Hur Man Live Stream På Sociala Medier (Och Varför Du Bör)

0
66

Om du är aktiv på sociala medier, kommer du att veta att framtiden ligger stadigt på video. Eller för att vara mer exakt, live streaming video. Men själva tanken av live streaming video är tillräckligt för att traumatize en hel del människor i livslångt terapi. Vad händer om du gör något fel?

Om du är en av dessa människor, ni kan inte klandras för att vara nervös. Eftersom live streaming är…tja…leva, du kan inte pre-spela in din video och redigera bort alla fadäser senare. Tittarna kommer att få se dig i real-tid, uncut, ocensurerad, och om du gör ett bra jobb, de kommer att älska dig för det.

Om du säljer en produkt eller för att främja en sak, att lära sig att live stream kan förvandla besökare till kunder. Men hur gör du för att komma igång utan att göra en fullständig idiot av dig själv?

Välja en Plattform för att Live Stream

Det finns så många streaming plattformar i dessa dagar att det kan vara mycket svårt att veta vilken man ska använda. Facebook och Instagram är de två största företagen, följt av Twitter Periskop. Sedan finns det mindre plattformar som Rycka, Vimeo, YouNow, Livestream, och många fler.

För att hålla det enkelt, jag kommer att gå med Facebook Lever i denna artikel eftersom det är den största plattformen. Men du kan bestämma om du hellre live stream med en av de andra.

Instagram är IGTV blir också ganska populärt och det är inget fel med att ha en andra kamera riktad mot dig som kör på en annan plattform. Men om du är bara att komma igång, bäst att hålla det enkelt.

Få Rätt Utrustning

Jag har nyligen diskuterat rätt utrustning för att göra YouTube-videor och att information är den samma för att göra live streaming video också. Tre saker att fokusera på om du är först att lära sig att live stream är ljud, ljus, och se till att kameran är stadig.

Snarare än att upprepa allt det här, jag kommer bara att hänvisa dig till länk till artikeln i föregående stycke. Men jag vill bara säga en sak till om det här ämnet – en video-app är inte nödvändigt, eftersom du kommer att vara med oavsett streaming programvara plattformen, ger dig.

Men oavsett om du använder din dator, webbkamera eller din smartphone kamera till helljus själv i människors liv, måste du håller bilden stadig. Så om du använder en smartphone eller en tablett, vara säker på att ha den fäst på ett stativ. Jag kan inte understryka detta tillräckligt.

Bestäm I Förväg Vad Din Show Kommer Att Handla Om

För att få en regelbunden och tillförlitlig publik, bör du bygga upp en strömmande visa på en fråga bara. Kommer leva för att diskutera eventuella svammel föremål kommer att så småningom driva bort folk. Människor titta på strömmande video för att vara informerade och utbildade, samt underhållning. Det enda sättet att göra det är att bygga en nisch ämne.

Min är om de böcker jag skriver och publicerar så jag kan diskutera, liksom nyheter inom branschen. Just nu, min publik är mycket liten, men jag ser samma personer som återvänder för nästa show och en efter det, eftersom de vet att mitt ämne är något de vill höra om. Så räkna ut vad DINA motiv är och hålla sig till det.

Annonsera På Förhand & Bygga Upp Lite Buzz

Som alla bra marknadsföring expert kommer att berätta för dig, för att få publiken i, du behöver för att annonsera och marknadsföra skiten ur din händelse. Den färdiga videon kommer att finnas kvar på Facebook för de som missade det, men “live” – aspekten är bara bra om du faktiskt har folk som tittar på det live, ställa frågor till dig och ger du gillar.

Du kan enkelt göra en reklam bild i Canva, GIMP, Photoshop, eller någon annan online editor. Den ovan är en jag gjorde för en ny strömmande händelse. Hålla det enkelt, men också lägga till något catchy (som kula hål!).

Starta Din Live Streaming Visa

När du är redo att starta din visa, gå till sidan där du vill visa det. I status-update-rutan, kommer du att se Live. Klicka på den.

En ruta öppnas där du kommer att uppmanas att ge Facebook åtkomst till din kamera och mikrofon. Säga ja till båda. Sedan fyller i alla fält på höger sida.

När du är klar, klicka på den blå Go Live” – knappen i nedre högra hörnet.

Det kommer att vara en 3 sekunders nedräkning då du kommer att leva till massorna. Lycka till!