Det finns Mer att Bisque Än Hummer: 5 Icke-Traditionella Recept

0
116
Brent Hofacker/Shutterstock

Har du någonsin tagit en sked av ett läckert rik soppa som är perfekt mjuk och full av smak? Om din klockor är inte ringer, du har förmodligen inte provat bisque, och det finns ingen bättre tid än nu.

RELATED5 Bästa Traditionell fisk-och Skaldjursrätter Bisque Recept

Kanske har du provat en hummer eller krabba bisque och kom ihåg den otroligt krämig konsistens den hade att erbjuda. En äkta bisque är en soppa med skaldjur, mirepoix, och grädde, och förtjockad med marken skaldjur med skal eller ris. Under de senaste åren, “bisque” har använts för att beskriva ganska mycket en krämig soppa, men det är inte nödvändigtvis korrekt.

Detta leder oss till en kategori av soppor som vi gillar att kalla “icke-traditionella bisque recept.” Butternut squash bisque är trendiga, men har du någonsin tänkt på att göra en med blomkål eller rostad röd paprika? Varför inte prova dem alla? Här är våra fem favoriter.

Totalt Sett Bästa: Butternut Squash Bisque

Alla Recept

Butternut squash är en söt, nötig smak vintern frukt som gör en bra sida skålen för att falla semester, som Thanksgiving. När du mixa den i en bisque, upplever du en helt ny måltid som säkert kommer att glädja hela familjen.

Använd denna bisque recept för att göra den perfekta måltiden för en skarp nedgång dag. Alla ingredienser är vegetarian, så det skulle göra en stor Meatless Monday måltid. Du kommer att älska hur alla de ingredienser som tillsammans skapar en perfekt slät soppa.

Få Recept: Alla Recept

Hälsosammaste: Laddade Sydvästra Rostad Blomkål Bisque

Ingen Sked Nödvändigt

Här är ett annat utmärkt exempel på att ta en förtjockning agent till en annan nivå med cannellini bönor. Skaparen av detta recept använder också flera sydvästra stil ingredienser, som pico de gallo och koriander, som gör detta bisque en av våra favorit icke-traditionella versioner.

Varför tjäna bisque med varma knaprig bröd när du kan ha den med tortilla chips istället? Denna slät, näringsrik bisque är fullpackad med smak och har bara 115 kalorier per portion. Om du letar efter något ljus, det är det!

Få Recept: Ingen Sked Nödvändigt

Bästa Överlämnandet av Tomat Soppa: Tomat Bisque

Mat Nätverk

En burk tomatsoppa och grillad ost är en klassiker comfort-food måltid. Men vad händer om vi berättade att vi hittat en fin version av barndomen måltid som du så gillar?

Lök, morötter, selleri, tomater och mos perfekt tillsammans och smakar bra med vitlök och färska örter i detta recept. Du kan aldrig gå tillbaka till konserver och grejer.

Nu, vad sägs om en fin version av grillad ost? Ta några skivor av färsk bondens bröd och lägg färsk mozzarella, färska sharp cheddar, och kanske även lite asiago ost.

Få Recept: Mat Nätverk

Bästa Veganska Alternativ: Rostade Grönsaker Bisque

Biter i Wellness

Ja, det här receptet är vegan, men vi bör nog också nämna att det är paleo, Whole30, och mejeri – och kornfria också. Så, om denna uppfyller dina behov, detta recept är ett måste att prova.

Vad är utmärkt om denna soppa är att du får välja vilka grönsaker du vill lägga till. Oavsett om det är zucchini, morötter, eller sötpotatis, du kommer att älska den söta smaken av mosad godhet för att du valde att ingredienserna. Oroa dig inte, detta recept är lätta att följa, och författaren ger bra rekommendationer.

Få Recept: Tuggor av Wellness

Bästa Rostade Grönsaker Bisque: Rostad Röd Paprika Tomat Bisque

Girl Gone Gourmet

Här är en annan bra version av tomat bisque. Söta rostade peppar mosade med tomater och andra färska örter och grönsaker göra detta recept bra på egen hand. Lägg bara till lite färsk grädde och grönsaksbuljong, och det är redo för blandaren innan du vet det.

Det hemmagjord crouton och blå-ost-rasa toppning ta detta bisque till nästa nivå!

Få Recept: Girl Gone Gourmet