Wat Is Ultra-Breedband, en Waarom Is Het In de iPhone-11?

0
38
Apple

Apple ‘ s nieuwe iPhone-11-apparaten zijn voorzien van een “U1” chip met ultra-wideband (UWB) technologie. Dit is geen nieuwe technologie, maar het is de eerste keer dat het in een moderne smartphone. Het gaat niet alleen over iPhones: Android-telefoons zou ook UWB.

Wat Kan Ultra-Wideband Voor Gebruikt Worden?

Apple had geen moeite met vermelding van deze functie tijdens de iPhone 11 release event, maar het is vermeld op de website van Apple. Als Apple het zegt, ultra-wideband technologie biedt “ruimtelijk inzicht.”

In eerste instantie, Apple alleen maar adverteert een UWB-functie: Wanneer de iOS 13.1 update aankomt op September 24, “AirDrop wordt nog beter met de richtingsgevoeligheid van bewust suggesties.” In andere woorden, je kunt met je iPhone in iemand anders zijn iPhone en AirDrop weet u waarschijnlijk wilt verzenden dingen voor hen. Vandaag de dag, je iPhone maakt gebruik van Bluetooth om te begrijpen wie er om u heen. Het niet weten wie je aan het bekijken bent of waar ze precies zijn.

Anders gezegd: met Deze functie kan een iPhone of een andere smartphone die u implementeert het—om precies te ontdekken waar andere objecten in de fysieke ruimte. Dat is iets wat ontbreekt op de smartphones van vandaag.

Hoe Werkt Het?

Zoals Bluetooth en Wi-Fi, ultra-wideband is een draadloos communicatie-protocol die gebruik maakt van radiogolven.

Ultra-wideband biedt hoge bandbreedte met een laag energieverbruik, maar het werkt alleen over korte afstanden. Dat is de reden waarom andere draadloze technologieën zoals Bluetooth en Wi-Fi zijn nog steeds nuttig: Ze hebben een groter bereik. In tegenstelling tot de “smalband” technologieën, UWB waarbij gegevens worden verzonden over een grotere frequentie (meer dan 500 MHz).

Bluetooth en Wi-Fi zijn onbetrouwbaar manieren van detectie-afstand en positie. Zeker, een apparaat met een sterker signaal is waarschijnlijk dichterbij dan één met een zwakkere, maar dat is alles wat je kunt detecteren en het is niet perfect, als signalen kunnen worden gestimuleerd te misleiden van het systeem. Plaats, afhankelijk van de signaalsterkte, de iPhone zal het meten van de round trip-tijd van het signaal te bepalen wat de afstand is van een ander apparaat. Door middel van meerdere antennes, UWB kan ook het meten van de hoek van het signaal komt uit. Een precieze hoek in combinatie met een nauwkeurige afstand betekent dat uw iPhone lokaliseren van een object op een redelijk nauwkeurige locatie in de ruimte.

De exacte details van hoe Apple ‘ s U1-chip en ultra-wideband werken zijn onduidelijk, want er zijn verschillende versies van de standaard. Apple heeft nog niet onthuld in de tech specs toch. Maar Infsoft, die voorziet in een indoor positioning services voor industriële omgevingen met behulp van ultra-wideband, zegt dat zijn systeem is de nauwkeurigheid tussen de 10-30cm in tegenstelling tot 1-3 meter met Bluetooth bakens of 5-15 meter met Wi-Fi.

Wat is Er te Doen in de iPhone-11?

Apple

Deze technologie is een onderdeel van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Betere prioritering in de buurt van mensen voor AirDrop delen is slechts de eerste functie UWB zal inschakelen. Volgens Apple “het is net als het toevoegen van een zin naar de iPhone, en het zal leiden tot geweldige nieuwe mogelijkheden.”

De grootste capaciteit die voor de geest komt is het bijhouden van fysieke objecten. Apple is naar verluidt bezig met zijn eigen hardware tracking tags. Sluit het ene naar een object—als je sleutelbos, portemonnee, tas of—en u kunt de telefoon gebruiken voor het bijhouden van het object locatie. Deze zal naar verluidt gebruik van UWB, hoewel Apple heeft nog niet officieel aangekondigd is het product nog niet.

Vandaag, trackers, zoals Tegels Bluetooth gebruiken. Wanneer je in de buurt bent, moet u de “ring” van de tracker op te zoeken en het vinden door te luisteren naar het geluid wordt afgespeeld. In de toekomst, UWB kan het inschakelen van een iPhone voor het detecteren van een tracker veel meer precies, zonder geluid. In andere woorden, je iPhone kan je laten zien dat je sleutelbos waarschijnlijk viel in de bank kussens—en misschien zelfs tonen u de locatie op het scherm met behulp van Augmented Reality.

Dat is slechts een keer gebruiken. Jason Snell schrijft dat de U1-chip is “het begin van een ultra wideband revolutie.” Smarthome technologie kon weten precies waar de mensen (die UWB-telefoons) zijn in het huis. Andere apparaten dan-trackers kunnen beter integreren in Augmented Reality-toepassingen. Een telefoon kan worden gebruikt voor auto keyless entry—de auto kan gebruiken UWB om te verifiëren dat u ernaast alvorens het openen van haar deuren. Ultra-wideband kon maken met veel coole, nieuwe dingen mogelijk.

Wat te denken van Ultra-Wideband op Android Telefoons?

Deze functie is popping up op Apple ‘ s nieuwe iphone, maar niets is stoppen Android-telefoons van de uitvoering van gelijkaardige ultra-wideband-functies. Android-telefoons is vaak het voortouw te nemen van de Apple—slechts getuige te zijn van het verdwijnen van hoofdtelefoon aansluitingen en de verspreiding van de inkepingen. De nieuwe gesture controls in Android-10 nog een ander voorbeeld.

Natuurlijk, soms Apple volgt Android-telefoons, te overwegen NFC, die Android nam de leiding op voordat het werd toegevoegd aan iPhones jaar. Maar, als UWB blijkt nuttig, zouden we verwachten dat Android telefoon fabrikanten volgen en opnemen. Breng op dat ultra-wideband-revolutie.

LEES VERDER

  • “Hoe een Muis te Gebruiken Met Uw iPad of iPhone
  • “Het Gebruik van de XLOOKUP Functie in Microsoft Excel
  • “Browsers Brengen Automatische Donkere Modus Websites
  • “15 Speciale Tekens die U Moet Weten voor Bash
  • “Het Gebruik van de vinger Opdracht op Linux