken hoe we het kunnen beheersen op mobiel.

Tips Om Gemakkelijker Te Typen Op Google Docs Mobiel

Mobiele apparaten, worden doorgaans niet zijn uitstekende voor een efficiënte tekstverwerker, dus het is belangrijk dat we eerst kijken naar de beste typen tips voor het gebruik van de Google Docs app.

De eerste tip zou zijn om te proberen de tekst te vegen functie. Gewoon vegen in plaats van te tikken. Deze functie is nu beschikbaar op zowel de stock Android en iOS 13. Als u niet over deze functie kun je alternatieven zoeken in de app store hier. Als u vegen meer, het zal je beter in het voorspellen van de woorden die je gebruikt.

Als je nog geen fan van het typen op de Google Docs app voor mobiele, overweeg het gebruik van uw stem. Het is zo eenvoudig te tikken op de knop microfoon en spreken. Spraak naar tekst is verrassend accuraat. Als u nog niet overtuigd, het doen van een extra proeflees heeft nooit kwaad.

Een groot probleem met mobiele toetsenborden is dat je op een knop voor extra tekens, zoals cijfers of leestekens. Er is een eenvoudiger methode voor het wel. In plaats van tikken om de volgende pagina op uw toetsenbord, kunt u de knop ingedrukt en sleep uw vinger naar het teken dat u wilt gebruiken.

Na het loslaten van het scherm, het zweefde teken hebt getypt en je zal automatisch terug naar het standaard toetsenbord om u tijd te besparen.

Toegang Tot Tools Voor Samenwerking In Google Docs Mobiel

Als u nodig hebt om samen te werken aan het gaan, kunt u op de drie dot menu in de rechterbovenhoek en vervolgens op delen en exporteren. In het volgende menu gebruikt, hebt u twee opties.

  • Delen: Tik op delen van het geven van toegang tot specifieke personen. Meer eigen is, maar vraagt de eigenaar om weer toegang geven tot meer mensen.
  • Het delen van koppelingen: Raak deze aan het creëren van een link die kan worden gedeeld met iedereen. Minder privé, maar geeft snel toegang tot iedereen met de link.

Voor Afbeeldingen Zonder De App Te Verlaten

Een voordeel voor het gebruik van een desktop is dat je meerdere apps om te schakelen tussen snel. Dat is niet zo gemakkelijk op mobiel, maar een oplossing als u afbeeldingen is gebruik te maken van de image finder tool in de Google Documenten-app.

  • Tik op de + knop in de werkbalk aan de bovenkant.
  • Kies afbeeldingenen tik vanaf het web.

U kunt nu zoeken op Google afbeeldingen vanuit de Google Documenten-app.

U kunt ook zoeken naar afbeeldingen vanuit uw Google Drive, of u kunt vanuit uw apparaat zelf. Tik op een afbeelding die u wilt, en tik op invoegen. Het zal worden weergegeven welke lijn bent u aan het typen op.

Offline Bewerken In Google Docs Mobiele App

Als u van plan bent om te bewerken op de gaan, zorg ervoor dat u de schakelaar op off line te bewerken in de Google Documenten-app. Tik gewoon op de drie puntjes in het menu in de rechterbovenhoek, blader omlaag en tik op het offline beschikbaar schakelaar om het te verplaatsen naar de positie aan.

Meestal worden alle nieuwe documenten die zijn gemaakt op uw mobiele telefoon zal beschikbaar zijn voor offline bewerken standaard, maar moet u op offline bewerken van bestaande documenten.

Bij het bewerken van offline, kunt u nog steeds documenten maken en bewerken van offline toegankelijke documenten. Zorg er echter wel voor om op het blauwe vinkje in de linkerbovenhoek om uw wijzigingen op te slaan voordat het sluiten van de app. Zodra u online bent, zal alles sync weer.

Markeer & Commentaar Op De Google Docs App Voor Desktop Makkelijker Te Bewerken

Als u niet wilt gaan gebruik maken van de Google Docs app voor intensieve bewerken of te schrijven, kunt u het markeren van gebieden en voeg opmerkingen toe voor de toekomst te bewerken op uw bureaublad later.

  • Selecteer de tekst of de tekstregel die u wilt reageren op.
  • Druk op de + knop op de bovenkant van je scherm en kies vervolgens commentaar.

U kunt nu typ de opmerking en het zal opslaan in de cloud.

  • U kunt ook: houd uw vinger op het scherm en sleep om te selecteren een regel tekst.
  • Tik op de knop markeren op de onderste werkbalk.

Je bent dan in staat om een kleur te kiezen voor het hoogtepunt.

Vindt u hetzelfde document met uw opmerkingen of hoogtepunten in Google Drive op alle apparaten zo lang als u online bent als u de laatste wijzigingen.