Vad Gör du Om Din Smarta Assistenten inte känner Igen Din dialekt

0
118

Smart assistans är en av de coolaste skapelser av det senaste decenniet. En AI-enhet som kan vända på dina lampor, beställa mat, och säger er i trafiken – vad är inte för att vilja? Det är nästan som Rosie från The Jetsons bor i ditt hus. Om inte kanske du har en stark accent.

En 2018 artikel från Washington Post som kallas “The Accent Gap” lyfte fram problemet också. Om du har en “normal” accent, som en neutral Amerikansk accent, smart assistenter kommer att förstå dig utan problem. Å andra sidan, Alexa är ett mycket mindre sannolikt att förstå någon som använder “y ‘ all” på en regelbunden basis. Det samma gäller för alla tunga accent.

Tack och lov, det finns några olika sätt att närma sig problemet. Smarta hjälpmedel att använda maskinen lära sig att anpassa sig och förbättras över tid, så att ingen av dessa lösningar kommer att vara en instant fix. Men de kommer att förbättra hur lyhörda din smarta assistenten är till röstkommandon.

Tala Långsamt

Det låter banalt, men talar mer långsamt har en djupgående inverkan på hur väl din smarta assistenten kan känna igen och behandla din begäran.

Tala långsamt betyder det att du är mer sannolikt att tydligt ange ord, men det ger också smart assistant tid att bearbeta vad du har sagt. Du kan tala i hela meningar till din smarta assistenten, men maskinen ser till sökord att berätta det svaret att avkastningen baseras på en mängd faktorer.

Om man talar långsamt inte hjälper, prova att minska din begäran. Till exempel, du kan få aktuell temperatur och prognos genom att säga “Alexa, väder.” Om du minskar det du säger att bara en handfull av ord, din smarta assistenten har en bättre chans att förstå dig.

Undvik Vardagligt

Varje region i världen har vissa ord och fraser de använder för att beskriva vanliga, vardagliga saker. Till exempel, södra staterna i Usa tenderar att hänvisa till alla former av soda som “coca-Cola.” Be någon information om Koks till en smart assistent kommer att återvända information om Coca-Cola Company.

Vara specifik i hur du fras frågor. För att undvika vardagsuttryck och hålla sig till formellt erkänd ordförråd minskar risken att din smart assistant kommer att missförstå dig.

Ta Reda På Om Din Smarta Assistenten Erbjuder Din Accent Som Ett Alternativ

Smart assistenter utbildas och är programmerad att känna igen ett brett utbud av tal mönster, i de flesta fall, tillverkare inkluderar de typer av accenter de är mest benägna att höra under normala förhållanden.

Användare har rapporterat att byta Språk från engelska (Usa) engelska (storbritannien), resulterade i bättre svar till användare med Brittisk accent.

Amazon Alexa erbjuder engelska accenter för användare med följande accenter:

 • Kanadensiska
 • Indiska
 • Spanska
 • Mexikansk
 • Italienska
 • Australiska
 • Nya Zeeland

Google Hem, å andra sidan, erbjuder engelska accenter för följande högtalare:

 • Australien
 • Kanada
 • Indien
 • Indonesien
 • Irland
 • Filippinerna
 • Singapore
 • Thailand
 • Förenade Kungariket
 • Usa

Om du talar engelska med någon av dessa accenter, byta enheten till motsvarande språk alternativ. Din smart assistant kan bättre förstå dig om du gör det.

Ändra Språk

Det finns ingen anledning att någon har att tala engelska när man använder en smart assistent. Både Amazon Alexa och Googles Startsida har flera språkalternativ. Om du upptäcker att din assistent inte förstår din brytning när man talar engelska, ta reda på om ditt modersmål är ett alternativ.

Stava Ut Saker Och Ting

Några smarta assistenter (Apples Siri, framför allt) kommer att tillåta användare att stava ut vad de vill ha. Denna funktion tillåter användare att systemet kan inte annars förstå att begära information.

Även om det inte är en perfekt lösning med tanke på den tid det tar att bokstavera ord med tillräckligt med tid mellan varje bokstav för assistenten att känna igen, det är ett steg i rätt riktning.

Tyvärr, ingen av dagens smarta enheter excel vid erkänner engelska-Asiatiska detaljer. Deras huvudsakliga fokusområden är Usa och andra engelsktalande länder, men det finns hopp. Även den nuvarande versioner av smarta assistenter stormsteg bättre än den ursprungliga versioner, och alla har bättre språk för erkännande än de någonsin gjort förut.

I tid, smart assistenter som kommer att vara tillräckligt avancerad för att identifiera eventuella uttalat kommando oavsett språk eller dialekt.