Hur man tar Bort Aktivering Lås på en iPhone

0
94
Hadrianus/Shutterstock

Aktivering Lock gör iphone som är mindre attraktiva för tjuvar. När du ställer upp en iPhone, den är kopplad till ditt iCloud-ID. Även om någon stjäl den, de kan inte ställa in det och använda det om du inte tar bort Aktivering Lås.

Tyvärr, brottslingar är inte de enda människor frustrerade av Aktivering Lås. Om du köper en begagnad iPhone och inte inser att det är låst, till exempel, kan du sluta utelåst av din nya telefon. Här är hur man kan kringgå det.

Vad Är Aktivering Lås?

När du först aktivera din iPhone, Apple gör en anteckning av enhetens unika identifierare och ditt Apple-ID. Det sedan band din iPhone unik identifierare till ditt Apple-ID. Detta är för att förhindra att någon annan Apple-Id från att använda enheten. Utan den kombination av användarnamn och lösenord för ditt Apple-ID, din iPhone kan inte återställas och användas av annan person.

Du troligtvis inte märka närvaron av Aktivering Lock tills du återställer din iPhone eller installera en större iOS uppgradering. Vid denna punkt, har du logga in med ditt Apple-ID för att verifiera din identitet och aktivera enheten.

Apple

Denna säkerhetsfunktion är nära kopplad till en annan kallas Hitta Min iPhone, som hjälper dig att hitta en saknad enhet. Om du aktivera Hitta Min iPhone på din enhet, kan du också aktivera Aktivering Lås. Som standard, båda är aktiverade på alla iPhones och bör så förbli.

Om du vill se om Hitta Min iPhone (och Aktivering Lock) är aktiverad, gå till Inställningar > [Ditt Namn] > iCloud > Hitta Min iPhone, eller logga in för att icloud.com/find för att se enhetens nuvarande läge.

Medan de flesta människor stöter ofta på problem med Aktivering Lås på begagnade iPhones, den funktionen är också på ipad och Apple Titta på. Precis som det gör på iphone, Aktivering låser en iPad eller Apple-Klocka från Apple ID som användes för att sätta upp det.

Hur till Återvinna Dina Apple-ID Lösenord

För att aktivera en iPhone, du helt enkelt logga in med ditt Apple-ID. Du måste veta din e-postadress och lösenord. Om du använder två-faktor autentisering kan du “Låsa upp med Kod” och sedan typ den enda-använd numerisk kod som Apple skickar till dig istället.

Om du inte känner till ditt Apple-ID, e-postadress, kan du slå upp det på Apples iForgot webbplats. Om du är osäker på vad ditt lösenord är, eller om du vill återställa det, du kan också göra detta på iForgot. Förutom att aktivera enheten måste du också din Apple referenser för att ställa upp i App Store, FaceTime-samtal, och iMessage.

Om du inte kan återställa ditt Apple-ID lösenord eller återställa din e-post adress, ringa Apple Support. Om du är i USA, telefonnumret är 1-800-APL-CARE. Och du behöver inte ha en Apple Care planerar att kalla.

Be Apple att ta Bort Aktivering Lås för Dig

Om du fortfarande inte kan aktivera din iPhone, det är en sak som du kan prova. Apple kommer att ta bort Aktivering Lock från en enhet för vilken du har en giltig köpehandling. Du kan göra detta på ett av två sätt:

 1. Boka tid hos din lokala Apple Store. Ta din enhet, ditt bevis på att inköpet, och ditt bästa leende.
 2. Ring Apple Support och förklara situationen. Be rep för att ta bort Aktivering Lock från din enhet på distans.

Vi ringde våra lokala Apple Store, och båda dessa alternativ har förklarat för oss. Den representant berättade borttagning av Aktivering Lock från enheter (både i butik och över telefon) oftast “faller inom ramen för våra kostnadsfria tjänster,” så, du ska inte behöva Apple Care för heller.

Rep kommer att varna dig att det finns en god chans att din iPhone kommer att tas bort under denna process. Stödet personalen vi pratade med sade att inte alla iPhones hamna raderas, men du måste skriva ett undantag för arbete Apple utför.

Detta är bara en anledning till varför du bör alltid ha en iPhone backup.

Undvika Aktivering Lås När du Köper en Begagnad iPhone

En av de största nackdelarna av Aktivering Lås är hur det påverkar andra-hand försäljning. Många människor som inte inser att deras enheter är låsta till sitt Apple-Id när de säljer dem. Likaså många köpare är medvetna om det när de köper en begagnad iPhone.

