Är Din Gamla Router Fortfarande Få Säkerhetsuppdateringar?

0
103
Casezy idé/Shutterstock.kom

Säkerhet forskare från Fortinet nyligen upptäckt säkerhetshål i vissa D-Link routrar. Många av dessa routrar är fortfarande säljs på nätet, men D-Link inte längre tillverkar dem och kommer inte att uppdatera dem. Så hur gör du berätta om din router är fortfarande stöd?

Varför Router Med Firmware-Uppdateringar Är Viktiga

Router uppdateringar är särskilt viktigt. Din trådlösa router är normalt en enhet som du ansluter direkt till internet. Det fungerar som en brandvägg och skyddar alla dina andra enheter från inkommande trafik tack vare network address translation (NAT.)

Säkerhetshål i routrar kan leda till att de blir infekterade av skadlig kod och gå med i ett botnet. Inaktivera fjärråtkomst till din router är en kritisk säkerhet tips, som det skyddar din router administration gränssnitt från internet. Men, installera de senaste säkerhetsuppdateringarna är viktigt.

Tyvärr, många routrar inte automatiskt installera uppdateringar och kräver manuell security update installationen. Du kan installera dem från routerns webbgränssnitt eller mobila app om routern har en app.

RELATERAT: Hur att Se Din Router Har de Senaste säkerhetsuppdateringarna

Varför Är Tillverkare Så Dåligt Med Uppdateringar?

D-Link DIR-655 trådlös router, som inte längre ta emot uppdateringar. D-Link

När ett säkerhetshål som finns—oavsett om det gäller säkerhet forskare eller av brottslingar som vill infektera din router och gör det en del av ett botnät—du vill att din router för att få uppdateringar. Men de är inte alltid tillgängliga.

Tillverkarna är inte tvungen att uppdatera routrar för alltid eller för viss tid. Många router tillverkare tillverkar ett stort antal olika router-modeller. När ett hål finns, det kan ta en hel del ansträngning för att korrigera det i alla olika routrar, som kör olika firmware (programvara.)

Värre, många router tillverkare att konkurrera på pris en hel del. Om folk köper det billigaste möjliga routrar, tillverkaren av routern måste skära hörn någonstans att konkurrera på marknaden. Långsiktigt stöd är det lätt att skära—efter allt, hur många människor kommer att köpa en router, eftersom tillverkaren lovar extended security uppdateringar, eller undvika en router, eftersom tillverkaren inte har någon etablerad policy på det?

Hur du Kontrollerar Om Din Router Är Fortfarande Stöds

Är din router som fortfarande stöds? Det enda sättet att veta säkert är att kontrollera din router tillverkarens webbplats. Först, ta en titt på din router och notera dess tillverkare och modell så att du kan kontrollera om det visas på en end-of-life-lista.

 • Apple: Apples AirPort-basstationer fortfarande tycks stödjas med firmware-uppdateringar, även om företaget inte längre tillverka dem.
 • Asus: en Översyn av den uttjänta produkten lista på Asus hemsida. Som den officiella webbplatser uttryckte det, routerns inbyggda programvara “inte kommer att vara uppdaterad” efter att den når slutet av sin livslängd.
 • CiscoCisco listar en mängd olika end-of-life och end-of-sale produkter på sin webbplats.
 • D-Link: Kontakta den officiella listan av äldre produkter på D-links hemsida. Routrar på denna lista kommer inte att ta emot säkerhetsuppdateringar.
 • Netgear: Netgear verkar inte ha en end-of-life produkt lista—ja, det är ganska absurt. Här är en tredje part listan är antagligen ofullständig.
 • Linksys: Linksys erbjuder en lista över föråldrade produkter. Det är bara den första sidan—se till att rådfråga sidan 2 och sidan 3 i listan också.
 • Google: Google är Wi-fi-routrar är den senaste, och alla verkar stödjas med uppdateringar. Men Google verkar ha gett upp på att hålla en uppdaterad lista över uppdateringar på sin hemsida.
 • Synology: Synology erbjuder en produkt som stöd status hemsidan listar sina enheter och vilket stöd de får.

Om ditt fabrikat inte finns med på denna lista, gå in på webbsidan för en end-of-life produkt lista eller en lista med enheter som stöds. Du kan också hitta den officiella supportsidan för din specifika modell av routern och se om det finns information om stöd.

Är din router inte längre stöds? Det är dags att byta ut det. Uppgradera till en ny router, och du kommer att få snabbare WI-Fi och en mer tillförlitlig anslutning på toppen av säkerhet öka.

RELATERAT: Hur för att Kontrollera Din Router för Skadlig kod

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Använder mkfs-Kommandot i Linux
 • “Windows-10 Är att Få Inbyggt Stöd för nätverkskameror
 • “Hur du Använder Din iPad som en Extern Mac-Skärm Med Sidovagn
 • “AirDrop Inte Fungerar? Här är Hur man Fixar Det
 • “Gjorde Linux Döda Kommersiella Unix?