Vad Är Apple Arkad? Här hittar du Allt Du Behöver Veta

0
123
Apple

Apple Arkad är ett nytt spel prenumerationstjänst som till slut kommer att ge tillgång till över 100 spel för iphone, iPads, Mac-datorer och Apple TV-enheter. Det kostar 4,99 usd per månad för en hel familj, och din första månaden är gratis.

Tjänsten är initialt att lansera iPhone, iPad, Mac och Apple TV versioner följer snart efter. Här är vad du behöver veta om den nya tjänsten.

Vad är Apple Arkad?

Apple Arkad är ett månatligt abonnemang som kostar 4,99 usd, med en fri rättegång-i månaden för att få du startade. Tjänsten innehåller exklusiva spel som endast finns tillgängliga via Apple Arcade, liksom på tredje part titlar som finns att köpa på andra plattformar. Du kan inte separat köpa spel som finns tillgängliga via Apple Arcade på App Store.

Apple säger att det kommer att lägga till nya spel till tjänsten varje månad, men som alla abonnemang bör du också räkna med äldre spel att försvinna (och kanske dyker upp till försäljning på App Store istället). Det finns inga annonser, inga begränsningar på play, och du inte behöver en internetuppkoppling för att spela spel som laddats ned via Apple Arcade.

Tjänsten är inte ett spel för streaming-tjänsten som PlayStation Nu eller Google Arenor. När du registrerar dig för Arcade, kan du ladda ner så många spel som du kan passa på enheten och köra dem direkt. Det är mer jämförbar med en tjänst som Netflix.

Är Apple Arcade Bra Värde?

Om inte Apple Arcade representerar bra värde beror helt och hållet på din App Store utgifter vanor. Om du spenderar mer än $5 på spel per månad, då kan du kanske motivera $60 per år som du kommer att spendera på en Arkad-abonnemang. Det är också viktigt att notera att ingen av spel på Apple Arcade kommer att omfatta microtransactions eller gratis-att-spela ekonomier. För $5, du får allt utan extra annonser eller avgifter.

Du kan även doppa i och ut ur Apple Arcade när du har tid. Om du har några långa flygningar kommer upp då $5 känns som ett fynd jämfört med kostnaden för en full-pris Nintendo Byta spel—eller något annat du kan hitta i en airport departure lounge.

Ett område där Apple Arcade är en utmärkt värde för användare av Familjen Delar. En enda Apple Arcade prenumeration på $4,99 per månad kan delas mellan ett helt hushåll förutsatt att du har satt upp Familjen att Dela och köpte ett abonnemang.

Vilka Enheter Som Fungerar Med Apple Arkad?

Apple Arcade lanserats på iPhone i och med lanseringen av iOS 13 September 19, 2019. Den 24 September, kommer tjänsten att rulla ut på iPad som en del av iPadOS 13 uppdatera, och på Apple TV via tvOS 13. Apple Arcade slutligen anländer på Mac med lanseringen av macOS Catalina.

apple.com

En av de stora drar av tjänsten är möjligheten att starta ett spel på en enhet och plocka upp den på en annan utan att förlora din plats.

Hur Gör Du För Att Få Apple Arkad?

Det första du måste göra innan du registrerar dig för Apple Arcade är att uppgradera din iPhone eller iPad till iOS 13 (eller iPadOS 13). För att göra detta huvud till systeminställningar > Allmänt > programuppdatering och följ instruktionerna för att uppdatera din enhet. Se till att du har säkerhetskopierat din iPhone innan du uppgraderar.

Med iOS 13 installerad, starta App Store och blick på fliken längst ned på skärmen. Du kommer att se en ny flik med titeln Arcade. Peka på det, och du kommer att uppmanas att registrera sig för en gratis testperiod av Apple Arcade. När du är klar kan du ta del av de spel som finns tillgängliga för dig på Arcade-fliken i App Store.

Apple TV-användare måste installera den tvOS 13 uppdateringen sedan lanseringen App Store och leta upp Arkad-fliken. Mac-användare måste först uppdatera till macOS Catalina, sedan lanseringen av Mac App Store och klicka på Arcade-fliken.

