Hur Windows 7 är “Extended Security Updates Kommer att Arbeta

0
80

Windows 7 är inte länge för den här världen. Den 14 januari 2020, Microsoft slutar “utökat stöd för Windows 7, och det kommer att sluta få uppdateringar. Men det finns en väg runt det: Betala för “Extended Security Updates”.

Normal säkerhetsuppdateringar Slutet på januari 14, 2020

Först släpptes den 22 oktober, 2009, Windows 10 närmar sig sitt tioårsjubileum. Den 14 januari 2020, Windows 7 kommer att lämna “extended support.” Microsoft kommer att sluta utfärda rutin säkerhetsuppdateringar, och mjukvaruutvecklare kommer så småningom att sluta stödja den med senare versioner av deras mjukvara. Ny hårdvara fungerar inte på Windows 7 om hårdvarutillverkare inte göra arbetet med att stödja det specifikt.

I grund och botten, det är Windows XP igen. Windows 7 kanske har mer uthållighet, men det kommer att gradvis blir kvar av mjukvara och hårdvara utvecklare. Fler säkerhetshål hittas i det—många av de brister som finns i Windows-10 påverkar Windows 7—och Microsoft kommer inte att uppdatera dem. Denna gamla operativsystem kommer att bli mindre säker. Microsoft har varnat folk om detta i flera år, och nu är dagen nästan över oss.

RELATERAT: Hur Undvika att Windows 7 är Slutet-av-Stöd Nags

Microsoft Kan Utfärda Vissa Gratis Uppdateringar

Om Windows XP har lärt oss något, det är att Microsoft kan släppa säkerhetsuppdateringar för Windows 7 för att alla ändå.

Även i 2019, fem år efter att stödet upphört att gälla, Microsoft tog det ovanliga steget att utfärda en säkerhetsuppdatering för Windows XP. Windows Update-pipeline för XP hade tydligen länge stängts, så att Windows XP-användare måste ladda ner och installera uppdateringen manuellt—men det var tillgänglig.

Fortfarande, Microsoft har inte lappat alla säkerhetshål för Windows XP. Bolaget kommer inte att uppdatera dem alla för Windows 7, heller. Särskilt dåligt hål—som Windows XP fel som kan göra det möjligt för en mask att spridas över internet genom att infektera dem gamla Windows XP-maskiner—kan lagas. Men lita inte på att få säkerhetsuppdateringar för de flesta brister Microsoft patchar i andra versioner av Windows.

Organisationer Kan Få Utökat Säkerhetsuppdateringar

Den genomsnittliga hem datoranvändare bör lämna Windows 7 bakom dig och uppgradera till en modern version av Windows som Windows 10. Om du har programvara eller maskinvara som kräver Windows 7, överväga att isolera Windows 7-maskinen från internet eller köra programvaran i en virtuell maskin på en modern version av Windows.

För företag som behöver mer tid innan uppgradering, Microsoft säljer “Extended Security Updates”. Med andra ord: Microsoft kommer att fortsätta att skapa uppdateringar, men du kan bara få dem om du betalar.

Dessa är utformade som en nödlösning. Dessa uppdateringar kommer att bli dyrare för varje år. Microsoft vill att företag, myndigheter och andra organisationer för att flytta till en modern version av Windows. Att de finansiella kostnaderna kommer förhoppningsvis att uppmuntra det.

Hemanvändare Kan inte Köpa Dem

Den genomsnittliga Windows 7-användare kan inte köpa dessa uppdateringar, dock. De är endast tillgänglig för företag och andra organisationer.

Några goda nyheter: i Stället för att bara vara tillgängliga för större företag med volume licensing-avtal, Windows 7 Extended Security Updates (nämligen esus) kommer att vara tillgängliga för företag i alla storlekar—även små och medelstora företag.

Microsoft kommer inte att sälja dig dessa uppdateringar direkt, och de är inte tillgängliga via vanlig detaljhandel. Enligt Mary Jo Foley, Microsoft tjänstemän säger att dessa nämligen esus måste köpas “av kvalificerade Cloud Solution Provider partner.” En Microsoft blogginlägg om Windows 7 support uppmanar berörda parter att “du nå ut till din partner eller Microsoft-konto för ytterligare information.”

Hur Mycket Kommer Extended Security Uppdateringar Kostnad?

Bara för att du kan köpa dem betyder inte att du ska. Microsoft inte släppa prislista offentligt. Microsoft watcher Mary Jo Foley har några detaljer, även om hon anser att dessa priser kan vara förhandlingsbart.

För organisationer med Windows 7 Enterprise, uppdateringar kommer att kosta $25 per enhet under det första året, $50 per enhet under det andra året, och $100 per enhet i den tredje. Detta är en “add-on” till en Windows-volymlicensavtal.

Organisationer med Windows 7 Pro-enheter kommer att betala $50 per enhet under det första året, $100 per enhet i den andra, och $200 per enhet i den tredje. Detta kräver inte en volume licensing-avtal.

Microsofts dokumentation anger att ingen minsta inköp är nödvändigt—tekniskt, kan du bara betala för uppdateringar till en enda enhet.

Med Windows 7 fortfarande är installerad på över 35% av Datorer enligt vissa beräkningar, många organisationer kommer utan tvekan att betala för dessa utökade säkerhetsuppdateringar.

Lyckligtvis, om du är en hemanvändare, kan du fortfarande uppgradera till Windows 10 gratis—även om Microsoft inte publicera detta trick.

RELATERAT: Du Kan Fortfarande Få Windows 10 Gratis Med Windows 7, 8 eller 8.1-Tangenten

LÄS NÄSTA

  • “Vad Är en “Heta ” Ta” och Där Gjorde den Frasen Kommer Från?
  • “Windows-10: s telefonsamtal Kommer att Stödja Alla Android-7+ – Telefoner
  • “Vad Är Patch-tisdag för Windows, och När Är Det?
  • “Inaktivera Interaktiva Pop-Up-Annonser på Din TV-Roku
  • “Vad är Nytt i macOS 10.15 Catalina, Tillgänglig Nu