Hur man Ställer Upp en Smarthome Utan Moln

0
88
weedezign/Shutterstock

Det enklaste smarthome tech använder molnet för att göra tunga lyft. Men det innebär att du ger upp din integritet. Och om företaget stänger ner, så gör din smarthome. Här är hur att kringgå moln i dina smarthome setup.

Varför ett Lokalt Kontrollerade Smarthome?

Nullplus/Shutterstock

Moln-som drivs smarthomes är funktionsrik och har några trevliga, men de kommer med nackdelar.

Först, du måste ge upp en smula avskildhet. Google, Amazon, Apple, och även Microsoft röst assistenter som används för att spela in allt som du sagt till dem, och ofta skickas dessa inspelningar till människor för granskning. Samtidigt som Google, Amazon och Apple har vidtagit åtgärder för att mildra denna oro, Microsoft fortfarande inte har ändrats något. Vissa moln-drivna enheter också registrera dina aktiviteter. Tillverkare använda informationen för att förbättra systemen, men i vissa fall kan de sälja din anonymiserade data.

För det andra, om bolaget moln som driver din smarthome tech stänger butiken eller överger den smarthome kategori, dina enheter kommer inte längre att fungera.

Detta mycket sak hände med Lowe ‘s Iris och Tour” hubbar. Likaså Best Buy nyligen meddelat att man stänger ner den Insignier smarthome linje. Så, Insignier smarta pluggar, kameror, ljus och växlar kommer att sluta fungera. Och om du har en Insignier Smart Wi-Fi Frys, snart är det bara en frys.

Om du bygger ett lokalt kontrollerade smarthome, du kringgå alla dessa frågor. Din data inte lämna ditt hem, och även om en tillverkare avslutas, dina enheter fortsätter att arbeta.

Tänk dock på, att skapa en lokal-kontrollerad smarthome är inte för svag i hjärtat. Men det här är vad du behöver göra för att sparka moln till trottoaren.

Börja med en Lokalt Styrd Nav

Hubitat

Varje smarthome behöver en hjärna för att driva det. Tyvärr, de flesta av tiden, de som är “hjärnan” innebär molnet. Till exempel, både Blinkning och SmartThings erbjuder nav med en viss mängd av lokal kontroll, men att de fortfarande nå ut till internet för vissa funktioner.

Tack och lov att du har andra alternativ, såsom Hubitat, en helt lokalt kontrollerade hub. Alla kommandon som du skickar till den eller automation du ställa in kör på den lokala nivån. En annan fördel med Hubitat är att det är en pre-inbyggda system. Nackdelen är processen att sätta upp det skapar automations liknande komplicerat routerns gränssnitt.

Hem Assistent är ett bygg-din-egen-nav lösning. Med det här alternativet kan du få exakt smarthome du vill, med alla funktioner du vill ha. Men, du måste göra allt själv, inklusive byggnaden navet från en Raspberry Pi.

Av dessa två alternativ, Hem Assistent gränssnitt är mer polerad, men Hubitat setup-processen är mer användarvänlig.

Andra alternativ, som OpenHab, erbjuder liknande funktioner. I alla fall, men du bör räkna med att göra fler inställningar än vad du skulle göra med en moln-vänlig knutpunkt som Blinkning.

Också vara försiktig med vilka val du aktivera—om du ansluter till en tjänst i molnet, alla dina smarthome data kan och kommer att gå till molnet.

Byt till Z-Wave eller ZigBee Enheter

Z-wave, ZigBee

Nu har du en lokal knutpunkt, du behöver utrustning för att driva din smarthome. Alla Wi-Fi-baserade pluggar, lampor, lås, eller växlar har att gå. De flesta Wi-Fi smarta enheter ansluta till en cloud-tjänst för att arbeta, även när du använder dem med ett nav.

Använd i stället antingen Z-Wave eller ZigBee-enheter. Vilket du väljer är upp till dig, men de är mer lika än olika.

Z-Wave enheter tenderar att sända på en längre räckvidd, så att du kan placera dem längre bort från varandra. ZigBee enheter skapa större mesh-nätverk, så om du har en hel del av dem, avståndet är inte en fråga. Antingen sätt, välja ett protokoll och hålla på med det så mycket som möjligt.

Du kan köpa Z-wave eller ZigBee glödlampor, strömbrytare, stickkontakter, lås och mycket mer.

RELATERAT: ZigBee vs Z-Wave: att Välja Mellan Två Stora Smarthome Standarder

Diket Röst Assistenter

Josh Hendrickson

Röst assistenter är en av de mest bekvämt sätt att styra din smarthome. Men om du använder Googles Startsida eller Amazon Echo, du engagera molnet. Vad säger du kan hamna på företagets servrar, även om Google kan du opt-out.

Även med opt-out-möjlighet du fortfarande använder molnet, och din röst kommer alltid att företagets servrar. Om målet är att strunta i moln, det är inte bra nog. Tyvärr, vi kan inte rekommendera att en fungerande lokal röst assistent som alla använder molnet, åtminstone till viss del.

Att ge upp bekvämligheten med röststyrning kan tyckas hårt, men du har ett annat alternativ: automation.

Automatisera Allt

Stanisic Vladimir/Shutterstock

Utan en röst assistent, du behöver ett annat sätt att styra din smarthome. Tack vare din hubb, kan du styra allt i en enda app. Men det är inte alltid lätt—särskilt om du har yngre familjemedlemmar som inte har smarta enheter.

Det är okej, men. När du använder ett lokalt kontrollerade Z-Wave eller Zigbee-hubb, som du kan aktivera din smarthome s supermakt—automation. Du kan använda automation för att slå på eller stänga av ljusen när du går in i eller lämnar ett rum. Du kan slå på din uppvärmd filt när du går in i sovrummet på en kall natt. Och din smarthome kan stänga av sig själv när ingen är hemma.

Den dyraste och mest utmanande delen av denna satsning är att ställa upp i automation. Först behöver du en mängd av rörelse, temperatur -, kontakt-och vatten-sensorer. Räkna med att spendera någonstans i intervallet $30 till $60 per sensor. Och, som du troligen vill automatisera hela ditt hem, behöver du mer än en av varje sensor.

När du har ditt hus dekorerad med sensorer, är ditt nästa steg för att lära din valda hub automation motor. Den grundläggande förutsättningen är oftast “om detta, då som” förhållanden. Om badrummet sensorn detekterar rörelse, slå på ljuset. Om vardagsrummet är tomt i mer än 10 minuter, slå av smarta pluggar.

Som du behärska reglerna, vissa knutpunkter (som Hubitat) kan utföra mer komplicerade scenarier. Du kan till exempel kombinera villkor, till exempel tid på dygnet och om någon är i rummet innan navet vänder på golvet fläkt.

Det yttersta målet är en smarthome som räknar dina behov och arbetar proaktivt, i motsats till en som reagerar på röstkommandon.

Det tar en viss ansträngning att sätta ihop ett helt lokalt kontrollerade smarthome. Du kan också köpa nya komponenter, lära sig nya regler och att ge upp röstkommandon. Men du har total kontroll över dina data och en smarthome som fungerar precis som du vill ha det till. Processen är dyr, men kan vara värt det i det långa loppet.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Snabbt kan Skapa Din Egen Webbläsare Chrome Tema
  • “Skapa Alias och Skal Funktioner på Linux
  • “Vad Är Apple Arkad? Här hittar du Allt Du Behöver Veta
  • “Vad Är Ultra Wideband, och Varför Är Det I iPhone-11?
  • “Hur man Använder en Mus Med Din iPad eller iPhone