7 Game-Dag Aptitretare Du Kan Göra i 10 Minuter eller Mindre

0
44
Afrika Studio/Shutterstock

Tio minuter innan kick-off. Besättningen är vid dörren. Vänta, har du glömt snacks? Oroa dig inte, we got du omfattas.

Snacks för spel-dag behöver inte vara en foto-affär värd. Noga, dessa mini-reglagen med lagets flagga hängande utanför tandpetare är söt, men att de också tar evigheter att göra. Och, när du har ont om tid, vill du bara mata den hungriga publiken.

Vi får det. Därför har vi sammanställt en lista på sju snacks du kan slänga ihop på mindre än tio minuter. Japp, du läste rätt, under tio minuter till mellanmål tid för dig och hela halster gang.

Guacamole

Detta är ett klassiskt val för en god anledning till det: Det är enkelt. Verkligen, men detta beror på om du kan eller inte kan källkod flera mogna avokado. Om du kan, så det är en no brainer. Helt enkelt gröp ur avokado s insidor och mosa dem med lite salt, limesaft och koriander. Ytterligare ingredienser är upp till dig, och du kan lägga till gul lök, tomat, kummin, och till och med gräddfil. Kasta den på bordet med en påse chips. Gjort.

Pico de Gallo

Pico de gallo—aka salsa fresca—är en av våra favorit-spel-dag snacks. Det är lätt att göra, och när du har haft det nylagad, det finns ingen väg tillbaka till den burken. Helt enkelt utsäde och tärna några tomater. Kasta dem i en finmaskiga filter korg och krydda med några nypor salt. Lägg korgen i diskhon och låt tomat juice avloppet medan du tärnar upp en vit lök, en jalapeño, och en näve koriander. Sedan, blanda ihop allt och servera med tortilla chips.

Charkuterier Tallrik

ungvar/Shutterstock

Alla rätt, om de två sista var för tufft för dig, ja, tre är en charm. Varje spel-dag frossare vi någonsin mött älskar en bra charkuterier styrelsen, även om de inte kan uttala charkuterivaror. I händelse av att vi har förlorat dig också, charkuterier (shar-koo-tuh-ree) är ett finare sätt att hänvisa till en kött och ost tallrik.

Detta kan vara en vilt kreativt arbete, eller det kan vara super enkelt. Vår favorit sätt att få det att hända snabbt är att använda enkla kallskuret som salami eller parmaskinka (även om det verkligen någon lunch kött kommer att göra). Lägg skivat kött tillsammans med kex och skivad ost. Använd klasar av druvor och oliver att fylla i tomma rymden. Finare alternativ kan omfatta en bredbar ost—kanske getost. Eller, för en mindre gamey bett, kanske färskost toppad med en burk salsa och serveras med salta pretzels är ett bättre drag.

Ranch Dip

Vi pratar inte om det paket av kryddor du kan ha i ryggen av en krydda skåp någonstans. Vi pratar hemmagjord, imponera på-dina-vänner, ranch dip. Lovar, det tar mindre än 10 minuter, och du kommer inte smutsig mer än två skedar och en skål. Allt du behöver är grekisk yoghurt (eller creme fraiche) och följande torkade kryddor:

  • Persilja
  • Dill ogräs
  • Vitlökspulver
  • Lök pulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Fick det? Söt. Blanda en ½ tesked (kanske lite mindre på vitlök och svartpeppar) av alla med en kopp av fet grekisk yoghurt och två matskedar av antingen citronsaft eller äppelcidervinäger. Använd olivolja (eller några droppar vatten) för att få rätt konsistens. Glöm inte, som någon bra kock kommer att påminna dig, att smaka som du går och justera ingredienser i enlighet med detta. Servera detta med potatis chips och färska skurna grönsaker, som morötter och selleri.

Cowboy Kaviar

Konservöppnare redo? Här går vi. Pop öppnar en kan var och en av black-eyed peas, svarta bönor och majs. Avloppet var och en av dem, skölj dem och kasta dem i en skål. Dessutom kan du välja att ta med färsk hackad tomat, paprika, avokado, rödlök och/eller en chili-peppar eller två (vi gillar jalapeños). Blanda allt upp och sedan gå vidare till en dressing.

För att göra förbandet, blanda två matskedar varje rött vin ättika och färsk lime juice. Till det, lägga till ett ½ tsk vardera av spiskummin, vitlök pulver, socker och kosher salt. Vispa ihop allt, och avsluta med att sakta duggregna i en ¾ dl olivolja. När du lägger till dem i oljan, se till att du inte slutar vispning. Detta kommer att bidra till att skapa en emulsion, som är vad du vill i någon dressing. Häll den färdiga förband över skålen för “kaviar” och servera!

Räkor Ceviche

Cameron Whitman/Shutterstock

Var försiktig med den här: Vänner inte alltid lita på rå fisk och skaldjur som serveras med vänner. Dock, om du har fått en lite mer äventyrliga besättning, eller du, personligen, har matlagning street cred för att backa upp en intressant maträtt, det är kul att skapa och servera.

Nu, här är haken. Det tar bara tio minuter att slänga ihop, men det måste sitta på minst trettio minuter i kylen innan servering. Utan tvekan, det är perfekt. Ingen man blir riktigt öl munchies tills efter första kvartalet ändå, eller hur?

Okej, så här är vad du gör. Hacka upp ett kilo av hög kvalitet, rå, skalad, deveined och svans-off räkor, små nog att få plats på en tortilla chip. Sedan antingen fortsätta med en kniv eller byta till en matberedare till tärna upp en röd lök, jalapeño, en handfull eller två av koriander, och en bra storlek tomat. Gurkor kan vara ett utmärkt komplement här också, men de är inte avgörande. Blanda alla dessa grönsaker i med tärnad räkor och toppa med en kopp färsk lime juice. Ställ in den i kylen medan du tittar på den första kvartal, och njut sedan av med salt tortilla chips. Yum!

Fruktspett

OK, detta kanske inte låter som en typisk spel-dagars mat, men lita på oss—vi har ett par tips för att göra denna enkla aptitretare spännande. Det första är att använda frukt i färg av ditt favoritlag. Hejar på Packers? Gröna vindruvor och ananas borde göra susen. Raiders fans gör bäst omväxlande björnbär med bitar av åldern vit cheddar.

Naturligtvis, det är fortfarande bara sugen på frukt på spett. För att verkligen jazz upp det, prova att använda Tajin. Någon tropisk frukt (mango, ananas, vattenmelon) smakar ungefär tio gånger bättre med denna salt, chili-lime, kryddor strös på toppen. Servera den tillsammans med pico de gallo eller guacamole från ovan, och du är på din väg till en verklig spel-dag fiesta!

Se, läckra snacks kan komma samman snabbare än Cam Newton med en 320 lb. defensiva linjearbetare hårt på hans klackar. Och det är bra, eftersom, uppriktigt sagt, de flesta sporter fans vet vi inte kunde bry sig mindre om vattenmelon du ristade in en hjälm eller mjuk ost du tillbringade timmar med att skulptera i en perfekt svinläder. De vill att det ska smaka bra, och de vill att deras lag ska vinna. Det är det. Så gå och kasta ett par tillsammans, pop öppna en kall öl och njuta av spelet!