Vad Är Ultra Wideband, och Varför Är Det I iPhone-11?

0
152
Apple

Apples nya iPhone-11-enheter innehåller en “U1” chip med ultra-wideband (UWB) teknik. Detta är inte en ny teknik, men det är första gången som det har varit i en modern smartphone. Det handlar inte bara om iphone: Android telefoner kan också få UWB.

Vad Kan Ultra-Wideband Användas Till?

Apple ville inte bry sig om att nämna denna funktion under den iPhone-11 släppa händelsen, men det är noterade på Apples webbplats. Som Apple uttrycker det, ultra-wideband-teknik erbjuder en “rumslig medvetenhet.”

Först, Apple endast annonserar en UWB-funktionen: När iOS 13.1 uppdateringen anländer den 24 September, “Luftlandsättning blir ännu bättre med riktat medveten förslag.” Med andra ord, du kan peka din iPhone på någon annans iPhone och Luftlandsättning vet du förmodligen vill skicka saker till dem. Idag, din iPhone bara använder Bluetooth för att förstå vem som är omkring dig. Det spelar ingen vet vem du tittar på eller om de är exakt.

Uttryckt på ett annat sätt: den Här funktionen gör att en iPhone eller någon annan smartphone som genomför det—just för att upptäcka om andra objekt som finns i det fysiska rummet. Det är något som saknas på smartphones idag.

Hur Fungerar Det?

Som Bluetooth och Wi-Fi, ultra-wideband är en trådlös kommunikation protokoll som använder radiovågor.

Ultra-wideband erbjuder hög bandbredd med låg strömförbrukning, men det fungerar bara över korta avstånd. Det är därför andra trådlösa tekniker som Bluetooth och Wi-Fi är fortfarande användbar: De har en längre räckvidd. Till skillnad från “smalband” teknik, UWB överför data över en bredare frekvens (över 500 MHz).

Bluetooth-och Wi-Fi är opålitliga sätt att upptäcka avstånd och position. Visst, en enhet med en starkare signal, är förmodligen närmare än en med en svagare, men det är allt du kan upptäcka—och det är inte perfekt, eftersom signalerna kan vara draghjälp för att lura systemet. Snarare än beroende på signalstyrka, iPhone kommer att mäta tidsfördröjningen av signalen för att bestämma avståndet är det från en annan enhet. Genom flera antenner, UWB kan också mäta vinkeln signalen kommer från. En exakt vinkel i kombination med ett exakt avstånd innebär att din iPhone kan sätta fingret på ett objekt till en någorlunda exakt läge i rymden.

De exakta detaljerna av hur Apple: s U1-chip och ultra-wideband kommer att fungera är oklart, eftersom det finns olika versioner av standarden. Apple har inte visat alla tekniska specifikationer ännu. Men Infsoft, som ger inomhuspositionering tjänster för industriella miljöer med hjälp av ultra-wideband, säger att dess systemets noggrannhet är mellan 10-30 cm i motsats till 1-3 meter med Bluetooth-beacons eller 5-15 meter med Wi-Fi.

Vad är Det som Gör iPhone-11?

Apple

Denna teknik är en del av iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone-11 Pro Max. Bättre att prioritera i närheten av människor för Luftlandsättning delning är bara den första funktionen UWB kommer att göra det möjligt. Enligt Apple: “det är som att lägga till en annan känsla till iPhone, och det kommer att leda till fantastiska nya möjligheter.”

Den största kapacitet som kommer att tänka på är att spåra fysiska objekt. Apple är enligt uppgift arbetar på sin egen hårdvara spårningstaggar. Bifoga en till ett objekt—som din nyckelring, plånbok eller väska—och du kan använda telefonen för att spåra objekt befinner sig. Dessa kommer enligt uppgift använder UWB, även om Apple har inte officiellt meddelat produkt ännu.

Idag, trackers som Kakel använda Bluetooth. När du är i närheten, du har att “ringen” tracker för att hitta den och hitta den genom att lyssna på ljudet som spelas. I framtiden, UWB kan göra det möjligt för en iPhone för att upptäcka en tracker mycket mer exakt utan ljud. Med andra ord, din iPhone kan visa dig att din nyckelring sannolikt föll i soffan kuddar—och kanske även visa er plats på skärmen med hjälp av Augmented Reality.

Det är bara en användning. Jason Snell skriver att U1 chip är “början på en ultra wideband revolution.” Smarthome-teknik kan veta exakt där människor (redovisat UWB-aktiverade telefoner) finns i hemmet. Andra enheter än uppföljningar kan integreras bättre i Augmented Reality-applikationer. En telefon kan användas för bil med keyless entry—bilen kunde använda UWB för att kontrollera att du står bredvid det innan du öppnar sina dörrar. Ultra-wideband kunde göra många coola nya saker möjliga.

Vad sägs Om Ultra-Wideband på Android-Telefoner?

Den här funktionen är poppar upp om Apples nya iphone först, men ingenting hindrar Android-telefoner från att genomföra liknande ultra-wideband funktioner. Android-telefoner ofta ta ledningen från Apple—bara bevittna försvinnande hörlursuttag och sprida hack. Den nya gest kontroller i Android-10 är ännu ett exempel.

Naturligtvis, ibland Apple följer Android-telefoner, för—överväga NFC, som Android tog ledningen på innan det lades till iPhones i år. Men, om UWB visar sig användbart, skulle vi förvänta oss att se Android-telefon tillverkare att följa efter och ta med det. Sätta på den ultra-wideband revolution.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder en Mus Med Din iPad eller iPhone
  • “Hur man Använder XLOOKUP Funktion i Microsoft Excel
  • “Webbläsare tar med Automatisk Dark Mode till Webbplatser
  • “15 specialtecken som Du Behöver Veta för att Bash
  • “Hur att Använda Kommandot finger på Linux