Smart Toaletter Göra Mer Känsla Än De Flesta Smarthome Tech

0
48
Ove Dekorer

Smart toaletter är rumpan av alla smarthome skämt, men de kan vara lösningen för hygien -, miljö-och tillgänglighetsfrågor. I själva verket smart toaletter kan vara mer förnuftig än den smarta lampor eller ansluten ringklockor som vi besatta över.

För det första, Vad Är en Smart Toalett?

Toaletter är mycket enkel. De har en tank och en skål. När du spolar i toaletten, vatten från tanken kommer in i skålen, och gravitation krafter innehållet att försvinna ner i ett rör. Det är allt som finns till den.

Eftersom toaletter är så enkelt, bara om något som går utöver funktionen av dumpning vatten i en skål som kan kallas för “smart toalett.” Så för den skull denna artikel, vi kommer att säga att smart toaletter måste ha någon av följande egenskaper:

  • Robust Byggd-I Bidéer: Alla smarta toaletter har en inbyggd bidé (butt dusch). Dessa bidéer kommer ofta med temperatur och tryck kontroller, och vissa har även butt torktumlare, så att du aldrig behöver använda en handduk.
  • Automatiserade System: Smart toaletter tenderar att har en liten bit av automation. Några öppna upp eller spola på egen hand, medan andra är självrengörande, self-deodoriserande, eller overflow-skyddade.
  • Roliga Funktioner: Du har säkert hört talas om att smart toaletter har kinden-uppvärmningen wc-stolar, night lights, och inbyggda högtalare. Du har rätt.

Lägg märke till hur vi inte nämna smartphones. Det finns gott om IoT smart toaletter i världen idag, men de flesta smart toaletter förlita sig på en kontrollpanel, inte en app (eller en smart assistant). Detta beror främst på att du måste sitta på en toalett för att använda det, och det finns ingen anledning att över komplicera saker och ting med Wi-Fi-anslutning eller fjärrkontroller.

Nu vet du vad en smart toalett är, men vad är det som gör dem så speciella? Varför skulle någon som vill ha en magisk bidé eller en värmande plats? Hur är en smart toalett är mer förnuftig än en smart lampa?

De Gör Hygien Enkelt för Alla

Sergey-73/Shutterstock

Till skillnad från andra smarthome produkter, smarta toaletter fungera som mer än bara lyxvaror. De har potential att förbättra din hygien, och mest av att eventuella kretsar kring tekniskt robusta bidéer att komma med smarta toaletter.

Bidéer är i grund och botten duschar för din rumpa. De rena din rumpa bättre än toalettpapper kan, och att de inte orsakar torka-relaterade frågor som kliande rumpa och hemorrojder. Bidéer är också mer miljövänligt och billigare än toalettpapper eller våtservetter, och till skillnad från våtservetter, bidéer inte lukta som en förskola.

Men varför dessa smarta toaletter har en sådan robust bidéer? Varför de har en justerbar vattentryck, temperatur kontroller, och hårtorka? Bra om du kommer att vara hygienisk, kan du lika gärna göra det roligare. Det är hur vi närmar oss vår andra hygieniska problem—det är enkelt att justera temperaturen i vår dusch, trots allt.

Bidéer är också bra för tillgängligheten. Det är lättare att spraya din rumpa än det är att torka rumpan, särskilt om du är äldre eller fysiskt funktionshindrade. Den “lyx” har som du ser i smart toaletter, som baken fönar, kan hjälpa människor att behålla sin självständighet.

Mest “Lyxiga” Smart Toalett Funktioner Finns för en Anledning

Kohler

Okej, men smart toaletter är mer än bara bidéer. Gör folk verkligen behöver uppvärmningen wc-stolar, självrengörande skålar, eller musikaliska toaletter?

Konstigt nog så är svaret ja. Japan, världens ledare i toalett-tech, ansvarar för ding-dong-dumpning smart toaletter på vår dörr. Som det visar sig, de flesta smart toalett funktioner sträcker sig från den specifika badrum behov av det Japanska samhället.

Japan har världens största äldre befolkningen. Ca 33% av den Japanska befolkningen är över 60 år. Du kan nog berätta om detta kommer. Själv öppna wc-stolar, självrengörande skålar och andra “onödiga” toalett funktioner finns till stöd Japans åldrande befolkning.