Var medveten om att din gratis provperiod kommer att automatiskt förnya i en månad. Du kan komma åt dina bevakningar under Inställningar > [Ditt Namn] > Prenumerationer. Apple Arcade bara ger dig möjlighet att omedelbart avbryta din gratis provperiod, snarare än att inaktivera automatisk förnyelse. Om du bara försöker och har lite för avsikt att köpa, se till att du ställa in en påminnelse för att avbryta din rättegång innan du debiteras.

Kan Du Spela Med en kontroll?

Du kan spela med en fjärrkontroll, men du inte behöver en. Alla Apple-Arcade spel är spelbara via standard-touch-kontroller, och många har stöd för handkontroller också. Med hjälp av en regulator är utan tvekan det bästa sättet att njuta av många spel eftersom de känner sig mer som “full” konsol-versioner snarare än avskalad mobila upplevelser.

Du kan använda befintliga Made for iPhone ” (MFi) kontrollrar som Steelseries Nimbus och Horipad Ultimata. iOS 13 och tvOS 13 lägger även till stöd till icke-MFi: s flygledare, inklusive Sonys DualShock 4 och Microsofts Xbox-En styrenhet.

Para ihop en DualShock 4 (PS4) Controller

 1. Greppa fjärrkontrollen och håll ned den centrala “PS” – knappen och “Dela” – knappen tills lampan på styrplattan (eller baksidan av din controller) börjar blinka.
 2. Bege dig till Inställningar > Bluetooth på din iOS-enhet (eller Inställningar > Fjärrkontroller och Enheter > Bluetooth på en Apple TV) och vänta på fjärrkontrollen visas.
 3. Välj din controller för att koppla ihop den.

Para ihop en Xbox Controller

 1. Slå på styrenheten genom att trycka på Xbox-knappen.
 2. Tryck på och håll knappen “Anslut” på toppen av den registeransvarige för tre sekunder.
 3. Bege dig till Inställningar > Bluetooth på din iOS-enhet (eller Inställningar > Fjärrkontroller och Enheter > Bluetooth på en Apple TV) och vänta på fjärrkontrollen visas.
 4. Välj din controller för att koppla ihop den.

Du kan koppla din regulator med en Mac på samma sätt om du bege dig till System Preferences (inställningar) > Bluetooth eller klicka på Bluetooth-ikonen i din Mac menyraden.

Kan jag Klämma min iPhone till Min Controller?

Med hjälp av en styrenhet och en iPhone är utan tvekan det bästa sättet att njuta av Apple Arkad, men det är ett problem. Du måste ställa in din iPhone ner på ett bord eller abborre märkligt att se skärmen samtidigt som du håller ett separat styrenhet. Om det bara fanns ett enklare sätt…

Lyckligtvis finns det massor av klipp som du kan få för att montera din iPhone på toppen av din controller. Högst upp på listan är Nyko Smart Clip för DualShock 4. Enligt Nyko, klippet har upphört, men det finns gott tillgängliga för bara blyg 15 $på Amazon. Det är billigare klipp som finns, men Nyko har den fördelen att den inte blockerar alla portar (på telefon eller controller).

För Xbox controllers det är billigt-som-chips Dainslef telefonhållare Klämma. Det har fått mestadels positiva recensioner för sina sub-$10 pris.

Vad Är det för Spel?

Apple har lovat användare “100+ spel” för att njuta av, som verkar vara en siffra det är fortfarande arbeta mot vid lanseringen. I skrivande stund, vi räknade totalt 63 matcher, varav endast fyra var verkligen exklusivt för Apple Arcade: Där Korten från Snögubbe, Projektion: Första Ljuset av Blowfish, Den Förtrollade Världen från Noodlecake, och Röda Regera från Ninja Kiwi.

Tjänsten har tagit hjälp av några stora namn förlag som Konami, Sega, Capcom, Namco Bandai, Devolver Digital, och Annapurna Interaktiva. Tjänsten erbjuder en bra mix av puzzlers, desperata arkad spel, 5-minuters time-slösaktiga och meningsfull långa formen spel i ett försök att tilltala ett brett spektrum av aktörer.