Om du köper en iPhone via en tjänst som eBay, du bör omfattas av köparen skydd för något som du inte kan använda. Tyvärr, detta skydd inte sträcker sig till face-to-face transaktioner. Här är några sätt du kan undvika att köpa en enhet som du inte kan aktivera:

 • När du slår på iPhone, bör du se “Hej” set up-skärmen uppmanar dig att “Ange upp din iPhone” för första gången. Detta innebär att den är aktiverad och inte är låst till ett annat Apple-ID.
 • Om enheten frågar efter ett lösenord, det har inte raderats. Be säljaren att gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Radera allt Innehåll och Alla Inställningar och radera enheten. Efter detta är gjort, “Ställ upp din iPhone” – skärmen visas.
 • Om enheten frågar efter ett Apple-ID och lösenord, det är låst och värdelösa att du är i sitt nuvarande tillstånd. Be säljaren att logga in med sitt Apple-ID och lösenord för att aktivera enheten. Han kommer också att behöva gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Radera allt Innehåll och Alla Inställningar för att radera enheten. Återigen, om detta var gjort, kommer du att se “Ställ in din iPhone på tv-skärmen.

Om säljaren vägrar att göra något av ovanstående, gå bort från försäljning. När du är nöjd enheten är olåst (och att det fungerar), fortsätta med försäljningen.

Var extra försiktig om du bestämmer dig för att köpa en begagnad iPhone via internet—särskilt från klassificeras sajter, som Facebook Marknaden, Kijiji, och GumTree. Dessa webbplatser erbjuder lite att ingen köparen skydd, så du är långt mer sannolikt att fastna med en dyr papperspress.

Be Säljaren att Inaktivera Aktivering Lås på Distans

Om du redan har köpt en iPhone som är låst, allt hopp är inte förlorat! I en perfekt värld, säljaren bara glömt att stänga av det eller inte inser att de har funnits i första hand. Lyckligtvis, kan säljaren ta bort enheten från hennes konto på distans.

Du måste kunna kommunicera med säljaren för att detta ska fungera, så bränn inte dina broar för tidigt om du känner att du blev lurad. För att frigöra enheten från den tidigare ägaren är Apple-ID, säljaren måste slutföra följande steg:

 1. Logga in med sitt Apple-ID på icloud.com/find.
 2. Klicka på “Alla Enheter” och välj den relevanta iPhone.
 3. Om “ta Bort Konto” finns, hon ska välja det.
 4. Annars kan hon klicka på “Radera iPhone” och sedan “ta Bort från Kontot.”

IPhone i fråga bör inte längre vara låst till en Apple-ID. Du kan behöva starta om enheten innan du ser några förändringar.

Tjänster från tredje Part Som Erbjuder sig att Låsa upp Enheten

Många tredje-parts tjänster kommer att låsa upp din enhet mot en avgift. Men vissa gör så för att utnyttja sårbarheter i Apples mjukvara, och andra används av brottsbekämpande myndigheter. Ingen av dem är officiella, och det finns ingen garanti för att de ska fungera.

Några “skilsmässa” på din enhet från Apple för att kringgå Aktivering Lås. Detta ger dig tillgång till iPhone, men Apple kommer sannolikt att svartlista den. Detta innebär att det inte får några framtida iOS uppdateringar, inte heller kommer du att kunna använda iMessage, ringa samtal via FaceTime, eller om du vill hämta appar från App Store.

De enda legitima och tillförlitliga metoder för att låsa upp din iPhone är de som vi berört ovan.

Sälja Din Gamla iPhone? Inaktivera Aktivering Lås

Innan du säljer din iPhone, bör du göra två saker: inaktivera Aktivering Låsa och radera enheten till fabriksinställningarna. Den första garanterar säljaren kan använda din enhet och den andra håller dina data privata.

Följ dessa steg för att inaktivera Aktivering Lås:

 1. I Inställningar, tryck på ditt namn överst på listan.
 2. Tryck på “iCloud”, och tryck sedan på “Hitta Min iPhone.”
 3. Toggle off “Hitta Min iPhone” och skriv sedan ditt Apple-ID lösenord.

Nu kan du följa dessa steg för att återställa din enhet:

 1. Gå till Inställningar > Allmänt > Återställ.
 2. Tryck på “Radera allt Innehåll och alla Inställningar,” bekräfta dina beslut, och sedan vänta på förfarandet för att slutföra.

När du ser “Hej” skärm som säger, “Ställ in din iPhone,” du kan sälja din enhet.

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Ställer Upp en Smarthome Utan Moln
 • “Hur Snabbt kan Skapa Din Egen Webbläsare Chrome Tema
 • “Skapa Alias och Skal Funktioner på Linux
 • “Vad Är Apple Arkad? Här hittar du Allt Du Behöver Veta
 • “Vad Är Ultra Wideband, och Varför Är Det I iPhone-11?