Den GoCube Lärde Mig Hur man Faktiskt Lösa ett Pussel Kuben

0
98

Betyg:
8.5/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 100

Köp på Amazon

Andrew Heinzman

Den GoCube Edge är en modern nygamla av det klassiska pussel kuben. Det par med en app för att få kub lektioner och konkurrens till massorna, och jag tror att det är det bästa sättet att lära sig hur man löser ett pussel kuben.

Här är Vad Vi Gillar

 • En rolig leksak för vuxna eller barn
 • Kan vara det enklaste sättet att lära sig kuben
 • En bra “fart kub” med online-strider och statistik

Och Vad Vi inte

 • Det är den dyraste pussel kuben som jag någonsin har sett
 • Vissa barn kommer att hitta ett sätt att bryta GoCube

Ja, detta är en $100 “smart” rubiks Kub leksak stil (det finns också en $80 version som inte kom med tillbehör, vän-strider, eller topplistor). Jag önskar att det var billigare, men om du är ett stort fan av pussel kuber, då kan det vara värt $100 till dig. Det kan också göra en stor gåva om du vet någon som är i allmänhet besatt av kuber.

Innan vi kommer in på vad som gör GoCube Kanten så bra, jag ska försöka förklara vad den gör och varför det kostar mellan $80 och $100. Det är i grunden en förhärligad rubiks Kub med inbyggda sensorer och en Bluetooth-sändare. Den ansluter till din mobiltelefon eller surfplatta via GoCube app (iOS, Android) så att du kan få personlig lektioner och konkurrera med andra pussel kuben fans. Den GoCube app även visar en 3D-modell av din kub på alla gånger, vilket är super snygg och futuristisk.

För makt, GoCube levereras med ett laddningsställ och en två-polig perifera laddkabel (inte Micro-USB-eller USB-C). Laddaren ser bra ut, men det fungerar också som en telefon monter så att du bekvämt kan titta på din telefon samtidigt som du använder GoCube. (Som en sida noterar, den $80 GoCube inte kommer med ett laddningsställ.)

Den GoCube laddning på sitt stativ. Den använder en extern laddare, inte en USB-laddare. Andrew Heinzman

Den GoCube är också utformad för att vara lätt och snabb—det är vad som besatt pussel kuben fans refererar till som en “speed-kub.” Medan jag är på inget sätt en “speed cuber,” jag kan uppskatta att GoCube har inte låst upp på mig, och det känns mycket smidigare än en rubiks Kub. Det är också lite mindre än en rubiks Kub, vilket gör det lättare att styra utan att flytta dina händer för mycket.

Den GoCube känns mer solid än en vanlig kub pussel, men det känns ändå som en bratty barn kan slita isär om de verkligen ville. Jag tror att det är en stor gåva för barnen, men jag skulle vara hårt pressade att ge denna $100 leksak till ett barn som gillar att ha sönder saker.

Hur som helst, nu när du vet vad GoCube är och varför det kostar så dang mycket, låt oss gå in på nitty-gritty. Varför är denna leksak så bra för kub-fans i alla åldrar och kunskapsnivåer?

Detta Kan Vara det Enklaste Sättet att Lära sig Kuben

Tillbaka när jag var i high school, en av mina lärare tilldelas en två veckor lång rubiks Kub “projekt” till alla sina elever. Om du kan lösa kuben, du fick ett bra betyg. Om inte, du fick en dålig kvalitet.

Jag fick en dålig kvalitet på den uppgiften. I själva verket, jag fick värsta klass. Medan andra elever hade inga problem med att läsa och memorera pussel kuben undervisning böcker, det hela bara tog inte meningsfullt för mig. Som pre-algebra, det bara aldrig klickat (patetiskt, jag vet).

Eftersom jag har tillbringat hela mitt liv är hemskt på pussel kuben, jag är imponerad av hur mycket jag har lärt mig från GoCube. I GoCube app, det är en “akademi” – läge som lär dig kuben “algoritmer”, som bara instruktioner om hur att slutföra kuben. (Dessa algoritmer är uttryckt som saker som “R”, vilket indikerar ett varv medsols på höger sida av kuben. Det är lite konstigt i början, och yngre barn kan behöva lite hjälp att komma förbi den inledande lektioner.)

Skärmdumpar av GoCube hem-menyn, akademi, och kub algoritmer. Andrew Heinzman

Tack vare läggning sensorer i GoCube, dess följeslagare app påpekat hur du följa lektioner och korrigerar eventuella misstag du gör på vägen. Appen också till att förstärka det du lärt dig genom att göra lite throwbacks till gamla algoritmer och lektioner, och ett par in-app-filmer kommer att dyka upp om du har för mycket besvär följande anvisningar.

Några roliga mini-spel i GoCube app som är tänkt att förstärka kub algoritmer. Bland dessa mini-spel är en kub-baserad talsyntes, en kub version av Simon (leksak), och en kub-måleri spel (ungefär som att Picross). Men några av mini-spel är också blockerad av “kommer snart” – etiketter, som (samtidigt begränsa) visar att GoCube utvecklare försöker att hålla plattformen färska över tid.

Såvitt jag vet är detta det enda sättet att lära sig pussel kuben som handlar om visuell, fysisk, och auditiva instruktioner. Jag lyckades att få igenom dessa lektioner (och lösa GoCube) på en dag, även om jag kommer att behöva förstärka och se vad jag har lärt mig att om jag verkligen vill komma ihåg hur man göra detta i framtiden.

Den GoCube Är Bra för Konkurrenskraftiga Cubers, För

När du har lärt sig att lösa kuben genom GoCube Academy (du kan hoppa över akademin om du vill), du är redo att börja tävla mot cubers runt om i världen.

Den GoCube app har två konkurrenskraftiga online spel. En av dem, som kallas Kodning, är en tävling för att se vem som kan följa instruktioner snabbast. Det andra spelet (vilket jag är dålig på), kallas Pro Cuber. Det är en tävling för att se vem som kan lösa en kub snabbast utan instruktioner. Du kan också utmana dina vänner direkt om de äger en GoCube Kanten. Det är värt att notera att $80 GoCube inte har två spelare med vänner.

En skärmdump av den Pro-spel Cuber.

Innan du spelar Pro Cuber att appen tvingar dig och din motståndare att förvränga din kuber så att de är identiska. Sedan, när du är i spelet, kan du se vad dina motståndare gör i realtid, vilket är stressande, men cool. Det finns även topplistor för att spåra dina vinster, förluster, och flytta räknas, och du kan göra en “Solo” kör för att se hur snabbt du kan lösa en kub på egen hand (detta solo tid går även på en leaderboard).

På grund av GoCube kvalitet och tillgänglighet, för jag tror att det kan göra en stor gåva för alla som är intresserade av kuber pussel, oavsett ålder eller nivå. Och medan jag önskar att denna leksak var ett lite billigare och ett lite tuffare, jag skulle ändå föreslå den till alla som gillar pussel kuber.

Betyg: 8.5/10
Pris: sek 100

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • En rolig leksak för vuxna eller barn
 • Kan vara det enklaste sättet att lära sig kuben
 • En bra “fart kub” med online-strider och statistik

Och Vad Vi inte

 • Det är den dyraste pussel kuben som jag någonsin har sett
 • Vissa barn kommer att hitta ett sätt att bryta GoCube