Hur man laddar Ner Filer Med Safari på Din iPhone eller iPad

0
504
Khamosh Pathak

I ditt arbete eller privatliv, men du kommer ibland att behöva ladda ner en fil på din iPhone eller iPad. Med hjälp av den nya funktionen som introducerades i iOS 13 och iPadOS 13, kan du nu göra detta direkt i Safari. Ingen tredje part app behövs!

Hur man laddar Ner Filer med Hjälp av Safari

Safari download manager är en dold ny funktion i iOS 13 och iPadOS 13 uppdateringar. Om du går om din dag, surfning, du förmodligen inte kommer att vara medvetna om det har. I stället, det kommer upp när du klickar på en länk för nedladdning.

Gå till en webbsida och du hittar länken till en fil som du vill ladda ner. När du väljer den kommer du att se ett popup-fönster med filnamn som frågar om du vill ladda ner den. Tryck på “Ladda ner” – knappen.

Nedladdningen kommer att starta, och du kommer att se en ny “ladda ner” – knappen visas bredvid adressfältet högst upp i webbläsaren. Tryck på knappen för att visa alla pågående nedladdningar. Härifrån kan du övervaka framsteg av flera nedladdningar.

Om du vill avbryta en hämtning som helst, tryck på “X” – knappen.

När nedladdningen är klar trycker du på den fil som du vill förhandsgranska det. Om du har laddat ner en fil, en bild eller en PDF-fil, kommer du att kunna se det i förhandsgranskningsfönstret.

Du kan sedan dela filen till valfri app. Tryck på “Dela” – knappen i nedre vänstra hörnet.

Tryck på “Sök” – ikonen bredvid filnamnet i den Nedladdningar avsnitt för att öppna filen.

När du öppnar filen i appen Filer, du kan peka och håll på filen för att visa menyn.

Härifrån kan du trycka på “Delete” för att radera filen.

Hur till Ändra standardplatsen för hämtade

Standardplatsen för hämtade filer sparas i mappen hämtade filer i iCloud Köra i appen Filer. Detta är ett bra alternativ om du har ett iCloud-lagringsutrymme eftersom det gör att dina nedladdade filer för att direkt synkroniseras på alla dina enheter.

Men om du är på den kostnadsfria 5GB nivå, du kanske inte har utrymme för att lagra stora filer.

Tack och lov, kan du ändra standardplatsen för lokal lagring. Öppna “Inställningar” – appen och gå till Safari > Nedladdningar. Om du inte kan hitta webbläsaren på din telefon kan du prova att använda Apple ‘ s Spotlight-sökning för att hitta det.

Här, växla valet till “På Min iPhone” eller “På Min iPad”, beroende på din enhet.

Som standard, Safari kommer att plocka “Downloads” mapp. Du kan ändra detta genom att trycka på alternativet “Annat” för att välja en mapp från den lokala lagring (eller från ett moln lagring alternativ).

Alternativ för iOS 12 Användare: Dokument 5 av Readdle

Den nya download manager i Safari är exklusivt för iOS 13, iPadOS 13, och ovan. Om du inte har uppdaterat till senaste OS (vilket du borde), eller om du är i en situation där du inte kan uppdatera, här är en lösning för dig.

Prova att använda den fria Handlingar 5 app genom Readdle. Det är en allt-i-en webbläsare och filhanteraren app.

Öppna Dokument 5 appen och tryck på “Browser” – knappen i nedre högra hörnet för att växla till webbläsaren läge.

Nu går du till sidan med länken för att ladda ner och knacka på den. Från och med nästa skärm, välj den mapp där du vill spara filen och tryck på “Done.”

Nedladdningen kommer att starta nu. Du kan klicka på “Downloads” – fliken för att visa alla nedladdningar.

Tryck på “Files” – knappen i nedre vänstra hörnet för att växla till filhanteraren. Från här, klicka på “Downloads” mapp för att se dina nedladdade filen. Du kan klicka på hämta för att förhandsgranska den i appen. Tryck på “Menu” – knappen för att visa alternativ för att öppna filen i en annan app.

Safari download manager som ingår-bara en av många nya funktioner i iOS 13. Ta en titt på vår lista över de bästa iOS-13 funktioner för att lära sig mer.

RELATERAT: De Bästa Nya Funktionerna i iOS 13, Tillgänglig Nu

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder mkfs-Kommandot i Linux
  • “Windows-10 Är att Få Inbyggt Stöd för nätverkskameror
  • “Hur du Använder Din iPad som en Extern Mac-Skärm Med Sidovagn
  • “AirDrop Inte Fungerar? Här är Hur man Fixar Det
  • “Gjorde Linux Döda Kommersiella Unix?