Sedan är det frågan om arbete. En åldrande befolkning leder till en reducerad personalstyrka. Automatiska toaletter med självrengörande, deodoriserande, och overflow-skydd funktioner kan minska behovet av vaktmästeri arbete, vilket tar en viss stam av Japanska företag.

Vi kommer inte att teoretisera om varför alla smarta toalett funktion finns vi bara gör den grad att de finns av en anledning. Medan en värmande plats kan inte vara nyttigt för dig, det kan vara bra att någon som inte har centralvärme i deras lägenhet. Och medan du kanske älskar tanken på en toalett som spelar musik för att dölja ljudet av ditt, um, badrum ljud, kan en annan person föredrar att bara vrida på kranen istället.

De är Mer Effektiva Än Vanliga Toaletter (Ibland)

testning/Shutterstock

TOTO, en Japansk toalett företag, är pionjär för smarta toaletter. Företagets innovation började på 80-talet—det är då man listat ut hur man kan integrera bidéer inne på toaletter. På 90-talet, TOTO uppfann toaletter som är resistenta mot ringen fläckar. Nu säljer företaget toaletter som bara använder en liter vatten eller mindre per spolning. Ca hälften av en liter mindre än de flesta HAN toaletter.

Okej, en halv gallon är inte mycket av en skillnad. I USA, du betalar endast om en krona för varje liter toalett vatten som du förbrukar (förbrukar ≠ äter). Men dessa saker lägga upp över tid. Vid sidan av minskad användning av vatten, smart toaletter ibland har inbyggd läcka sensorer och överfyllnadsskydd, som kan hjälpa till att förhindra obehagliga och dyra olyckor.

Och vi kan inte glömma toalett papper. Varje Svensk använder ca 30 rullar toalettpapper varje år, och saker är inte så bra för miljön, plånboken, eller dina rör. Smart toaletter, med sin robusta bidéer, skulle kunna minska eller eliminera din toalett papper användning.

Det bör nämnas att smart toaletter kan använda en del el för att driva lampor, högtalare och motorer. Plus, ca 18% av din elräkning går till uppvärmning av vatten, och de timmar du spenderar med din smart toalett är uppvärmda och bidé kommer bara att bidra till att bill.

Var vill Du Köpa en Smart Toalett?

TOTO

Smart toaletter mer meningsfullt än smarta lampor, smarta pluggar, och visar smarta. De är inte bara lyx objekt. De gör faktiskt hygien roliga, spännande och lättare.

Ja, du är en mogen vuxen, och du behöver inte ha “kul” när du rengör din rumpa. Saken är den att vi lever i en tid där Forbes publicerar artiklar om huruvida du bör tvätta dina ben. Vi behöver göra några allvarliga hygieniska framsteg, och vi kan lika gärna börja från botten. Istället för att släppa hundratals på dekadenta dörrklockor, vi måste nypa våra slantar, dra åt våra tarmar, och köpa en ljuvlig loo.

Du kan köpa en smart toalett från i princip alla stora återförsäljare. Amazon säljer smarta toaletter, Home Depot säljer smarta toaletter och toalett tillverkare som TOTO har sina egna webbplatser. Vi föreslår att du letar efter en smart toalett, som har grundläggande, pålitliga funktioner som inte behöver mycket service (mer motorer motsvarar mer problem). Det kan även vara klokt att undvika att Wi-Fi-ansluten toaletter, helt enkelt eftersom dess app-stöd kan avbrytas när som helst.

Åh, det finns också en billigare, enklare alternativ. Innan smart toaletter blev sin egen sak, TOTO (den Japanska toalett bolaget) hade en hel del framgång som säljer något som kallas en WASHLET. Detta är föregångaren till smart toaletter, och det har många av de funktioner som du förväntar dig från en smart toalett (uppvärmningen sits, justerbar bidé, luktreducerande dimma, etc.).

Du kan fortfarande köpa en WASHLET, och finns det några liknande produkter på marknaden, som Bio Bidé BB-600 och Bio Bidé BB-2000. Dessa enheter är inte lika robusta som smart toaletter, men de är mycket mer lyxiga än din nuvarande toaletten (eller den grundläggande bidéer som du kan bifoga till din wc-stolen).