Hva Gjør du Hvis Din Smart Assistant ikke kjenner igjen Aksent

0
151

Smart assistenter er en av de beste kreasjoner av det siste tiåret. En AI-drevet enhet som kan slå på lysene, bestille mat, og fortelle deg trafikkforhold – hva er ikke å like? Det er nesten som Rosie fra Jetsons bor i huset ditt. Med mindre du har kanskje en sterk aksent.

En 2018 artikkel fra The Washington Post som heter “Aksent Gap” uthevet problemet godt. Hvis du har en “normal” aksent, som en nøytral Amerikansk aksent, smart assistenter vil forstå deg uten problem. På den annen side, Alexa er mye mindre sannsynlig å forstå noen som bruker “y ‘ all” på en jevnlig basis. Det samme gjelder for alle tung aksent.

Heldigvis, det er et par måter å nærme seg problemet. Smart assistenter bruke maskin-læring for å tilpasse og forbedre seg over tid, slik at ingen av disse løsningene vil bli en umiddelbar fikse. Men de vil forbedre hvordan responsive din smart assistant er å talekommandoer.

Snakker Langsomt

Det lyder banalt, men snakker mer langsomt har en dyptgripende innvirkning på hvor godt det smart assistant kan gjenkjenne og behandle din forespørsel.

Snakker langsomt, betyr det at du er mer sannsynlig å tydelig uttaler tekst ord, men det gir også smart assistant tid til å behandle hva du sa. Du kan snakke i hele setninger til din smart assistant, men maskinen ser etter nøkkelord som forteller det svaret til avkastning basert på en rekke faktorer.

Når vi snakker langsomt ikke hjelper, kan du prøve innsnevring av din forespørsel. For eksempel, du kan få den gjeldende temperaturen og prognose ved å si “Alexa, været.” Hvis du reduserer det du sier til bare en håndfull ord, din smart assistant har en bedre sjanse til å forstå deg.

Unngå Muntlig Form

Hver region av verden har visse ord og uttrykk de bruker for å beskrive vanlige, hverdagslige ting. For eksempel, sør-statene i Usa har en tendens til å se alle former for brus som “Cola.” Å spørre noen informasjon om Koks til en smart assistant vil gå tilbake informasjon om the Coca-Cola Company.

Vær konkret i hvordan du frase spørsmål. Unngå dagligdags vilkår og stikker til formelt anerkjent vokabular reduserer sjansen for at din smart assistant vil misforstår du.

Finn Ut Om Din Smart Assistant Gir Dine Aksent Som Et Alternativ

Smart assistenter er opplært og er programmert til å gjenkjenne et bredt utvalg av tale mønstre, og i de fleste tilfeller, produsenter inkluderer typer aksenter de er mest sannsynlig å høre under normale forhold.

Brukere har rapportert at bytte Språk-innstillingen fra engelsk (Usa) engelsk (Storbritannia) resulterte i bedre svar til brukere med Britisk aksent.

Amazon Alexa tilbyr engelsk aksenter for brukere med følgende innslag:

 • Kanadiske
 • Indisk
 • Spansk
 • Meksikansk
 • Italiensk
 • Australske
 • New Zealand

Google Hjem, på den annen side, tilbyr engelsk aksenter for følgende høyttalere:

 • Australia
 • Canada
 • India
 • Indonesia
 • Irland
 • Filippinene
 • Singapore
 • Thailand
 • Storbritannia
 • Usa

Hvis du snakker engelsk med noen av disse aksenter, bytt enheten til den tilsvarende språk-alternativet. Smart assistant kan forstå deg bedre hvis du gjør det.

Endre Språk

Det er ingen grunn til at noen andre har til å snakke engelsk når du bruker en smart assistant. Både Amazon Alexa og Google Hjem har flere språk. Hvis du oppdager at din assistent ikke forstår din aksent når du snakker engelsk, finne ut om ditt eget språk er et alternativ.

Stave Ut Ting

Noen smart assistenter (Apples Siri, særlig) vil tillate brukere å stave ut hva de ønsker. Denne funksjonen lar brukere om at systemet ellers kanskje ikke forstår å be om informasjon.

Mens det er ikke en perfekt løsning, gitt mengden av tiden det tar å stave ord med nok tid mellom hver bokstav for hjelperen å gjenkjenne, det er et skritt i riktig retning.

Dessverre er ingen av de aktuelle smarte enheter excel på anerkjenner norsk-Asiatiske detaljer. Deres viktigste fokusområder er Usa og andre engelsktalende land, men det er håp. Selv den nåværende versjonen av smart assistenter er sprang og grensene bedre enn den originale versjoner, og alle har bedre språk anerkjennelse enn de noen gang har hatt før.

I tid, smart assistenter vil være avansert nok til å identifisere alle talte kommandoen uavhengig av språk eller aksent.