9 Tips for å Lære Dine Besteforeldre Tech

0
176

Verden av teknologi endrer seg så raskt, at den daglige tekniske ferdigheter du har lært bare for ti år siden er sannsynligvis irrelevant i dag. Hvis du var en voksen på 80-tallet, datamaskin ferdigheter var ikke på langt nær så viktig som de er nå. Den generasjonen av 30-noe voksne er nå å treffe pensjonsalder, og hvis de ikke har bevisst holdt oppdatert, moderne teknologi kan være ganske skremmende.

Fra smarttelefoner og smart-Tv-er, det er mye å ta inn på en gang. Det faller ofte til den yngre generasjonen til å hjelpe sine eldste bruke og nyte fordelene av moderne teknisk. Vi har ganske mye erfaring med å gi hjelp og opplæring til mennesker i alle aldre. Denne erfaringen har gitt en rekke viktige leksjoner når det gjelder å håndtere med eldre brukere.

Hvis du har brukere i ditt liv som faller inn i den kategorien, disse generelle tipsene vil bidra til å gjøre prosessen med undervisning i teknologi mye lettere.

Aldri Condescend

Aldri dømme noen for ikke å vite noe om teknologi. Det er en lang liste av ting en gitt person vet ingenting om og noen som ikke er tech-savvy ikke fortjener å bli snakket ned til.

Alltid ha tålmodighet og respekt for den personen som du er med å hjelpe. Hvis en av partene blir frustrert, ta en time-out, og prøv på nytt om noen minutter. Lytte til personen for å forstå hvor de kommer fra, ikke bare vente på din tur til å snakke.

Ta Eksisterende Kunnskap Hensyn

Hver bruker du prøver å hjelpe, er ikke en blank tavle! Ta deg tid til å få et håndtak på hva brukeren allerede vet. Eldre brukere kan faktisk ha teknisk kunnskap som er ute av dato, men kan fortsatt være bygget på.

Så ta deg tid til å vurdere hvilket nivå og type kunnskap som noen har og tilpasse undervisningen til å matche det.

Vær Oppmerksom På Fysiske Begrensninger

Mange eldre brukere har problemer med synet, hørsel, bevegelighet og til og med den hastigheten som de kan følge instruksjoner. Være åpen om dette og ber om at du bli fortalt av noen slike spørsmål som disse kommer i forgrunnen.

Bruke tilgjengelighetsfunksjoner for eksempel en skjerm forstørrelses-eller voice-kontroller kan være en del av leksjonen. Eldre brukere kan bli frarådet på grunn av disse problemene, og være klar over de mange og har moderne enheter har for å kompensere for dem.

Forklar Deg Selv

Ikke anta at personen du prøver å hjelpe, er ikke smart nok til å forstå hva som skjer under panseret. Hvis du forklare det godt nok, er det mulig å hjelpe alle med å forstå hvordan noe fungerer i prinsippet.

Så ikke avvise spørsmål om teknologien i seg selv, eller gi unødvendig enkle svar. Hvis forståelsen av en bestemt teknologi vil hjelpe den personen som bruker en enhet, eller et program som bedre, proaktivt inkluderer de forklaringer.

Chill Med Sjargong

Sjargong er et godt verktøy for kunnskapsrike mennesker i et felt for å effektivt snakke til hverandre, men det er også en stor etableringshindring for alle som ikke allerede er en insider.

I praksis betyr dette at du bør ikke bruke sjargong tech vilkår, med mindre det er absolutt nødvendig. I stedet forklare ting i vanlig språkbruk, ved å bruke uttrykk som de fleste vil vite.

Oppmuntre en Hands-On Tilnærming

Så langt det er mulig, bør du la den personen du prøver å lære gjøre alt selv. Motstå trangen til å ta over, selv som en demonstrasjon. I stedet, la dem handle ut din instruksjoner å bruke sine egne hender.

Det er et hav av forskjell mellom passivt å se noen gjøre noe og å gjøre det selv. Så gi dem alle muligheter til å få hands-on tid.

Fokus På Å Bygge Tillit

Frykt er en viktig faktor når du arbeider med teknologi. I sin tur, frykt er drevet av det ukjente. Hvis du ikke forstår noe, er det lett å finne det skremmende.

Så mens direkte og tydelige instruksjoner er fortsatt svært viktig, hvis du vil eldre brukere til å virkelig “få” den teknologien du prøver å forklare dem, det er viktig å erstatte frykt med sikkerhet.

Du bør gjøre det klart at du ikke kan “bryte” noe bare ved å bruke det. Så lenge noen er avgjørende informasjon som er støttet opp eller trygt i nettskyen, det verste som kan skje er å ha for å tilbakestille noe.

Den beste måten å lære et bestemt stykke tech er å spille med den fritt. Å gjøre feil er en viktig del av læring og moderne enheter er ganske idiotsikre. Så gjør et poeng av allaying disse bekymringer og oppmuntre personen til å utforske fritt.

Lære Dem Å Fiske Med en problemløsende Tenkemåte

En av de største feilene du kan gjøre når du underviser noen om teknologi, er å få dem til å huske en rote sett med instruksjoner for å utføre en bestemt oppgave. Hvorfor? Fordi så snart som noe av-script som skjer, brukeren trenger å få noen til å hjelpe dem.

I stedet, det er bedre å innpode en problemløsende holdning når det kommer til teknologi. Hvis de oppdager en feil eller det skjer noe som ikke var dekket i instruksjonene, oppmuntre til et Google-søk og uavhengige forsøk på å løse problemet før du ringer etter hjelp.

Alltid Holde det Relevant!

Voksenopplæring, referert til som andragogy, har en stor hovedregelen – holde det relevant.

Voksne elever verdsetter sin tid og ønsker å vite hva den praktiske anvendelsen av en bit av kunnskap. Så, med mindre den enkelte er interessert i teknologien for sin egen skyld, vil du få mye bedre resultater ved å alltid rammer informasjon i form av dens relevans og nytteverdi.

Ingen Er For Gammel Til Å Lære

Stereotypen av eldre mennesker blir i stand til å lære noe om ny teknologi er en komplett myte. Vi vet massevis av folk som var på pensjonsalder, når de lærte ferdigheter som koding eller desktop-støtte.

Noe som betyr at du har til å parkere dine fordommer når du hjelper eldre brukere får tak i ny teknologi. Tross alt, hvordan ville du like å bli behandlet hvis rollene var snudd?