Vad Är en “Heta ” Ta” och Där Gjorde den Frasen Kommer Från?

0
72
Pathdoc/Shutterstock

Hot tar finns överallt på nätet. Du har säkert sett uttrycket “varma ta” kastas omkring, men vad exakt innebär det? Var kom det ifrån, och hur använder man det?

Ett Hot att Ta Är en Kontroversiell Åsikt

Ett hot att ta är en åsikt som är impopulära att de led av kontroverser. I själva verket, många varma tar publiceras, postat, eller säger rakt ut bara på grund av sina kontroversiella smak.

På internet (och ibland i verkliga livet), avsiktliga hot tar föregås av en bekräftelse för att ta är faktiskt hot. Som ett exempel, du eller en vän kan skicka “heta ta: hundar ska vara olagligt.”

Det är en hel del som säger att “enligt min mening” innan du faktiskt anger din åsikt. Att säga “varma ta” ger människor utrymme att granska eller att strunta i vad du säger, eller det kan utgöra en ram för vad du säger som ett skämt.

Naturligtvis, de flesta människor lägger hot tar ut det utan att säga orden “hot ta.” Detta kan göras på syfte, som när en vän inlägg något kontroversiellt på Facebook bara för fan av det. Eller det kan ske oavsiktligt, som när en vän som slänger ur sig en åsikt utan att inse att det är oinformerade, okunniga, eller bara olämpligt för den sociala gruppen.

Människor tenderar att reagera på hot tar med ilska, chock, eller misstro. Det är därför vissa människor avsiktligt inlägg hot tar online—de vill bara för att göra andra upprörda. Men människor att lära sig att reagera på hot tar med fraser som “wow, det är ett hot att ta.” Detta vänder kontroversiell åsikt till något mindre hotfullt, även om det också kan vända människors åsikter i glasögon.

“Heta ” Ta” Är en Ny Term, Typ Av

Nyheter som händer i realtid på internet. Det är gemensamt för gratis och kanaliseras via sociala medier. Som ett resultat, spirande nyheter butiker kan konkurrera med etablerade företag och journalister tvingas arbeta extra snabb.

Det är dessa omständigheter som födde den “heta ta.” Ordet har några vaga historia i sport skriver, men det skenade i växten under 2012 på grund av Tebowing, meme där du komma ner på ett knä för att be like Tim Tebow.

Stokkete/Shutterstock

Den Tebowing meme skapades online och snabbt spred sig av sport-fans. Innan omfattas av NFL och andra etablerade butiker, fick massor av uppmärksamhet från små webbplatser som BuzzFeed (som nu är en mycket stor webbplats).

Det är uppenbart att allt detta Tebow rapportering var mycket lukrativ, eftersom journalister inte skulle sluta prata om Tim Tebow. Kontroversiella artiklar fick en hel del uppmärksamhet (ingen överraskning där), men det fanns också några tabloid-nivå hits som “Museum of Sex Gav Tim Tebow en Livstid Medlemskap.”

De flesta av denna Tebow rapportering hade inget att göra med fotboll (och allt som har att göra med memer). Etablerade journalister inte riktigt in i det, så de började referera till dessa artiklar som “hot tar.” Ordet spred sig till alla andra genrer av journalistik, och det liksom blev en catch-all-ordet för “något som jag tycker är dumma”, och inte nödvändigtvis för något kontroversiellt eller impopulära.

Över tiden, varma ta sipprat in i den offentliga folkmun—förmodligen på grund av att journalister på Twitter. Det började med att utveckla en konkret definition (en på allvar impopulär åsikt) och började användas för att beskriva någon åsikt, inte bara de åsikter som dyker upp i artiklar.

(Den Tebow-eran mening som avses i varma ta är fortfarande flyter runt, och det används av vissa journalister att kritisera artiklar som tror att de är okunniga eller korkade. Ordböcker som Merriam Webster placera en tung vikt på denna äldre mening.)

Hur man Komma Med ett Hett Ta

fizkes/Shutterstock

Det är lätt att bemästra konsten av hot krävs: du behöver bara några impopulära åsikter (eller en god känsla för humor). Om du hatar pasta sallad, till exempel, kan du inlägg “pasta sallad är trash” på din Facebook-eller Twitter-konto. Det är en solid heta ta som kunde lämna människor skumbildning i munnen.

Eller, du kan göra saker och ting mer behaglig genom att införa din idé som ett hot att ta. Kan du säga “varma ta: ranchen är det värsta krydda,” eller “heta ta: sneakers är ful.” Detta låter folk veta att du bara försöker vara rolig, eller att du försöker att kasta ut din åsikt utan att få en allvarlig kamp.

Du kan också ringa ut hot tar på sociala medier eller i person. Samtidigt som förmodligen bästa för att ignorera avsiktligt kontroversiella åsikter (särskilt online), hänvisar till “detta är ett allvarligt hot att ta” kan ta del av kanten av en konversation. Det är ett tecken som du vägrar att ta betet.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Windows 7 är “Extended Security Updates Kommer att Arbeta
  • “Windows-10: s telefonsamtal Kommer att Stödja Alla Android-7+ – Telefoner
  • “Vad Är Patch-tisdag för Windows, och När Är Det?
  • “Inaktivera Interaktiva Pop-Up-Annonser på Din TV-Roku
  • “Vad är Nytt i macOS 10.15 Catalina, Tillgänglig Nu