Från Majsbröd till Candy Corn: Historien om Din Favorit Hösten Behandlar

0
37
5 Andra Studio/Shutterstock

Det finns så många saker att älska om höst, men för många människor, den säsongsbetonade rätter i topp. Någonsin undrar hur vissa av dessa livsmedel som blev bekant som är länkade till denna tid på året?

Om du är nyfiken på vem som upptäckte majsbröd, eller varför gröna bönor gryta blev en klassisk Thanksgiving maträtt, har tidigare historien för dig.

Äppelpaj

Vi kommer att börja saker med den klassiska falla maträtt, äppelpaj. Men innan vi gräver för djupt, så har vi fått en friskrivning för dig. Varken äpplen eller pajskalet är hemma i USA Så, hur gjorde denna söta behandla blivit en symbol för Amerikansk stolthet?

Det enda apple hemma i USA är crabapple, vilket inte är den bästa i paj på grund av dess otroligt bitter smak. För hundratals år sedan, en karl vid namn John Chapman (aka Johnny Appleseed) planterade crabapple frön över tusentals kilometer. Människor sedan skördas crabapples och gjorde hard cider, men mer om det senare.

Det var inte förrän i början av 1600-talet som apple frön att växa in i de äpplen vi äta idag skeppades utomlands.

Undrar var pajdegen kom från? I det Medeltida England, skorpor kallades “coffyns” eller “kistor” på grund av deras tjocka hållbarhet och använda för att laga välsmakande mat under långa perioder. Det är inte mycket tilltalande.

Enligt Emily Upton från Idag Hittade jag Ut, den första inspelade äppelpaj recept som går tillbaka till 1300-talet i England. Som recept, dock inte likna äppelpaj vi alla kärlek idag. En version av dessert äter vi inte blir tillgängliga förrän flera hundra år efter alla ingredienser, såsom vete, ister, socker, kryddor, gjort sin väg till USA

I början av 1900-talet uttrycket “Lika Amerikansk som äppelpaj” dök upp i tryck, och av andra Världskriget, soldater ofta journalister som de har kämpat “för mamma och äppelpaj.”

Så, där har du det: en snabb historielektion om komponenterna av den söta dessert som så småningom blev en Amerikansk favorit.

Majs Bröd

Jules1601/Shutterstock

Majsbröd är en annan hösten classic som Amerikaner har älskat i flera generationer. Vete var en av Usa: s mest spännande livsmedelsprodukter på 1800-talet. Tyvärr, i Söder, det var alldeles för varmt för vete och blomstra; ange majs.

Enligt Southern Living Test Kök Direktör Robby Melvin, indianer använde en mortel och mortelstöt för att mala majs till majsmjöl och göra majsbröd. Men det var inte den typ som vi äter idag. Tillbaka då, de gjorde sina majsbröd med vatten och majsmjöl och bakade den på en öppen eld.

Idag kan vi använda filmjölk, ägg, bitar av majs och bakpulver och pulver för att skapa ljus, smulig behandla människor njuta av att allt är över.

Vissa gillar deras söta, och andra som deras välsmakande, men den debatt som är äkta kommer att rasa vidare.

[Redaktörens Anmärkning: Som en Sydlänning, jag måste dela tips med dig. När din överblivna majsbröd går lite avslaget, dela upp den i stora bitar, blanda dem i ett glas med filmjölk, och äta som flingor. Du är välkommen.]

Gröna Bönor Gryta

Om du har varit på en Thanksgiving middag, du har haft gröna bönor gryta. I November varje år, denna berömda maträtt träffar matsal tabeller över hela USA, Men som bestämde sig för att kombinera kokta gröna bönor, stekt lök-och gräddig svampsoppa för att skapa denna läckra maträtt? Låt oss ta reda på!

Långt innan Pinterest och matbloggare, det fanns recept pamfletter. Dessa var smal, praktiskt fickformat recept böcker, som presenterade en märkes-produkter. De var billiga och enkla att använda, och du behövde inte köpa klumpiga, dyra kokböcker.

Campbell ‘ s Soup Company hade ett kök, där många människor utvecklade rätter som presenterade företagets konserver så att de kan skrivas ut i sina recept pamfletter. Dorcas Reilly, en av Campbell ‘ s recept skaparna, är hjärnan bakom denna Amerikanska klassiker.

Hon ville skapa ett bekvämt recept som ingår ingredienser som de flesta människor hade på handen. Nu, denna maträtt är traditionellt konsumeras i miljontals hem runtom i U. S varje höst.

Caramel Äpplen

alisafarov/Shutterstock

Du kan inte gå till en karneval eller rättvisa utan att passera en nyligen kola doppad eller kanderade äpple stå. Denna frukt är gott på egen hand, men det är ännu bättre när det är doppad i kladdig, varm kolasås. Nyfiken på varifrån denna välsmakande behandla kom från?

Candymaker William W. Kolb av misstag upptäckte kanderade äpple. Många år senare, Kraft Foods medarbetare, Dan Walker skapade caramel apple.

När han experimenterade med extra Halloween godis, Walker smält ner lite karamell och äpplen doppade i det, och därmed skapa den söta nöje som många människor älskar att mumsa i dag.

Hard Apple Cider

Kom ihåg Johnny Appleseed—kille som vi nämnde tidigare? Han återkommer här också. Du ser, när han planterade alla dessa crabapple frön, de serverade ett annat viktigt syfte: att skapa en supig cider.

Rebecca Rupp från National Geographic sade att i den 17: e talet, det var mycket säkrare att dricka alkohol än det smutsiga vattnet. Det höll också människor varm under de iskalla vinternätter. Jäst cider var mycket populär under denna tid på grund av dess tillgänglighet och genomförbarhet.

Under förbud, cider försvann, och år senare, den nation vände sig till öl. Idag, hard cider har gjort en comeback. Du kan hitta det i de flesta pubar och restauranger runt om i USA.

Candy Corn

Det är svårt att motstå att ta en handfull av dessa trefärgad konfekt. Miljarder bitar av godis majs produceras varje år och gör sin väg till butikernas hyllor i hela USA

Olivia B. Waxman från Gång hävdade godis majs uppfanns av George Renninger, anställd av Wunderlee Candy Company. Jelly Belly Candy Company (tidigare, Goelitz Candy Company) sedan började producera den populära godis, och gör det fortfarande idag.

På 1800-talet, godis majs gjordes för hand från en slurry blandning av socker och majs sirap och sedan placeras i formar. Idag maskiner göra godis majs i fabriker, men det är fortfarande en del av Halloween säsongen.

Där har du det: en kort historielektion om en del av din favorit hösten rätter och snacks. Nästa gång du dyker in några gröna bönor gryta eller ta en klunk cider, se till att dela dina nyvunna kunskaper med dina kompisar!