Is Uw Oude Router Nog Steeds Beveiligingsupdates?

0
35
Casezy idee/Shutterstock.com

Beveiligingsonderzoekers van Fortinet onlangs ontdekt gaten in de beveiliging in sommige D-Link routers. Veel van deze routers zijn nog steeds online verkocht, maar de D-Link niet meer produceert ze en zal niet patch hen. Hoe kunt u zien of uw router is nog steeds ondersteund?

Waarom Router Firmware Updates Zijn Belangrijk

Router updates zijn vooral belangrijk. Uw draadloze router is in het algemeen een apparaat dat u rechtstreeks verbinding maken met het internet. Het werkt als een firewall en beschermt alle van uw andere apparaten uit het binnenkomende verkeer dankzij de netwerk adres vertaling (NAT.)

Gaten in de beveiliging in de router kan leiden dat zij geïnfecteerd door malware en lid worden van een botnet. Het uitschakelen van externe toegang tot uw router is een kritische security tip, als het schild van uw router administratie-interface van het internet. Echter, het installeren van de laatste security updates is het van vitaal belang.

Helaas zijn veel routers niet automatisch installeren van beveiligingsupdates en vereisen handmatige installatie van de beveiligingsupdate. Kun je ze installeren van de router web interface of de mobiele app als de router biedt een app.

GERELATEERD: Hoe ervoor te Zorgen dat Uw Router Thuis Heeft de Laatste Security Updates

Waarom Zijn De Fabrikanten Zo Slecht Met Updates?

D-Link DIR-655 draadloze router, die niet meer met het ontvangen van beveiligingsupdates. D-Link

Wanneer een gat in de beveiliging is te vinden—of het nu door security-onderzoekers of door criminelen die willen infecteren uw router en maakt het deel uit van een botnet—u wilt uw router hebben beveiligingsupdates. Maar ze zijn niet altijd beschikbaar.

Fabrikanten zijn niet gedwongen te werken routers voor eeuwig of voor een bepaalde hoeveelheid tijd. Vele router fabrikanten de productie van een groot aantal verschillende router modellen. Wanneer er een gat is gevonden, kan het nog heel wat moeite om deze patch in de verschillende routers, die verschillende firmware (software.)

Erger nog, vele router fabrikanten concurreren op prijs nogal een beetje. Als mensen het kopen van de goedkoopste mogelijke routers, de fabrikant van de router zal moeten bezuinigen ergens om te concurreren in de markt. Lange termijn ondersteuning is een gemakkelijke plek om te knippen—na alle, hoeveel mensen kopen een router omdat de fabrikant belooft extended security updates, of voorkomen dat een router, want de fabrikant heeft geen vastgesteld beleid op?

Hoe om te Controleren of Uw Router Is Nog steeds Ondersteund

Is uw router nog steeds ondersteund? De enige manier om te vertellen dat het zeker is om te controleren of uw router de website van de fabrikant. Ten eerste, neem een kijkje op uw router en noteer de fabrikant en het model nummer, zodat je kunt controleren als het wordt weergegeven op een eind-van-leven-lijst.

 • Apple: Apple ‘ s AirPort-basisstations die nog steeds lijken te worden ondersteund met firmware updates, hoewel het bedrijf is niet langer in productie.
 • Asus: Herziening van de eind-van-leven-product lijst op de Asus website. Als de officiële websites van hem, de router bijwerken “zal niet worden bijgewerkt” na het bereiken van het einde van de levensduur.
 • Cisco: Cisco geeft een verscheidenheid van eind-van-leven-en end-of-sale-producten op haar website.
 • D-Link: Raadpleeg de officiële lijst van oudere producten op de D-Link-website. Routers op deze lijst niet ontvangen beveiligingsupdates.
 • Netgear: Netgear niet lijkt te zijn van een end-of-life product list—ja, dat is vrij absurd. Hier is een lijst van derden dat is waarschijnlijk onvolledig.
 • Linksys: Linksys biedt een lijst van verouderde producten. Dat is slechts de eerste pagina ‘ s lees pagina 2 en pagina 3 van de lijst, ook.
 • Google: Google de WiFi-routers zijn recente, en lijken allemaal ondersteund met updates. Maar Google lijkt te hebben gegeven over het houden van een up-to-date lijst van firmware-updates op de website.
 • Synology: Synology biedt een product de status van ondersteuning website met een overzicht van haar apparaten en welke ondersteuning ze ontvangen.

Als uw fabrikant niet op deze lijst, check zijn website voor een ‘ end-of-life product lijst of een lijst met ondersteunde apparaten. Je zou ook kunnen vinden op de officiële pagina support (ondersteuning voor uw specifieke model van de router en kijk of er informatie over de ondersteuning.

Is uw router niet langer wordt ondersteund? Het is tijd om het te vervangen. Upgraden naar een nieuwe router, en je krijgt sneller WI-Fi en een meer betrouwbare verbinding op de top van de veiligheid verhogen.

GERELATEERD: Hoe om te Controleren Uw Router voor Malware

LEES VERDER

 • “Het Gebruik van de mkfs Opdracht op Linux
 • “Windows-10 Is Aan de Ingebouwde Ondersteuning voor Netwerk Camera’ s
 • “Hoe Gebruik Je iPad als een Extern Beeldscherm Met Zijspan
 • “AirDrop Werkt Niet? Hier is Hoe Het te Repareren
 • “Heb Linux Doden Commerciële Unix?