Särskilt intressant är Där Korten, en Arkad-exklusivt pussel spel insvept i en kommande av ålder berättelse med en underbar isometrisk art-stil. Oceanhorn 2: Knights of the Lost Sfären är uppföljaren till App Store: s bästa Zelda-klon, men nu är det bättre tack vare ordentlig controller stöd.

Sneaky Sasquatch är en söt arkadspel äventyr där du spelar rollen som en gäckande bigfoot och stjäla mat, förklä dig som en människa, och spela golf. Big Time Sport startar den anda av retro sport spel så att du kan bevisa för dina vänner att du är bäst på-knappen för mäskning.

Vad Golf slutligen anländer på iOS via Apple Arcade. Tänk på det som ett motgift till varje tråkig golf spel du någonsin spelat. LEGO Bråk också debuterar på tjänsten som ett team fightingspel där du måste bygga din egen unika minifigure och slaget för kontroll av ikoniska LEGO steg med dina vänner.

Är Apple Arcade Något Bra?

Det finns en hel del att tycka om Apple Arcade lineupen av spel. Även om tjänsten inte hit “100+” antal vid starten, Apple erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa titlar som kommer att tilltala ett brett spektrum av smaker. Detta gör tjänsten mer lockande som du är tvungen att hitta något du gillar.

Totalt blev vi imponerade av vad de hade att erbjuda på dag ett. Det finns ett bra utbud av spel, och Apple har tagit hand att drabba de flesta mobila spel beats. Du hittar tower defense, meditativa pussel, och knäppa platformers sidan av mer utvecklats ur erfarenheter i form av action, äventyr, skyttar, och berättelsen drivs av rollspel.

Några av de spel vi spelat så långt som vi kan rekommendera är:

 • Mönstrad: En lugnande puzzle-spel som har du matchande pussel bitar med oändligt upprepande mönster. Det måste vara en av de mest traditionsmedvetet spel på service så långt.
 • Skate Stad: Förmodligen bättre utan en controller, Skate City är ett sida-rullning skating spel där du kan dra av trick genom att vicka på vardera sidan av skärmen. Lätt att plocka upp, men djävulska att bemästra.
 • Montera Med Omsorg: En berättelse-driven pussel spel från utvecklarna av Monument Valley som du fastställande av vardagliga föremål. Manipulera objekt med touch-skärmen för att återställa dem till att arbeta för och avancera historien.
 • Neo Cab: Interaktiv fiktion möter överlevnad i denna dystra dystopisk berättelse om en av de sista rideshare förare i en värld som störs av automation.

Det är fortfarande svårt att placera publiken för Apple Arcade. Tjänsten är inriktad mot vem som helst i Apples ekosystem, inte bara de som spelar spel på sin iPhone. Om du redan spelar en hel del spel, och du är

Det Bästa Spelet Abonnemang Så Långt?

För 4,99 usd per månad för en hel familj, Apple Arcade idag utgör ett av de billigaste och enklaste sätten att få tillgång till ett bibliotek av spel. Dessa spel köras, är offline-vänlig, och gör att du kan växla mellan enheter som helst. Det är klart att Apple är på allvar Arcade både från ett tekniskt perspektiv och i fråga om vilka spel som ingår i tjänsten.

Men ta inte vårt ord för det, är din första månaden är gratis så registrera dig och kolla vad all uppståndelse handlar om. Kom bara ihåg att avboka din rättegång innan den förnyade perioden om du inte vill hosta upp $4.99.

LÄS NÄSTA

 • “Skapa Alias och Skal Funktioner på Linux
 • “Vad Är Ultra Wideband, och Varför Är Det I iPhone-11?
 • “Hur man Använder en Mus Med Din iPad eller iPhone
 • “Hur man Använder XLOOKUP Funktion i Microsoft Excel
 • “Webbläsare tar med Automatisk Dark Mode till Webbplatser